Seriekamp – Pors Grenland

drit-i-porsgrunn.gifSå er det klart for 2. serierunde. Denne gang skal de grå opp mot fjorårets Adeccoligalag, Pors Grenland. Det er nemlig sånn at de ikke bare kan lage dasser og vasker nede i Porsgrunn. De har faktisk et brukbart fotballag også, til tross for sin reserveposisjon i samarbeidet med Odd Grenland. Vi gidder selvfølgelig ikke å ta et dypdykk, men snorkle litt i Grenlandsfarvannet har vi pust til.

For å gjøre (den nyere) historien kort. Grenland og Telemark var langt ute i periferien på det norske fotballkartet. «Kloke hoder» i Porsgrunn og Skien fant da ut at noe måtte gjøres. Grenland fotball (eller noe i den duren) ble født, et samarbeid mellom de gamle superrivalene Pors og Odd var et faktum. Odd ble klubben man skulle satse på. Dette fordi de hadde den tjukkeste treneren. Odd Nordlie var på den tiden 49 kilo tyngre enn Dag Eilif Fagermo og saken var dermed avgjort. Hva meg bekjent var (og er) det vel en og annen «Porser» som ikke var fornøyd med den avgjørelsen, men spist er spist, som Tom sa….

Pors spiller vel i noe tilnærmet helblå drakter. Som det bryr oss – med 3. draktsett. Klubben hører hjemme på Pors Stadion, som helt naturlig har adresse i Stadionveien. Lagene møttes senest i 2. divisjon herrens år 2000. Pors vant 3-1 hjemme, det samme gjorde Strømmen.

Porsgrunn by har ca., og her må understrekes at vi opererer med ca.-tall…., 33 977 innbyggere. Vi ser selvfølgelig muligheten for at en eller to flere har falt fra enn kommet til, eller omvendt, i løpet av natten. Dette er tradisjonelt sett enn industriby. Vi har jo nevnt at de er noen racere på å lage dritere, men også store bedrifter som Yara og Norcem er tungt inne i byen som ligger ved utløpet til Skienselva, eller var det Porsgrunnselva? De sloss vel fortsatt om det der? Samme beng er det, for noen poeng skal fotballklubben deres uansett ikke ha etter 2 serierunde. Siden de tapte for Groruddalen i serieåpningen må det jo bare bli sånn. Vi sier som man sier til bysbarnet Petter Stordalen; Sorry, men du kommer til kort.

Ønsker du å lese mer om Pors kan du gjøre det på klubbens hjemmeside. Kan også være verdt å titte på lokalavisene TA og Varden før og etter match.

Pors Stadion. Lørdag 21. april klokken 16.00

Share

2 tanker om “Seriekamp – Pors Grenland

  1. Start 11’er mot Pors: Keeper: Brattbakken. Forsvar: Gilbert, Mossengen, Olsen og Akinyemi.
    Midtbane: Dalen, Kopperud og Reed
    Angrep: Debesay, Rayes og Risanger.
    På benken: Waters, Gran, El-Barkani, Castilla, Melby og Beqiri

  2. Her var det gjort flere forandringer. Gilbert på back? Overrasker meg litt. Er ikke også hele angrepsrekka ny? Skal bli spennende å se hvordan dette slår ut!

Legg inn en kommentar