En ûberdeilig seier!

petter

Petter`n fixet straffe - Alan satten inn

Til tross for en aldeles rævva start klarte vi å snu kampen mot VIF 2 mandag. Og det mot et Vålerenga-lag som minnet mer om en tippeligaoppstilling enn ett lag for ett 2. divisjonsoppgjør.Ihvertfall fremover på banen minnet laget til gjengen fra Valle meget sterkt. Sjekk selv: Øyvind Bolthof – Emilio Garcia, Stefan Strandberg, Prince Mambouana, Juan Fuenmayor – Martin Andresen, Mohammed Fellah, Daniel Fredheim Holm – Dawda Leigh, Mostafa Abdellaoue, Kristian Brix.

Blåtrøyene tok også kommandoen fra start. Det så ut som våre gutter led av solstikk påført av at kvikksølvet krøp opp mot 30 grader i skyggen. Når selv Martin Andresen ser god ut skjønner de fleste at gutta hadde store innkjøringsvansker. Etter 11. minutter leder også VIF 2-0. Hva som så skjer, hva slags pep-talk BeMy tar i den innlagte drikkepausen ved halvspilt omgang vites ikke, men at det var coaching på høyt nivå kan det ikke være noen tvil om. Fra å bli overkjørt og knapt nok hatt ballen tar våre menn faktisk helt over. Etter å ha brent flere store sjanser setter Nås inn en klokkeklar heading fra corner. Få minutter etter får vi straffe, etter en like klokkeklar felling av Petter`n. Alan setter inn straffen! Vi putter på straffe dere! Når lagene tar pause er det ihvertfall ikke noe å si på uavgjort.

2. omgang starter litt som første, om enn ikke med like stort press fra hjemmlaget. De har mye ball, men det helt store sjansene skaper de ikke. Vi slår en del lenger. Utover omgangen jevner kampen seg ut og begge lagene skaper sjanser som kunne resultert i mål. Men mål blir det ikke før i det 89. minutt. Frispark på 18. meter er som straffe for oss. For da kliver Rygg frem og banker den inn, utagbart for Bolthof. Seieren er et faktum – et ûberdeilig ett sådan.

Vi tar med oss ett par andre ting. Vi spiller på bortebane. Vi spiller mot en klubb som spiller i Tippeligaen. Vi betaler 100,- spenn i inngang og omtrent like mye på parkometerene. Hva blir vi presentert av fasiliteter? Ingenting faktisk. Banen er inngjerdet – that`s it. Her blir 2. divisjonsklubbene satt krav til hva stadionfasiliteter angår, så reiser vi til en proffklubb for å oppleve å stå rundt enn innhenging (som faktisk også var jævlig dårlig). Forstå det de som kan?

På Strømmen stadion er det, etter påpakk fra NFF, ikke lov å selge plastflasker med drikke. Det må selges i beger. På Valle går de rundt og selger flaskedrikker. Glad til jeg, 30 grader tatt i betraktning, men..?

En siste ting. Vif 2 har vunnet to kamper til nå i sesongen. Med det laget de stilte i kveld hadde det antallet vært langt høyere. Regler er satt av NFF om hvor mange spillere fra a-stallen 2. lagene skal stille til enhver kamp. At disse reglene ikke funker kan det ikke være noen som helst tvil om. Den ene uken stiller de med nærmest juniorlag, for uken etter å stille som Vif gjør i dag. Jeg sier det nå, når vi likevel vant, at dette opplegget fortsatt er ekstremt urettferdig og kan være direkte utslagsgivende på hvem som går opp og ned. Få 2. lagene i en egen liga fra neste sesong!