Treningskamp: Asker borte

fc3b8yka1Så er det dags igjen. Ny treningskamp. Denne gangen reiser de grå bort for å sparre. Føyka i Asker er stedet. Lørdag er dagen. 13.00 er klokkeslettet.

Asker rykket opp i 2. divisjon samme året som oss. I motsetning til oss har de hevdet seg svært godt på dette nivået. Første året i 2. divisjon holdt faktisk på å ende med enda ett opprykk. I fjor var ikke sebradraktene helt der oppe, men kjempet likvel på øvre halvdel av tabellen.

Laget trenes av Gaute Larsen. De som følger litt med på fotball kjenner igjen det navnet fra blant annet Stabæk og Odd.

Asker har et uttalt mål om å være blant de 20 beste i 2010.  Det betyr at de skal være blant de 4 beste i Addecco neste år. Voksne mål kan vi ikke annet enn å like. I og med at de spiller i en annen avdeling enn oss får vi bare ønske de lykke til.

Selve stallen til Asker inneholder få navn en normalt opptatt fotballsupporter kjenner igjen. Armin Sistek, lovende fra Odd, er vel det nærmeste vi kommer. Ellers er det mange lovende ungkarer med pannebånd som preger stallen.

Sist vi møtte Asker i seriesammenheng var i 2005. Da fikk vi grisejuling – både hjemme og borte. Faktisk har de grå aldri slått Asker i tellende kamper. Vel har det ikke vært mange av de, 6 siden 1954.

Asker som sted er vel kjent for de fleste. Som oss ligger det i Akershus. Ulikt oss er Asker en egen kommune.  Befolkningen er på snaue 54 000. Som de fleste kommuner på de vestlige grader for byen er det Høyre som har det største kontoret på rådhuset. Asker er et knutepunkt for tog, i og med at Spikkestadbanen og flytoget til Gardermoen begynner her. Asker stasjon er Norges femte største målt i antall reisende.

Kronprinsparet bor i kommunen. Nærmere bestemt på Skaugum. At Mette Marit har flyttet ut fra Fageborg Hotell i Lillestrøm til idylliske Skaugum kan ikke ses på som annet enn tidenes transfer. Vi nevnte jo at de to som hadde beholdt vettet i A-ha hadde vokst opp på Manglerud. Vel, han som ikke beholdt vettet, Morten «Eksisterer jeg egentlig» Harket er fra Asker. Han bor ikke der lenger. Det betyr at Asker har gjort det usedvanlig godt på transfermarkedet – boligmarkedet altså.

Dette skulle være nok info til at du med hevet hode kan sette deg i bilen og kjøre de 41,7 kilometeren fra Strømmen Stadion til Føyka. Det skulle ta deg en halvtime i fartsgrensa.

Share

2 tanker om “Treningskamp: Asker borte

  1. Strømmmen tapte i dag 2-1 for Asker. Asker ledet 1-0 til pause. Iflg. ASker si hjemme side var det fortjent sier.

Legg inn en kommentar