5. serierunde: Løv-Ham borte

Bortekamp mot Løv-Ham på Varden Amfi i Bergen. Søndag 8. mai.

Hvis du ikke skal til Bergen kan du se kampen gratis på NRK Nett-TV eller på storskjerm i klubbhuset på Strømmen Stadion. Avspark 18:00.

.

Etter fire serierunder er Strømmen fortsatt ubeseiret, har sanket åtte poeng og ligger i tetklynga på tabellen sammen med Bryne, Ranheim og Hønefoss som alle har like mange poeng. Løv-Ham ligger i den andre enden av tabellen med ett fattig poeng.

Det var altså Løv-Ham som snøt oss for fjerdeplassen i Adeccoligaen 2010 ved å slå oss 3-2 hjemme på Stadion i siste serierunde. I den påfølgende opprykkskvaliken tapte Løvene 2-0 på Fredrikstad Stadion.

.

Løv-Ham Idrettslag som klubben da het ble stiftet 29. desember 1975. Klubben har sitt utspring i Fyllingsdalen i Bergen, nærmere bestemt fra de to borettslagene Løvåsen og Hamregården. Klubbnavnet ble dermed Løv-Ham IL, og da fotballgruppa og håndballgruppa skilte lag i 1999 ble navnet endret til Løv-Ham Fotball. Løv-Ham debuterte i 4. divisjon (nivå 4) sesongen 1989 og i årene frem til 2004 var klubben å finne i dagens 2. eller 3. divisjon (nivå 3 eller 4). Foran sin første sesong i Adeccoligaen i 2005 ble Løv-Ham tippet nord og ned av de fleste men klarte med et nødskrik å klore seg fast i landets nest øverste divisjon. Der har de spilt siden og er sammen med Bryne den eneste klubben som har spilt kontinuerlig i Adeccoligaen fra 2005 til 2011. Beste plassering er fjorårets fjerdeplass og i cupen er 4. runde i 2010, 2009 og 2007 klubbens beste prestasjon.

Fotballhegemoniet i Fyllingsdalen tilhørte lenge Fyllingen IL som lenge også var klubb nummer to i Bergen bak Brann. Høsten 2007 var det i praksis klart for sammenslåing av A-lagene/eliteavdelingene i Fyllingen og Løv-Ham og skuffelsen var stor da forslaget falt med fire stemmer på Fyllingens ekstraordinære årsmøte. Når brautete og selvgode bergenserne synger Byen er Bergen og laget er Brann har de for en gangs skyld 100% rett. Løv-Ham er en av klubbene som har færre tilskuere enn oss på kampene, i fjor noterte de for første gang under 100 tilskuere da kampene mot Tromsdalen og Follo begge trakk hele 47 betalende tilskuere til Varden Amfi. På interessante kamper som ikke spilles samtidig med Brann kommer det pluss/minus 1000 tilskuere for å se Løv-Ham, men de kommer ikke hver gang og spiller Brann samtidig kommer det nesten ingen.

Løv-Ham kommer altså fra bydelen Fyllingsdalen i Bergen. Bydelen med sine 29 000 innbyggere kan beskrives som en drabantby som er selvforsynt når det gjelder servicetilbud og offentlige tjenester. Fyllingsdalen ligger fem kilometer sør for Bergen sentrum. Hvis du har planer om å kjøre bil over fjellet for å se kampen kan Gule Sider fortelle deg at det er nøyaktig 50 mil fra Strømmen Stadion til Varden Amfi, og du må belage deg på 6 timer og 54 minutter bak rattet.

.

Hovedtribunen på Krohnsminde, Løv-Hams tidligere hjemmebane

Hovedtribunen på Krohnsminde, Løv-Hams tidligere hjemmebane

Varden Amfi er atter en gang banen hvor Løv-Ham spiller sine hjemmekamper etter at ærverdige Krohnsminde Stadion fungerte som hjemmebane de tre første sesongene i Adeccoligaen. Noen kamper i Vestlandshallen rakk man også før en nyoppusset Varden Amfi sto klar forsommeren 2008. Overbygd sittetribune med 1000 seter gir en kapasitet på 1666 i Adeccoligaen, når Fyllingen spiller sine hjemmekamper på den samme banen er kapasiteten 3500. Tilskuerrekordene på Varden Amfi og Krohnsminde tilhører Fyllingen og lyder på henholdsvis 11 918 og 11 033, ikke overraskende var Brann motstander i begge kampene (Tippeligaen 1990 og 1991). Det høyeste tilskuertallet Løv-Ham har hatt i serien er 1495 mot Sogndal i 2009 og i fjor var det 1700 tilskuere ringside da Løv-Ham slo ut Aalesund av køppen. De 115 tilskuerne som så sesongens første hjemmekamp mot Asker måtte betale 150 kroner (voksne), 100 kroner (barn) eller 60 kroner (pensjonister og studenter). Dyrere for barn enn for studenter må vi si er en interessant vri.

.

Fjorårets to kamper i Adeccoligaen var første gang Strømmen møtte Løv-Ham i obligatoriske kamper. Vi vant 2-1 på Varden og som alle husker vant Løv-Ham 3-2 på Stadion i siste serierunde. Se høydepunktene fra fjorårets bortekamp mot Løv-Ham nederst på siden.

.

Skummel kamp dette her. Hjemmelaget er sannsynligvis bedre enn den foreløpige tabellsituasjonen tilsier og antall kamper på rad uten tap / seier begrenser seg som regel av seg selv.

Share

Legg inn en kommentar