11. serierunde: Ranheim borte

Førstkommende søndag 6. juni kl 18:00 i Abrahallen. To seire på rad nå. Vi trenger den tredje for å tette igjen luka opp til tabelltoppen.

 

Vi møter Ranheim i den siste kampen før VM. Hvorfor tar forresten Norge fotballferie under et VM vi ikke skal delta i? Nå som til og med gressteppene i Sandnes og Bergen er egnet for fotball tar de to øverste divisjonene ferie. Hvor mange Adeccospillere som er tatt ut til Sør Afrika skal være usagt, men veldig mange er det vel ikke. Yabre er kanskje tatt ut i troppen til Elfenbenkysten? Petter Myhre skal vel også nedover uten at vi i farta husker hvilket land han ble tatt ut for.

Ranheim Idrettslag heter allianseidrettslaget hvor bl.a Ranheim Fotball er organisert. Klubben som ble stiftet 17. februar 1901 hadde sin storhetstid i årene etter andre verdenskrig. Frem til 1962 spilte trønderne noen år i hver av de to øverste divisjonene i landet. Så var det nivå 3 (2. divisjon) frem til 1980, enda lengre ned og så tilbake igjen på nivå 3 i 2005. Ranheim rykket som oss opp til Adecco igjen i fjor høst. Vi snakker med andre ord om en gammel storhet som etter mange år med hardt arbeid er tilbake i toppfotballen? Vel, ikke helt. Riktig nok har ildsjelene sikkert jobbet både hardt og lenge der oppe, men den avgjørende årsaken til comebacket i norsk toppfotball er nok at Rosenborg valgte Ranheim som sin samarbeidsklubb høsten 2006. Trønderne ønsker altså å etablere et farmerlag i Adeccoligaen. I så fall er det greit å tape for oss nå, i motsatt fall er dere farlig nære Tippeligaen.

Da paragrafrytterne i NFF ikke godkjente hovedtribunen på Ranheim Stadion (bildet til høyre) for bruk i Adeccoligaen spiller Ranheim sine seks første hjemmekamper i Abrahallen denne sesongen. Etter VM er gresstribunen erstattet av en tribune med tusen sitteplasser og kampene spilles igjen på Ranheim Stadion. Vi trodde først at bildet under er fra Ranheim Stadion i 1950, men etter litt detektivarbeid viser det seg at kampen ble spilt på Verdal Gressbane i Nord-Trøndelag.

Bilde

Strømmen IF møtte som dere ser Ranheim i Hovedserien på 50-tallet, og klubbenes første innbyrdes oppgjør er historisk da dette var vår første hjemmekamp i Hovedserien noensinne. 14. august 1949 var det snaut 3 000 tilskuere tilstede på -1 på Fedrelandet Stadion i Fetsund da Strømmen slo Ranheim 4-1. Kampen på Verdal Stadion over var i praksis en avgjørende nedrykksfinale. Nils Tømte og Henry Henriksen x2 sørget for 3-0 og fornyet Hovedseriekontrakt i debutsesongen. Fem år senere (1954/55) var alt byttet om. Ranheim vant de to innbyrdes oppgjørene (3-2 der oppe og 2-1 hos oss) og vi rykka ned.

Det er nummer en og nummer ni på tabellen som møtes i Abrahallen nå til søndag. Ni poeng skiller lagene (Ranheim 21, Strømmen 12). Hvis du har satt hundre spenn på at Ranheim holder nåværende tabellposisjon gjennom høstsesongen gir det deg 15 000 kroner ved sesongslutt. Begge klubbene skal i løpet av et par år etablere seg i Adecco, og da tilsier all sunn fornuft at de tre poengene gjør best nytte for seg på Romerike.

Share

Legg inn en kommentar