17. serierunde: Mandalskameratene borte

Lørdag 22. august spiller Strømmen IF sin første fotballkamp på Idrettsparken i Mandal. Tønsberg gikk på en blemme der nede, men vi styrer vel unna det..?

 

Mandalskameratene ligger på en skuffende 12. plass på tabellen men slo altså vår opprykksrival FK Tønsberg i forrige serierunde. Vi merker oss at 10 av de 13 poengene sørlendingene har samlet er tatt hjemme i Mandal. Dog høres to tetskalper på to uker usannsynlig ut.

 

FK Mandalskameratene, eller MK som de ofte kalles, ble stiftet 1. juli 1912. Da het klubben Alladin, men i 1918 tok man til vettet der nede og skiftet til dagens klubbnavn. Før krigen spilte MK stort sett i kretsens øverste divisjon men da som nå levde de stort sett i skyggen av storebror Start. Klubben deltok i den første utgaven av Norgesserien etter krigen men rykket ned med en gang og med unntak av tre sesonger på nivå 3 i norsk fotball hørte man lite fra den kanten før rundt århundreskiftet. Etter opprykket til 2. divisjon i 1997 utviklet klubben seg stadig og høsten 2000 rykket man opp til nivå 2 og 1. divisjon. Samtidig ble klubben landskjent da VIF investor Øystein Stray Spetalen lirte av seg kommentaren ”varen er levert, den heter 1. divisjon og Mandalskameratene” som en beskrivelse av hvor fornøyd han var med Osloklubbens ledelse. Direkte nedrykk ble det men MK gjestet landets nest høyeste divisjon også i sesongene 2003, 2004 og 2005. I den første av disse sesongene var klubben endelig storebror på Sørlandet da de både havnet før Start på tabellen og slo sine lokalrivaler i begge seriekampene. Beste cupprestasjon tror vi også stammer fra 2003 sesongen da fjerde runde ble nådd og selvfølgelig ble Start slått ut på veien dit.

 

Hjemmebanen heter Idrettsparken og blir et nytt bekjentskap for oss strømlinger. På den ene langsiden finner man en innbydende grønn sittetribune og for de stående er motsatt langside å anbefale. Tilskuerrekorden ble satt 16. mai 2001 da Start var på besøk og kapasiteten er i dag på 4500, vel og merke hvis klubben holder seg unna Adeccoligaen. Da vil kapasiteten bli redusert til drøyt 1900 pga NFFs lisensbestemmelser.

 

Mandal er en kystkommune og by i Vest-Agder fylke. Den grenser i vest og nordvest mot Lindesnes, i nord mot Marnardal, og i øst mot Søgne. Kommunen har ca. 14 400 innbyggere, og er den nest største i Vest-Agder. Karismatikeren Sondre Kåfjord kommer fra byen hvor Alf Godtfred Møll er ordfører. Stilig navn forresten. Møll representerer Fremskrittspartiet som fikk en oppslutning på 31,7% ved forrige valg, deretter fulgte Arbeiderpartiet med 24% og Kristelig Folkeparti med 19,4%

 

Vi kan ikke huske at Strømmen har møtt MK ved tidligere anledninger, da med et selvsagt unntak av hjemmekampen i årets sesong som vi vant 3-1. Høres greit ut det, en tomålseier på Sørlandet må vi si oss fornøyd med. Vi skal som kjent til Adeccoligaen.

Share

6 tanker om “17. serierunde: Mandalskameratene borte

Legg inn en kommentar