Vi titter i glasskula

To måneder igjen av sesongen. Blir Solskjær og Molde seriemestere? Kommer Start til sin første køppfinale? Rykker Bærum opp fra 2. divisjon? Hvem rykker ned? Vi rykker aldri ned, ikke sant..?

 

Vi vil gjerne gi deg svarene, men det kan vi dessverre ikke. Til tross for flere henvendelser har vi ikke klart å få noen av fotballekspertene til å dele sine ekspertvurderinger med oss. Da gjorde vi som Saera Kahn og fikk tak i ei spåkone.

 

 

For et par dager siden slo vi på tråden til tarologen Liza-Leena som for kun kr 26,90 pr minutt gikk hun gjennom de tre øverste divisjonene sammen med oss. Resultater og tabellplasseringene fant hun kun ved å bruke Tarot-kort som verktøy. Liza-Leena som har samiske aner besitter en synsk evne og kan formidle beskjeder fra åndeverdenen gjennom kortene, faktisk kan hun gjøre det både på norsk, svensk og finsk.

 

 

 

Tippeligaen

Tarotkortene sier at tidenes første seriemesterskap blir feiret i Rosenes by en gang i oktober eller november. Bak Molde var ikke kortene veldig samarbeidsvillige. Men det uklare synet av en mann med bart som varmer seg på karsk i polarnatten forstår vi slik at Rosenborg og Tromsø tar de to andre medaljene.

 

Molde ………………………21 +12 44p

Tromsø……………………..21 +16 39p

Brann………………………..21 +3 35p

Stabæk……………………..21    0 33p

 

Start (17p) og Sarpsborg (16p) rykker ned. Odd (23p) er dårligste lag over streken.

 

 

Køppen

Semifinalene er Fredrikstad – Brann og Aalesund – Start. Ganske så åpent… men det er kanskje Start sin tur til å spille cupfinale i år? Lena-Liiza blander gamle det nye og det tradisjonelle i årets Kongepokal og leser i kortene at Fredrikstad og Start møtes i finalen. Første gang noensinne for sørlendingene i så fall.

 

 

Adeccoligaen

Alle de seks øverste lagene på tabellen er kandidater til de to opprykksplassene. Sandnes Ulf virker sterke, men forhåndsfavorittene Sandefjord og Hønefoss jager hakk i hæl. Vi tror på Sandefjord og Hønefoss da begge har igjen å møte Sandnes på hjemmebane, Lena-Liiza derimot spår opprykk for Sandnes og Hamarkameratene.

 

Nedrykk..? Krystallkula tas i bruk og den sier at de tre nederste (Randaberg, Løv-Ham og NIL-Trysil) rykker ned. Det er fem kandidater til den siste nedrykksplassen og det er vel vi og Alta som har det dårligste utgangspunktet. Alta har igjen det letteste kampprogrammet av de seks lagene, vi og Mjøndalen det vanskeligste. Liza-Leena er usikker men føler sterkt på seg at det vil skje mye et sted i nærheten av svenskegrensa, hva er dog veldig usikkert i følge kortene.

 

Berntsen tror 35 poeng holder til ny kontrakt, noe krystallkula stiller seg tvilende til. Tre av de åtte siste sesongene har man rykket ned fra Adeccoligaen med 35 eller flere poeng. Vi trenger tre seire til for å nå 35 poeng. Hvis en av de tre er mot Alta må Alta vinne fire av de åtte resterende kampene for å passere oss. Kongsvinger tror vi redder seg på Nordlie-effekten, Bryne vinner snart noen kamper igjen. Mjøndalen er dessverre fem poeng foran, vinner bruntrøyene to av de gjenstående kampene må vi vinne fire for å passere dem.

 

Strømmen har igjen Hønefoss, Hødd, Løv Ham og Alta på hjemmebane samt Mjøndalen, HamKam, Sandefjord, Bodø/Glimt og NIL-Trysil på bortebane.

 

 

2. divisjon

Opp fra 2. divisjon kommer helt sikkert Notodden, laget som slo oss ut av årets Norgesmesterskap. køppen. Fra avdeling 4 ligger Tromsdalen best an, tre poeng foran Tønsberg og fire poeng foran Skeid samt mye bedre målforskjell. Kan være at Lena-Liiza blander med TIL, kortene er klare på at Tromsdalen rykker opp i siste seriekamp hjemme mot Tønsberg.

 

Fordel Bærum i avdeling 2, her kan kampen Kristiansund – Bærum i nest siste serierunde bli en avgjørende opprykksfinale. Elverum er også med i opprykksstriden. I avdeling 1 leder Ull/Kisa med henholdsvis fem og seks poeng på Lørenskog og Kvik Halden. Selv om Kisa har igjen tre vanskelige bortekamper går det mot opprykk da både Lørenskog og Kvik Halden later til å være helt ute av form.

 

Resten

LSK 2 rykker opp fra 3. divisjon og vi tror de får følge av Eidsvold Turn selv om sistnevnte pr nå ligger to poeng bak ledende Gjøvik.

 

Når vi spør om juniorserien setter vår klarsynte tarolog ned foten da det er 18-års aldersgrense for å bli spådd. Vi tar da over og registrerer at det er ganske jevnt i juniorserien (G19) på Romerike. De tre topplagene møter hverandre i løpet av de siste kampene, Lørenskog – Strømmen 3. oktober og Fjellhamar – Lørenskog 10. oktober. Vinneren blir kretsmester og rykker opp til interkretsserien.

Fjellhamar 16 +30 36p

Strømmen 15 +35 35p

Lørenskog 15 +65 34p

Lørenskog 2 14 +6 25p

 

7’er serien for Old Boys vinner Strømmen foran Skedsmo.

 

Share

Én tanke om “Vi titter i glasskula

Legg inn en kommentar