Et «epos» over sesongen så langt

Jeg får ikke sett seieren over Groruddalen lørdag. Mens de grå tvinger industridalens karer i kne er jeg travelt opptatt med å forberede min eldste datters fødselsdag. En nødvendig investering i hjem, barn og ekteskap. Jeg nøyer med med TV2`s text-tv side 237, hvor jeg ser at vi tar ledelsen i 79. minutt og avgjør med 2 goaler i hva engelskmennene kaller «stop each time». Jeg føler en større lykke enn ved noen av kampene jeg har overvært tidligere i sesongen. Dette er beviset for meg. Beviset for hvor godt laget faktisk er hjemme på hva som er blitt festning Strømmen Stadion. Beviset på at, hva som må være landets mest hyggelige og joviale trener, virkelig kan gjøre oss til en klubb å regne med igjen. Beviset på at Petter Olsen lager den fantastiske maten, forhåpentligvis uten EPO, som ryktene sier. Beviset på at en høytsiktende og ambisiøs sportslig leder ved navn Boberg kanskje ikke bare farer med Soria Moria luftslott.

«Blir du med på Raid» sang CC Cowboys. Visst faen er jeg med! Kanskje «raida» vi matchen mot GBK, so what? Vi har nå vunnet seks – 6- ja, sex (så deilig) strake hjemmeseire! Vi er blant landets aller beste hjemmelag, de 3 øverste divisjonene tatt i betrakning. Vi taper borte, so what? (er stor The Cure-fan…) Selv om jeg ennå ikke klarer å la være å se nedover på tabellen, i håp om at Eidsvoll Turn, Ull/Kisa, Gjøvik/Lyn og Lillehammer alle tapte (selv i innbyrdes oppgjør….), ser denne sesongen (til nå) ut til å gå over all forventning. Før sesongen gikk praten i å overleve. Hver gang jeg snakket med en gråmann var fokus på hvor høyt nivå dagens 2. divisjon holdt, hvor hard pulje vi var havnet i. Det var rett og slett Farmen-snakk, kampen om å overleve. I skrivende stund ligger vi på 4. plass! Foran oss er laget vi nylig slo 3-0! Vi er nyopprykka! Vi har et lag hvor alle gutta er 23 og nettopp har passert sitt seksuelle høygir (ser bort i fra Siggen hvor flammen (tok du den) slukket for mange år siden..). Vi har et lag for fremtiden, hvis alle andre bare holder fingra av fatet.

Som jeg var inne på tidligere, vi er i besittelse av noe av verdens mest hyggelige mann i trenerstolen. Kjetil Rydje, mannen fra de dype skoger, hvor elgjakta er viktigere enn kvartfinale i cupen. Jeg har ikke forhørt meg rundt, derimot har folk med 1. og 2. grads relasjoner til karen, som gudskjelov har tatt barten, fortalt meg hvilken bra mann vi har med å gjøre. Dette ble ytterligere forsterket da han etter bortetapet mot Tønsberg ringte supporterbussen og 1: skryter av oss. 2: beklager hvordan laget sto frem og følgelig resultatet. For min del er det sånne folk jeg ønsker alt vel. Jeg vil vandre videre med Kjetil Rydje.

Flere av oss har sitti og tatt en brigg med Boberg. Både på puben og på buss. At mannen er et fyrverkeri av visjoner og ambisjoner er vel noe alle som har «følt hans tilstedeværelse» kan si seg enig i. Nettopp derfor er han vel så viktig for supporterene som han er for klubben rent forretningsmessig, hvor han daglig lander sponsoravtaler. Alle supportere av en fotballklubb er avhengig av å høre noen i styre og stell som ikke er redd for å legge lista «litt høyt», som har seriøse ambisjoner og visjoner. For det er vi som jobber på vår front Boberg`s gjøren og laden evig takknemlig.

petter_o_small.JPGEtterhvert som nok et vinglass en sen lørdagskveld glir ned, føler jeg også i min gledesrus for å honorerer en av karene som gjør denne klubben til mer enn en hvilken som helst 2. divisjonsklubb. «Petter Olsen er hans navn – han lager tidenes svinekam». Hva meg bekjent (det var det med 2. grads pålitlige relasjoner) styrer og steller denne karen så i overkant mye for våre spillere, når det kommer til mat, at jeg for gudsskyld håper de hver eneste gang går bort og takker for jobben han gjør. PO er tilbake i klubben etter i en kortere tid har «holdt seg vekke». Vi håper for alt i verden for at han fortsetter å servere gutta den kosten han har gjort til nå – hjemme. Han bør likevel vurdere en annen oppskrift «on the road»…… Om han synes det er heder eller eller ei, illustrasjonen på denne artikkelene har han så definitivt fortjent!

Jeg hadde aldri i verden trodd at laget skulle fremstått bedre enn oss denne sesongen. Men så har til nå definitivt vært tilfelle. Mens laget hjemme har vært det mest velspillende på hele Romerike har tribunestøtten vært av det heller flaue slaget. Vel har vi hatt noen rop hist og pist, vel har noen av oss vært på Gjøvik, Lillehammer, Groruddalen og andre bortekamper, likevel blir det for skralt. Unntaket er en gratis busstur til Tønsberg. Vi har en jobb å gjøre! Vi jobber for, og ønsker å være, landets beste supportere i 2. divisjon. Det har vi potensiale til. Neste virkelige korsvei er gratis busstur til Eidsvoll (se egen sak). Meld deg på! Før det reiser vi til Jessheim for å ta oss av Ull/Kisa…..

Uansett, det har seg slik at mange av kjernetilhengerene til Strømmen IF foppal foppal er unge menn, i sin beste alder, med små fremtidige Strømmen- spillere/supportere. Disse har titt og ofte fødselsdager, derfor må nye rekrutteres, DET ER DIN JOBB! Miljøet finner du rundt kiosken, mot klubbhuset.

Share

2 tanker om “Et «epos» over sesongen så langt

  1. vi må ikke glemme Per Nygren..mannen tilbringer nesten 24 timer på stadion og vier nesten hele livet sitt til Strømmen If! Jeg tør å påstå at hvis det ikke hadde vært for han så hadde ikke Strømmen If vært der de er nå!! Takk Per..!!

  2. Det har du helt rett i Knugen. Dette hadde vi en artikkel om før seriestart. Ifl Norrøna hadde klubben daua som Doffen – uten PN.

Legg inn en kommentar