16. serierunde: Siste mulighet for derbytriumf?

katalo858k_1170930949Det er duket for Romeriksderby igjen. Ikke det ordentlige mot Lillestrøm, du må vente et år på det, men mot Skjetten. Lørdag 15. august. Strømmen Stadion. Avspark 16:00. Peppes 13:45. Øl.

 

 

Lillestrøm har vi som kjent et rimelig godt tak på. På de 30 seriekampene vi har spilt mot ekspertenes gullkandidater i årets Tippeligaen forteller statistikken oss at vi har 13 seire, 6 uavgjorte og ikke så mange tap. Skjetten derimot har vi aldri slått i seriekamp. Ikke i en cupkamp heller, men det kan sannsynligvis forklares med at vi ikke har møtt dem i cupen. Hvis vi, Romerikes Stolthet Strømmen Idrettsforening, noen gang skal slå Skjetten Sportsklubb må det nok bli nå på lørdag. Forhåpentligvis vil våre veier skilles for evig og alltid etter den dagen.

 

Om landets selvutnevnte fotballeksperter ikke traff helt med sine spådommer om Lillestrøm traff dem desto bedre når det gjelder Skjetten. ”Alle” tippet Skjetten ned før sesongstart og så langt ser det ut til å holde stikk da de ligger på 12. plass med 11 poeng på 15 kamper. Det er omtrent vår status fra et år tilbake det, så umulig er det ikke at katalogklubben klamrer seg fast i divisjonen ved sesongslutt. Skjetten har en brukbar stall men mangler et par-tre kvalitetsgarantister (er det et ord..?) for å være på stabilt 2. divisjonsnivå.  En målscorer later i hvert fall til å stå høyt på oppe på ønskelista i gettoen. Ett mål pr kamp (dvs 15) har Skjetten putta hittil, til sammenlikning har Jakirovic og Haugstad putta 23 hver. Eller kanskje var det til sammen… men i løpet av høsten bør 23 på hver av dem være en selvfølge. Og når vi snakker om målscorere, eller i hvert fall angripere, så er vår alles trofaste Willy Zamble lånt ut til Skjetten for resten av sesongen. Gez ønsker dem seg også i følge RB. I følge samme avis inngår det i utlånsavtalen med Skjetten at Willy skal melde forfall pga strekk til lørdagens kamp. Vel, jeg setter en tier på at han spiller. Når Skjettenbyens stolthet griper fast i de siste sprøytespissene for å unngå nedrykk er nok ikke en slik avtale mye verdt. Nå vinner nok neppe Mr Zamble kampen alene, men den psykologiske effekten man kan oppnå er større en man skulle tro.  Så hvis våre kjære trenere og spillere mot formodning ikke har klart å resonere seg frem til dette på egenhånd så er dere i det minste advart nå.

 

At vi ikke slår Skjetten for halv maskin bør alle være klar over. Ikke på 85% heller, det så vi 16. mai. Som sagt har opprykksurinistene en stall med nok av erfaring til å klatre noen plasser på tabellen. Hvor mye hell man har med den velkjente Arne Erlandsen taktikken ”vi er ikke gode nok, ikke regn med oss, klarer nok ikke dette osv osv” for å skaffe seg en nærmest selverklært underdogposisjon er vi usikre på. Når spillerne gang på gang leser og hører at dem ikke er gode nok så tror dem det kanskje til slutt? Opptatt av penger har man også blitt der oppe. Da er det ikke klientellet i Pusher Street foran senteret vi tenker på, men derimot fotballklubben. ”Sparebluss, budsjettkutt, økonomisk skakkjørt og uten mulighet til å hente overbetalte spillere” går igjen når RB slår av en prat med Brøndbo, Holt, Tvedte eller noen andre der oppe. Geniuttalelsen ”ut i fra pengebruken bør Strømmen vinne 10-0” i RB før 16. mai kampen var jo… genial. Og sannsynligvis var målgruppen alle med demens her på Romerike. Vi kan jo se på pengebruken i Romeriksfotballen de siste femten årene, og med legger man den til grunn burde Skjetten ha vært godt etablert i Adeccoligaen og Strømmen rett foran FU/VO i en helt annen liga.

 

Sånn, da klarte vi å konstruere litt hat denne gangen også. Men selvfølgelig hater vi ikke Skjetten. Vi har nøyaktig samme forhold til Skjetten som alle andre. De to eneste dagene i året vi tenker på dem er når vi skal spille mot dem. Og når dem feirer opprykk med å pisse på Strømmen Stadion.  Men Stadion er i mellomtiden grundig rengjort og vi håper det kommer bra med folk på lørdag. Hvis det ikke har gått opp for alle ennå så spiller vi faktisk for opprykk. Ingen poeng å kaste bort nå, på lørdag slår vi Skjetten Sportsklubb for første gang.

 2013-ghetto2

 

Under kan du lese presentasjonen av Skjetten i forkant av 16. mai kampen der oppe  mellom rekkehusene, E6, blokkene og opiumsvalmuene.

 

 

Skjetten feiret som dere vet opprykket til 2. divisjon høsten 2007 på en heller original måte. Etter å ha kjørt noen timer rundt i en innleid minibuss tok de først turen hjem til Strømmens daværende trener Kjetil Rydje hvor de beviste sin manndom ved å sjikanere kone og barn. Deretter tok de turen til Strømmen Stadion for å ødelegge årsfesten Strømmen IF hadde for spillere, ledere og sponsorer. Prikken over i-en ble satt da de avsluttet kvelden med å urinere midt på Stadions nye kunstgressbane.

Slik feiret altså Skjetten sin sannsynligvis siste sportslige triumf i norsk fotball. Fotballens nasjonaldag 16. mai feirer vi Strømlinger med å innkassere tre poeng samt å passe på lommeboka. For øvrig greit å se opp for sprøytespisser også.

Mens du venter på en fyldig forhåndsomtale av kampen her på Greyhoundsweb kan du slå i hjel tiden med å lese litt arkivstoff:

Spillerne på Skjettens A-lag samt trenerne Roar Øien og Kai Holt pissa på Strømmen Stadion

Hater du Skjetten? Overraskende spørsmål? Det er faktisk noen som tror at du gjør det. Eller prøver å få deg til å gjøre det. Eller i det minste innbiller seg selv at du gjør det. Sannheten er vel at du ikke bryr deg om Skjetten i det hele tatt. Men vi kan jo late som, bare sånn for å få opp stemningen. Jo, la oss hate Skjetten en ukes tid.

Stedet Skjetten grenser til Strømmen ved Ryen og Retten og har ca 10 000 innbyggere. Gamle Skjetten er i utgangspunktet en del av Strømmen på linje med Ryen, Sagdalen, Retten, Stalsberg osv. Området er i dag okkupert og innlemmet i området som altså kalles Skjetten og har postnummer 2013. Om ikke det er nok så tvinges også deler av Strømmens befolkning til å sende barna sine til Skjetten Skole. Fra og med neste år ser det ut til at alle Strømlinger i skolepliktig alder bosatt på stasjonssiden av Sagelva må gå på Skjetten Skole. Ulempene det vil medføre er såpass åpenbare at vi lar det ligge her. Men en ting som de færreste har tenkt på er verdt å nevne. Tror du disse ungene vil begynne å spille fotball i Skjetten eller Strømmen som seks-sjuåringer? Sannsynligheten for Skjetten er stor, dersom ikke Strømmen IF er oppmerksomme på saken og anser Skjetten Skole som en skole i vårt naturlige nedslagsfelt.

Noe de fleste på Skjetten nok vil nevne er at dem aldri har tapt for Strømmen i en obligatorisk fotballkamp. Første gang klubbene møttes til obligatorisk kamp var i 2. divisjon 1997 og da ble det en uavgjort og en Skjetten seier i en sesong som bekreftet at Strømmens posisjon som Romerikes nummer to definitivt tok en pause. I 2000 møttes vi også. Med solide katalogmillioner i bakhånd vant Skjetten med utklassingssifrene 5-0 på Skjetten Kunstgress før returkampen endte 1-1. Skjetten vant da avdelingen men tapte senere opprykkskval mot Ålesund. Skjetten deltok for første gang i NM i 1992 og har tredje runde i 2001 som sin beste cupprestasjon.

Skjetten Sportsklubb er i dag organisert som et allianseidrettslag. Det betyr at Skjetten Fotball, Skjetten Basket, Skjetten Svømming, Skjetten Slåss På Project osv hver for seg i praksis er som egne klubber å regne. Klubben ble til etter en sammenslåing av de to Skjettenklubbene klubbene Valstad IF og Skjetten IL høsten 1986. Skjetten Ungdoms- og Idrettslag som Skjetten IL først het ble stiftet 3. mai 1967 og var de første årene kun et tilbud til eks-narkomane som ønsket å spille fotball. Valstad Idrettsforening ble stiftet 17. november 1976 og var kun åpen for medlemmer fra den nyetablerte Skjettenbyen. Bredden sto i fokus og klubben hadde organisert trening og konkurranse for så mange som tolv idretter i løpet av få år. Vi nevner bl.a luftgeværskyting, alpint, fotball, skøyter, orientering, sprøytesetting, bordtennis og håndball. Ganske imponerende faktisk og sannsynligvis et viktig innslag for innbyggerne i Skjettenbyen, uten Valstad IF kunne nok mange flere unge sjeler ha fått en skjev start på livet. Lurer på hvordan det hadde sett ut der oppe da..?

 

Så fulgte katalogeventyret. Klubben anført av en ledelse med visjoner fikk først tilslaget på utdeling av telefonkatalogene i Oslo og omegn før de etter et par år fikk en avtale med Televerket om tilsvarende distribusjon for hele landet. Hvor mye vi snakker om i omsetning her er vi litt usikre på, men småtteri er det ikke. Restene av denne distribusjonsavtalen finnes i dag bl.a i selskapene SSK Distribusjon og Sportslink som i 2008 omsatte for til sammen tett oppunder 80 millioner kroner. Hvorfor Skjetten Svømming er oppført med en omsetning på 54 millioner i 2001 er heller ikke godt å vite sånn uten videre. Nok om det. Overskudd stort nok til å gjøre betydelige investeringer ble det i hvert fall for fotballen der oppe. I første rekke ble det investert i trøndere. Nok trøndere til å nå Adeccoligaen i løpet av nittitallet. Det ble med en sesong der og noe ugunstig for klubben løp samtidig katalogavtalen ut. Forskjellen på budsjetter godt over ti millioner tilbake til fotballhverdagen på Romerike ble tung og snart var Skjetten tilbake i 3. divisjon. Men ingen skal si at Borettslaget ikke forsøkte å forbli fotballens nummer to på Romerike. Et av forsøkene inkluderte å kuppe vårt kjære Strømmen IF som på den tiden var milevis unna toppfotballen. Kuppforsøket gikk under navnet Romerike Fotball som også var navnet på det som i praksis var Skjetten Fotball i årene 2001 og 2002. Det er mange myter i fotballen og en av dem er ”talentfabrikken Skjetten”. All ære for at en del av katalogmillionene ble brukt på aldersbestemt fotball og noe fikk man vel også til. Men bruker man omtrent en million kroner årlig i snaut ti år på spillerutvikling bør man jo klare å få til noe. Olav Zanetti og Marius Gullerud er vel de to som fikk kamper i Tippeligaen som et resultat av denne satsningen og fra før hadde klubben levert Andre Bergdølmo og Peter Werni. I den samme perioden var det ikke mindre enn fjorten spillere med bakgrunn fra aldersbestemt fotball i Strømmen IF som spilte Tippeligafotball. Hvorfor Torvik og RB ikke ønsket å fokusere på dette når de skrev om talentutvikling på Romerike kan man lure på, eller kanskje du vet svaret? Hvis du ikke vet svaret kan du klikke her.

 

Etter tre år i 3. divisjon rykket Skjetten opp igjen i 2007 og overlevde fjorårssesongen i 2. divisjon. Morsomt med klubber som klarer å komme tilbake på ”ærlig vis” etter motgang og økonomiske problemer? Jo, for så vidt. Men Skjetten kom tilbake ved å bruke penger dem ikke hadde og holdt seg i fjor pga de 23 poengene (av 34) de tok mot klubbene nord for Trondheim. Pr i dag ligger Skjetten nederst på tabellen med null poeng og vi tror nok at den plassen er reservert for resten av sesongen. Vår første seier mot Skjetten bør komme på lørdag. På en annen side så går vel ikke Skjetten en hel sesong uten å vinne en kamp heller…

Skjetten Stadion er det nye navnet på det som har hett Skjetten Kunstgress siden starten av nittitallet. Tilskuerrekorden er fra 1995 da nesten 2000 møtte frem for å se en cupkamp mot Kongsvinger. Banen var den første med kunstgress på Romerike og selv om dekket ble skiftet ut i 1998 ble det ikke en ”ordentlig kunstgressbane” før det kom enda et nytt dekke samt undervarme for et drøyt år siden. Det ble spilt fotball på banen før kunstgresset kom også, grusbanen som lå der da gikk under navnet Gjelleråsbanen. A-laget (samt en del aldersbestemte lag) spilte da hjemmekampene sine på Lillestrøm Stadion, en sesong eller to benyttet også A-laget Strømmen Stadion som hjemmebane.

Share

12 tanker om “16. serierunde: Siste mulighet for derbytriumf?

 1. Ny herlig seier, men hvor er alle dere som bruker denne siden?????? Må jeg kjøpe paraplyer til dere for at dere skal ta dere en tur på stadion? Ta dere sammen. Sikkert noen som overhodet ikke hadde mulighet, men ikke alle vel……Dette er for dårlig. Å få spillerne til å komme og takke de 6-7 som turte å åpne munnen og som tydelig markerte hvem de har som sitt lag er flaut !

 2. Strømmen er nå serieleder på ordentlig! FKT tapte nettopp 3-1 borte mot Mandalskameratene.
  Lag S V U T P
  1 Strømmen 16 12 2 2 48 – 24 38
  2 FK Tønsberg 16 12 0 4 57 – 24 36

 3. Da blir kampen mot Mandal borte like viktig som Skjetten kampen en kamp av gangen full fokus topp innsats så teller vi opp til slutt!

 4. Fy f… dette virker nesten uvirkelig… Trodde vi skulle få en sesong uten neglbiting, men nå blir det jo det likevel. Er dog bedre med opprykksbiting:-)

 5. Et fantastisk resultat fra Mandal. Leste kampreferat fra matchen på mobilen og MK førte kampen og var det klart beste laget. En tøff match venter på lørdag men gutta våre viser en enorm styrke utover i kampene. Blir langt ifra overrasket om vi gjør jobben der nede og kommer hjem med nye 3 poeng. Tønsberg skal ut i en ny vanskelig kamp, nemlig formlaget KFUM. De bøtter inn med mål om da’n. Nå lukter det Adecco her. Får ikke reist nedover da det er samling på Hudøy kommende helg for junioravdelingen i Strømmen. Men i neste hjemmekamp da MÅ VI MOBILISERE !!!!!

 6. Nå er det to bortekamper. Først MK og helgen etter Fløy, så dette er på en måte psykolgisk viktig at vi tar de to lagene. Fløy har ikke tapt hjemme i år, så vi får håpe vi er de første som gjør det. Strømmen i Adecco, er som musikk i øra.

 7. HERLIG!!!! FY F…. DETTA BEGYNNER Å LUKTE OPPRYKK GUTTER, VI ER UTROLIG STOLTE AV DERE OG JEG LOVER Å DRA MED MEG ALLE DE KOMPISSENE JEG HAR SOM BEGYNNER Å INNTERESERE SEG FOR STRØMMEN PÅ STADION NESTE HJEMME KAMP.OPPFORDRER ALLE ANDRE TIL Å GJØRE DET SAMME, SLIK AT VI FÅR TIL LITT TRØKK PÅ TRIBUNEN, DET ER DET BESTE VI KAN GJØRE FOR DEM NÅ… STÅ PÅ STRØMMEN

Legg inn en kommentar