2011: Hvor skal vi spille hjemmekampene i Tippeligaen?

Fire strake trepoengere. Bare Strømmen og Rosenborg som kan vise til det i norsk toppfotball. «Strømmen på god vei til å holde plassen i Adeccoligaen» blir vel overskriften i morgendagens Romerikes Blad. Hvis du leser både RB og denne hjemmesiden vil du med andre ord ha en gjennomsnittlig grei og virkelighetsnær oppfatning av årets Adeccoliga. Klikker du på les mer får du også en teaser til vår kommende artikkel hvor vi har tatt en grundig titt på deler av lisenskriteriene i norsk toppfotball – og slik adeccotabellen ser ut nå er temaet høyaktuelt for Strømmen IF.

Greyhoundsweb setter fokus på NFFs krav til infrastruktur for klubbene i Adecco- og Tippeligaen (infrastruktur betyr krav til stadionanlegg). Konklusjonen gir vi deg med en gang; Kravene NFF setter og reglene klubbene må innrette seg etter er galskap satt i system – ett system som kan ødelegge mange klubber, men som noen få pamper med stor P kan onanere etter hver eneste dag.

Nei! Det er ikke sånn at «klubbene har bestemt reglene selv» og at «NFF bare håndhever reglene slik klubbene har bestemt at de skal være«.  Absolutt ikke.

Tilbake til vårt kommende opprykk til Tippeligaen. Direkte på NRK ble Ranheim slått 1-0 på Strømmen Stadion etter at Andreas Moen putta kampens eneste mål. Se høydepunktene ved å følge denne linken. Sluttabeller identiske med nåværende tilsier opprykkssemifinalene Ranheim-Sarpsborg og Molde-Strømmen. Vinnerne (kun en kamp) går til finalen hvor vinneren over to kamper rykker opp til Tippeligaen. Molde har sluttet å vinne, vi taper faen ikke mot Ranheim og to ev opprykkskamper mot Sarpsborg vil være en helt åpen batalje. Utopi kallte i fjor høst RBs Per Kristian Torvik ett Strømmen comeback på samme nivå som Lillestrøm. Greyhoundsweb er uenige i den påstanden, vi lærer nemlig fremmedord på Sagdalen Skole også Per Kristian.

vi

Tippeliga på Strømmen Stadion? Neppe. Eller kanskje? Noe alternativ finnes jo ikke, måtte blitt Bislett i så fall. Men da ordføreren i Skedsmo Kommune er kjent som en av landets største entusiaster for stadionutbygging slipper vi nok å ta toget til Oslo annen hver helg i 2011.

Men det er først og fremst NFFs tragikomiske krav til stadionanleggene i Adeccoligaen vi skal se nærmere på neste uke. En aldri så liten forsmak finner du i VG som skriver om den kommende semifinalen Follo-Rosenborg. For vår egen del sliter vi med å se fornuften i at NFF på de fleste områder stiller strengere anleggskrav til adeccoklubbene enn det UEFA gjør til klubbene i Champions League 3. kvalrunde. Tilskuersnittet ligger på under 1000 hos mer enn halvparten av klubbene i Adeccoligaen, i nevnte Champions League runde spilte i år klubber som Ajax, Lech Poznan, Celtic, Zenit St Petersburg og Fenerbache.  Du bør grue deg til å lese vår artikkel om NFFs tragiske og latterlige krav til infrastruktur i Adeccoligaen. For den som bryr seg om og er glad i norsk fotball vil dette bli kraftig kost.

Share

Legg inn en kommentar