Strømmen – et lag uten støtte?

Ser med både undring og begeistring at det nå er kommet noen kommentarer vedrørende mangel på support under lagets hjemmekamper. Begeistring fordi det er godt det blir «en sak» ut av dette, med undring fordi jeg stusser på den typiske inngangen til problematikken noen har. Jeg skal prøve å la være å gjøre dette til en forsvarstale, ei heller fordele skyld, snarere se på de merkelige mekanismene som gjør at ting blir som de blir.

Først må vi kanskje ta litt historikk. Greyhounds oppsto tidlig på 90-tallet. Dels som en sub-kultur (som noen vil kalle det), dels som et ungdomsopprør, eller aller helst begge deler. Fellesnevneren var at folk var unge, fra Strømmen og omegn, glade i SIF og det gode liv. Alle var mer eller mindre helt uten forpliktelser. Det funket som hånd i hanske den gang. Det funket ikke like godt for laget, som i takt med SG-gjengen, ble eldre og rykket nedover i divisjonene og endte opp med å spille mot SG-karer som allerede hadde «lagt opp». Naturlig nok døde dette da ut…

Siden den gang har denne gjengen, som alle andre, blitt 15 år eldre. Ulikt hva noen i forumet måtte tro er det svært få, om noen, som «bor» på puben den dag i dag… Derimot har de aller fleste langt flere forpliktelser nå, gjerne både 1, 2 og 3.. Mange følger de grå tett den dag i dag, noen nøyer seg med Text-tv-resultatene, andre gir f… Sånn er det bare. Hva er det jeg prøver å si med dette, ble det en forsvarstale likevel dette? Nja, poenget mitt er at folk neppe kan regne med å kunne lene seg bakover de røde stolene på stadion for å se et helsikes tribuneshow. De fleste må mer eller mindre være villig til å delta for at laget gjennom sesongen skal kunne føle den støtten de så absolutt fortjener. Har vi på weben gitt inntrykk av noe annet så beklager vi det.

Meningen med opprettelsen av Greyhoundsweb er å jobbe for at noe igjen skal skje. Med nye koster. Vi ønsker å jobbe for å legge ting til rette, komme med input på hvordan både vi på tribunen og klubben kan gjøre kampene på stadion morsomme for alle. Vi ønsker å være en informasjonskanal og et talerør for alle som er glade i de grå. I så måte er vi glade for alle kommentarer som kommer. Våre statistikker viser også at folk følger med. Til å være en fersk 2. divisjonsklubb er det usedvanlig mange treff på klubbens supporterside. Dette selvfølgelig fordi mange bryr seg om SIF. Det uforløste potensialet.

Mozart produserer sanger som mesteren selv. Det kuliminerer i en kommentar av typen «hvem skal synge disse sangene?». Et betimelig spørsmål selvfølgelig. Mitt svar blir da, se på bildet under. Stiller 1 av 4 på dette bildet til neste hjemmekamp er det ingen, og da mener jeg ingen, lag i vår divisjon som har nubbsjans til å ta fra oss makta på Stadion-tribunen.

sifsupport.bmp

Men det er og blir sånn at alle må bidra. Dette dreier seg om den velkjente snøballen i kram snø. Det er lettere å starte opp både sang, rop og morsomme kommentarer hvis man er del av en
enhet. Jo morsommere man har det jo større blir gjerne enheten. Snøballen. Dette er en kultur som må bygges. På Strømmen Stadion helt fra grunn tydeligvis. Det faktum at alle sto igjen og ropte Strømmen (x 3 klapp) etter seieren over Kisa sist var etter min mening et stort fremskritt. Og det sier litt.

Noen av oss satt litt sammen med Stefan Boberg etter nevnte kamp. Vi foreslo da at et felt på tribunen burde suppleres med litt rød maling, slik at vi får et felt som blir rødt og grått. Så ønsker vi at alle kan ta steget inn på den delen av tribunen. Om så bare for å klappe og vise sin sympati. «Bare» på den måten tror jeg vi igjen kan skape starten på en enhet som gjør at selv bortelaget synes det er gøy å komme til Strømmen. For fotball er morsomt, supporterkulturen likeså. Både for den eldre og yngre garde. Men vi er avhengig av at alle tar opp hansken. Med klarsignal fra Boberg og gjengen er det vel noen som stiller med litt rød maling og en time i dugnadens og Strømmens ånd?

Er Gudfar helt på jordet? Har han noen poenger eller lever han bare på et luftslott? Kjør på med kommentarer. Kom gjerne med innspill, sett i gang debatt!

Share

7 tanker om “Strømmen – et lag uten støtte?

 1. Kanskje det er noen som leser dette, og kanskje våkner?
  Hvor blir det av dugnadsånden folkens?
  Vår fantastiske formann Per Nygren holder på døgnet rundt (alt for ofte alene) på stadion med å sette opp det nye garderobeanlegget.
  Slik kan det ikke fortsette, noen gjengangere er innom så ofte de har anledning ANDRE vegrer seg og syntes de har nok med sitt.
  DET er jo så meget å gjøre, være med kona å handle, se på tv, jobbe overtid på jobben(det er det jo bedre betalt) andre igjen tenker sikkert DET KAN DE ANDRE FIXE! Dersom jeg holder meg unna tar det bare litt lengre tid eller kansje de ikke tenker i det hele tatt..
  TIDEN ER KOMMET TIL Å SI, DETTE ER FOR JÆVLIG
  NÅ må flere bidra og det starter med DEG som leser dette!
  Finn fram arbeidstøyet og bli med!

 2. litt uenig med deg (for en gang skyld) Halvis
  Dugnadsånden på Strømmen er av de beste på Romerike.
  Det var bra oppmøte på vårdugnaden og for å ikke glemme juniorbua som drives av hggelige foreldre som altid er bilde og serviceinnstilte. Leggingen av banen i fjor var også godt besøkt av frivillige.
  Når det gjelder de nye gardrobene kan det være at folk trur at arbeidet er for teknisk og fysisk, noe som stemmer til en viss grad. Nygren og hans kompanjonger har kunskap og kan hjelpe de som ikke har kompetanse.
  Det er dugnad hele helgen fra kl 08:00
  Jeg stiller opp søndag og mandag for å hjelpe til med å gardrobene ferdig. Blir du med Halvis?

 3. Holy smoke Janis, uenig for en gangs skyld, hva skjer a?
  Dette er antagelig ikke den minste dugnadsjobben som er utført på Strømmen og mange har vært flinke, men det er sikkert også mange som kunne vært noe flinkere.
  Mye jobb er gjort , men vi er ikke ferdige før vi kan ta bygget i bruk og leilighetene i toppetasjen kan bli leid ut (tanken er at leieinntektene derfra skal erstatte bortfallet av automatinntektene).
  Vedr ditt Spm klart det jeg har jo fri og på lørdag tar jeg med min samboer siden hun syntes det er skrekkelig gøy å fuge fliselagte rom.

 4. Kjære Janis!
  Jeg glemte å uttrykke min glede over å tilhøre samme klubb som deg, det er ikke mange som bruker mere av sin fritid en deg for at Strømmen skal være og er den klubben den er.
  Vi sees

 5. Det er en viktig ting dere tar opp, men det er en avsporing i fra denne debatten.
  Det som Gudfar ville frem til er at skal det bli noe liv på tribunene så må flere ta tak i det.
  To synger høyere enl, å man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at alle har ansvar for å lage liv å en postiv atmosfære på tribunen.
  Så i dag, kan dere printe ut sangene å bli med å syng.

  Ta henda opp av lomma og klapp, jeg har tru på dere.

 6. Enig og beklager mitt innspill i dette fora, måtte bare skrive noe ord så var det ikke plass på chatten.

  I dag skal vi la hammer og flisekutter ligge og støtte gutta til 3 nye poeng mot de gamle aristokrater.

 7. Mozart har selvfølgelig helt rett. Det var ikke fuging det skulle dreie seg om her. Men, Halvis, du får nå en stående invitasjon til å skrive akkurat hva du ønsker i dine egne artikler her på Greyhoundsweb. Du skriver jo mye med substans og har en god penn så du er mer enn velkommen til å publisere ting du har på ditt Strømmen-hjerte. Ta kontakt! Det ligger mange dugnadstimer i å holde weben oppe med:-)

Legg inn en kommentar