6. serierunde – Pors hjemme

sif-pors2Så er det klart for nok et bunnlag som skal møte Strømmen.  Vi møtes på Peppes i fra klokka 12.00

I flg. Wikipedia er Pors er en planteart i porsfamilien som finnes i nord- og vest-Europa, samt deler av Nord-Amerika. Den er en løvfellende busk og kan bli opptil 1-2 meter høy. Finnes typisk i myr. Burde derfor kunne sees på Åråsen

I gammel tid ble pors brukt som krydderurt i øl, men ble siden erstattet av humle.
Men laget, Pors Grenland, ble stiftet 25. mai 1905 i Porsgrunn i Telemark, under navnet «Lyn». Laget byttet navn til Pors i 1914 fordi det var to andre lag som brukte Lyn-navnet; i Oslo og på Gjøvik. Siden 1994 har klubben gått under navnet Pors Grenland. Samtidig inngikk klubben en avtale med Odd Grenland om sportslig toppsamarbeid. Dette samarbeidet består fortsatt.
I februar 2005 ble Idrettsforeningen Pors et allianseidrettslag og fotballavdelingen ble skilt ut som et eget idrettslag, organisert under Idrettsforeningen Pors. Fotballavdelingen tok da navnet Pors Grenland Fotball. Sverre H. Amrani ble valgt til leder og ledet dermed det første styret til Pors Grenland Fotball.
Klubben har vært i 1. divisjon siden 2004, men rykket ned etter en dramatisk innspurt på slutten av 2006-sesongen.
Arnold Johannessen og Karl Skifjeld har spilt landskamper mens de spilte for Pors. Andre profiler er Jan Halvor Halvorsen, Erik Pedersen, Einar Rossbach, Marius Solberg, Brede Halvorsen og Knut Helge Hagen. (kjente 2 av navna, jeg)
Klubben spilte i øverste divisjon i 1948/49 og i 1970 som siste lag fra Telemark før Odd Grenland i 1999. Pors tapte imidlertid kvalifisering til øverste divisjon i både 1979, 1981 og 1983.

Share

3 tanker om “6. serierunde – Pors hjemme

  1. Var ikke på Skjetten og ikke hjemme mot Pors. Lurer på om jeg bringer lykkeved oppmøte?

Legg inn en kommentar