Strømmen-spiller beskyldt for doping

Dette er noe jeg aldri hadde trodd eller håpet skulle være er overskrift i landets aviser.


Det er etter kampen mot Mjøndalen at seks spillere ble testet og hvor en av dem avla en positiv dopingprøve.
Det er ennå ikke tatt en B-prøve, men om dette viser seg og stemme. Hvilke konsekvenser får dette for Strømmen IF.?
Per Nygren sier i en pressemelding at klubben tar sterk avstand i fra  rusmiddeler og dop i idretten. Spilleren som ikke vil uttale seg før etter at B-prøven er analysert, sier at hvis han har fått i seg stoffet «er det uten viten og vilje.»

Uansett hvem dette er, håper jeg B-prøven blir negativ. Dette er bare trist.
Pressekonferanse kommer senere  i dag. Mer kommer.

– Et stort sjokk for meg

By Mozart • 22. oktober 2010 • Ingen kommentarer [Rediger]

Spilleren som avla positiv dopingprøve har opplevd et stort mediapress og ønsker å uttale seg anonymt gjennom NISO.

Jeg har ikke bevisst dopet meg, og er like overrasket som alle andre over den positive A-prøven. Jeg har avgitt en forklaring til Antidoping Norge, og inntil videre ønsker jeg ikke å kommentere dette ytteligere. Dette har vært et stort sjokk for meg og jeg er veldig takknemlig for den støtte jeg har fått fra medspillere, trenere og ledere i Strømmen, sier spilleren til NISO.

Spilleren understreker at han inntil videre ikke ønsker å kommentere saken utover dette, og han ber media ta hensyn til den belastning en offentliggjøring vil medføre.

Share

16 tanker om “Strømmen-spiller beskyldt for doping

 1. Vi burde møtes så fort som mulig med tanke på søndagens kamp. Hva gjør vi for å vise vår støtte til klubben vi er så glad i. Hvor og når? Jeg drar uansett på dagens A-lagstrening hvis den blir gjennomført da.

 2. Utrolig trist. Har vært helt satt ut siden jeg fikk høre om dette i dag. Håper juniorene reiser seg i kveld og at de og a-laget får den støtten de trenger til helgen…

 3. Overskriften som er brukt burde artikkelforfatteren og alle andre sluppet å se i landets aviser. Den er misvisende og burde heller ikke blitt brukt på Greyhoundsweb. Under forutsetning av at

  • A) B-prøven også er positiv og
  • B) det avdekkes at spilleren har brukt et ikke-prestasjonsfremmende stoff er ikke dette doping.

  Stikkprøven som er gjennomført av Antidoping Norge har avdekket bruk av et middel som står på en omfattende liste over forbudte midler. Enkelte av disse er prestasjonsfremmende (f.eks. anabole steroider), andre kan være det (f.eks. amfetamin), men brukes typisk i andre hensikter (les: fest), mange svekker prestasjon (f.eks. cannabis). Fellesnevneren er at de står på Antidoping Norges liste over forbudte midler. En mer presis overskrift ville vært: Stikkprøve gjennomført av Antidoping Norge har avdekket at en Strømmenspiller har brukt cannabis (eventuelt kokain hvis det er hva han har brukt). Denne overskriften forteller oss at spilleren har gjort som en av seks nordmenn mellom 16 og 64 år. En overskrift som sier Strømmenspiller har gjort som en av seks nordmenn ville heller ikke hatt særlig tabloid potensial.

  Testen som er gjennomført er egnet til å påvise tilstedeværelse av et stoff i spillerens kropp. Den er lite egnet til å si noe om når det ble brukt eller hvor hyppig det er brukt. Testen er ikke egnet til å si noe om omfang av bruk eller intensjon med bruk, jmfr ordet doping som impliserer at bruken har hatt prestasjonsfremmende intensjon.

  Klubben og supportere bør fokusere på å dempe ulempene for spilleren. Ulempene har sannsynligvis vært marginale inntil i dag. Fra i dag har han fått rikspressens oppmerksomhet for noe som ikke fortjener det. Han er hovedsak i NRK Alltid nyheter sin nyhetsbulletin: Strømmenspiller tatt for doping. Toppsak hos CNN og BBC er at Frankrike er i fullstendig oppløsning p.g.a. streik, opprør og blokader. Spilleren risikerer to års utestengelse fra noe han antakelig brenner for og delvis lever av. Det snur opp ned på livet hans. Pressedekningen og fortvilelsen signaliserer en utstøting som verdig atferd som skader andre alvorlig og er fullstendig uproposjonal i forhold til hva som har skjedd.

  Hva skal klubb og supportere gjør i forhold til spilleren? Noen bør spørre om han har et problematisk forhold til det aktuelle rusmidlet. Har han det bør han få tilbud om hjelp. Hvis han ikke synes han har et problem bør man si noe om at hans bruk er problematisk for klubbens omdømme. Bør han velge mellom bruk av rusmidler og fotball? Si det. Skal ikke fotballen være inkluderende og samlende? Klubben er programforpliktet til å erklære at de er negative til bruk av rusmidler, men bør vokte seg vel for å skade spilleren gjennom å gjøre dette. Hvis stoffet ikke er prestasjonsfremmende bør klubben kjempe for at han ikke skal utestenges

  • a) fordi han ikke har brukt doping,
  • b) fordi klubben tror de kan tilby et sunt og bra miljø for spilleren som er nettopp det han trenger.

  I Australia har fotballspillernes fagforening tatt initiativ for å fjerne stoffer som er forbudt ved lov, men ikke prestasjonsfremmende fra dopinglisten.

 4. Reflektert Skallman. Bra ting settes i perspektiv. Spilleren uttaler at «han ikke har fått i seg stoffet med viten og vilje». Dette heller vel mot prestasjonsfremmende..? Så fremt han ikke har fått hasjiskake av bestemor da..? Ellers er jeg enig. Har han røyka en rev eller snorkla cola så bør ikke dette få «fatale» følger. Personlig synes jeg det ser ut som hele spillerstallen har «gått» på ett eller annet i de fire siste kampene..

 5. Skremmende lesning dette over her. Verken bruk av kokain eller hasj er på noen måte «ok», verken på fest eller for å øke prestasjoner på annen måte. Synes ikke noen skal bruke Greyhound sine sider til å bagtellisere dette.

 6. Nå var vel ikke dette ment som noen bagatellisering av dop. Men, har spilleren et problem med ulovlige substanser er det vel, som nevnt over, nettopp idretten som bør stå opp å hjelpe personen?

 7. Selvfølgelig! Og det skal idretten gjøre. Men har vedkommende et problem, synes jeg det er mest realt å ta lua i hånda, være ærlig og legge seg flat. På den måten vinner man ikke bare sympati, men også respekt. Og de som skal ha greie på det sier jo at en må innse problemet selv for å være i stand til å motta hjelp og gjøre noe med det…

 8. Klart detta er veldig uheldig og veldig trist for Strømmen, men det er på langt nær noen verdens undergang..Vi har hvert ute i hardt vær før, så nå må vi bare vise styrke å reise oss. Helt enig med MaWo at vi på en eller annen måte bør vise støtte til gutta og vise at vi er der uannsett, med å feks gi dem en kjempe velkomst når de entrer banen på søndag.. noen forslag?

 9. Gamle Rockwood (Bukken) åpner for oss kl.13 på søndag. Beiner’n har vært der og Kurt (eieren) bekrefter denne åpningstiden. Da synes jeg at alle som kan, og det bør fort være 15-20 mann møter kl.13. Hendelsen i går kan vi ta over et par-tre øl, så enes vi om å gi alle gutta en støtte når de enter banen, som de ikke har opplevd tidligere i år. du har vel sikkert en ide rundt en banner på 30-40 meter med noen velvalgte ord som kan heves ved utmarsj og presentasjon, men det er kanskje noe knapp tid? Annet?

 10. Tilbaketråkk: Nedrykk og doping

 11. Iog med at det ble litt kort tid å forbrede på stikker jeg på 10 er`n å kjøper dassruller ihvertfal, bilig men en liten oppmerksomhet.. fler forslag?

 12. Alt av konfetti er kult. Rekker du å ordne noe før Vålengamatchen? Jeg er opptatt med 2 kamper i dag.

 13. Hei Magne. Med det «nicket» skulle man kanskje tro at du skulle spille fra start mot Glimt..? Tror vel ikke problemet er hva vi kan ordne, snarere antall personer som er hypp på å gjennomføre det.

Legg inn en kommentar