Siste serierunde: Nybergsund borte

Siste seriekamp. Søndag 30. oktober klokka 13:00 på Nybergsund Stadion.

Buss fra Strømmen Stadion 09:30.

 

Jubel eller fortvilelse?

 

 

Vi skulle aldri havnet i denne situasjonen. Men nå er vi der. Starter med detaljene. Vi eller Asker blir det fjerde laget som rykker ned fra Adeccoligaen. Tabellen før siste kamp:

 

Asker…………..putta 37…sluppet inn 51 (-14)…..34 poeng

Strømmen……putta 37…sluppet inn 56 (-19)…..31 poeng

 

Vi må vinne og Asker må tape. I tillegg må vi ta igjen fem plussmål. For eksempel hvis vi vinner 2-0 og Asker taper 3-0. Flere alternativer følger:

Hvis Sandefjord – Asker ender 1-0, 2-1, 3-2, 4-3 eller 5-4 må Strømmen vinne 4-0 eller mer.

Hvis Sandefjord – Asker ender 2-0, 3-1, 4-2 eller 5-3 må Strømmen vinne 3-0 eller mer.

Hvis Sandefjord – Asker ender 3-0, 4-1 eller 5-2 må Strømmen vinne 2-0 eller mer.

EDIT: Da har vi rettet opp resultatalternativene over. Håper det ble riktig denne gangen..?

 

 

Sannsynlig? Usannsynlig? Tja, sannsynlig er det vel ikke. Ikke usannsynlig heller. Statistikk er det bare å glemme. At vi bare har vunnet to bortekamper i år og begge 2-1 betyr lite, det samme at Nybergsund er et nesten brukbart hjemmelag med 5-3-6 25-28 på årets 14 hjemmekamper. Da kan vi jo også nevne hva vi bare kan glemme om de to lagene som møtes på Komplett.no Arena:

 

Etter 10 serierunder var Asker og Notodden de to eneste ubeseirede av de 87 klubbene i norsk toppfotball (TL, AL og 2. div). Etter 11 runder ledet Asker fortsatt Adeccoligaen. Så ble det 13 tap på de 19 neste kampene, 6 av dem med tre mål eller mer. Sandefjord har vunnet 15 kamper denne sesongen, 5 av dem med tre mål eller mer.

 

 

Vi har Djupesland og Nilsen ute med gule. Sannsynligvis også Bjørnevik med hjernerystelse og Kerr med noe annet. Må bli noen karantener når vi er i ferd med å sette kortrekord i Adeccoligaen. Femti gule og tre røde har det blitt hittil. Tom Kristoffersen sto over mot Alta og går sannsynligvis inn for Nilsen. Og så blir det vel Olivier for Djupesland og Yabre for Bjørnevik. Laget blir vel noe slikt:

 

Martin Jørgensen – Erlend Krogsgård, Henrik Nordnes, François Yabre, Tom Kristoffersen – Ibba Laajab, Gøran van den Burgt, Olivier N´Siabumfumu, Andreas Moen – Espen Olsen, Simen Stamsø Møller. På benken: Walcott, Dani, Christer Jensen, Jonas Rygg, Nås, Garcia og Torud.

 

 

Hva mer er det å si..? Det verste som kan skje er ikke nedrykket i seg selv. Konsekvensene derimot… men de spekulasjonene overlater vi til Romerikes Blad. Strømmen har gått rett opp igjen etter seks av elleve nedrykk siden 1945. Det er ganske vanlig at lag som rykker ned fra Adecco går rett opp igjen eller sesongen etter der igjen. Riktig nok en del unntak men det er ofte klubber som sliter tungt økonomisk.

 

 

Vi regner med at minst 70 og håper at mer enn 100 strømlinger tar turen til Nybergsund Stadion førstkommende søndag. Det er ikke så langt opp dit som du tror, bare 18 mil som du i følge Gule Sider gjør unna på to og en halv time. Hvis du melder deg på bussturen sparer seks hundre spenn i bensinutgifter. Bussen (bussene..?) kjører 09:30 fra Strømmen Stadion. Meld deg på pr e-post til info@strommen-if.no eller post@greyhoundsweb.no eller pr SMS til 90411491. Skriver du koden ”greyhoundsweb er dritkul” får du gratis tur selv om det ikke er flere gratisplasser igjen. Det er vår belønning til deg som gidder å lese alt det våset vi skriver.

 

 

Nybergsund Stadion, eller Sundbana som den kalles av de innfødte har kunstgress med undervarme, sittetribune på begge langsidene og virker ganske så koselig ut i fra bildene. Det blir sannsynligvis god plass på de ca 1200 setene da Nybergsund er en av de to klubbene som har lavere publikumssnitt enn oss denne sesongen. Strømmen snitter på 450 tilskuere pr kamp, Nybergsund på 360 og LøvHam på 151. Publikumsrekorden på 3750 ble satt da hjemmelaget eliminerte Vålerenga i cupen i 2007, best besøkte seriekamp er ”lokaloppgjøret” mot HamKam i 2009 med 1505 tilskuere ringside.

 

Billettene koster kr 150 for voksne og kr 50 for barn og pensjonister. Da dette er Sundets siste hjemmekamp for sesongen deles det ut gratis Sundet-Suppe til tilskuerne.

 

 

Vi skal altså spille mot klubben med det fulle og hele navnet Nybergsund Idrettslag-Trysil. I motsetning til hva mange tror er dette ingen paraply- eller sammenslåingsklubb. Nybergsund IL, populært kalt Sundet, ble stiftet 17. mars 1918 og har siden den gang vært en og samme klubb. Det første kretsmesterskapet i det som da het Sør-Østerdal fotballkrets ble vunnet i 1926 og året etter deltok klubben i NM for første gang. Sundet debuterte på nivå 3 (dagens 2. div) i 1975 og spilte der igjen med et unntak eller to fra 1982 til man høsten 2007 rykket opp i Adeccoligaen. Beste serieplassering er 8.plass i Adecco 2008 og beste køpprestasjon er kvartfinale i 2007 (tap 1-6 mot Haugesund).

Nybergsund er et tettsted i Trysil kommune i Hedmark. Tettstedet har 333 innbyggere pr 1. januar 2011, en økning på 9 personer fra 1. januar 2009. Noen der oppe som kan fortelle oss hva de ni heter? Fornavn holder. Nybergsund ligger noen kilometer sør for tettstedet Innbygda som er administrasjonssenter for de 6728 innbyggerne i Trysil kommune. Trysilelva, Skandinavias lengste sammenhengende vassdrag, renner gjennom Nybergsund hvor to bruer krysser elva. Kilden er innsjøen Rogen som ligger på grensen mellom de tre fylkene Hedmark, Sør-Trøndelag og Øst-Trøndelag. Trysilelva renner ut i Vänern, denne har sitt utløp gjennom Göta älv som renner ut i Kattegat ved Gøteborg. Vi er litt usikre på fremkommeligheten, men med en solid båt, pågangsmot og redningsvest kan du altså ta sjøveien fra Sveg i Øst-Trøndelag til Røros i Sør-Trøndelag (Femunden), videre gjennom Trysil og så innom Karlstad i Sverige før du når havet ved Båhus Festning i Båhuslen.

 

Hvis du har god tid bør du få med deg Kongeparken. Det var hit kongen, kronprinsen og flere regjeringsmedlemmer gjemte seg 11. april 1940 under bombingen av Nybergsund. Ved årets kommunevalg fikk Arbeiderpartiet 35% av stemmene, Høyre 24%, Senterpartiet 12% og Fremskrittspartiet 10%. Ap har hatt ordføreren i Trysil siden krigen, i forrige periode utgjorde Ap og Sp det nødvendige flertallet, i de neste fire årene er det et noe uvanlig samarbeid mellom Ap, SV og Frp som gjør at Ole Martin Norderhaug fra Arbeiderpartiet fortsatt må gå med ordførerkjedet rundt halsen.

 

Første gang vi støtte på laget fra de dype skoger var i 1995, deretter i 2007 og i 2010. Statistikken fra de sju internkampene viser en stakkarslig Strømmenseier, en uavgjort og fem tap. Resultater fra tidligere kamper:

2011-06-26 Strømmen – Nybergsund Trysil 2-2 (Adeccoligaen, 477 tilskuere)

2010-10-31 Nybergsund Trysil – Strømmen 0-2 (Adeccoligaen, 307 tilskuere)

2010-05-02 Strømmen – Nybergsund Trysil 1-3 (Adeccoligaen, 465 tilskuere)

2007-10-27 Strømmen – Nybergsund Trysil 0-1 (2. divisjon avd 1, 182 tilskuere)

2007-07-14 Nybergsund Trysil – Strømmen 3-1 (2. divisjon avd 1, 527 tilskuere)

1995-07-01 Strømmen – Nybergsund 1-2 (2. divisjon avd 1)

1995-09-30 Nybergsund – Strømmen 2-1 (2. divisjon avd 1)

 

 

Vi vet ikke helt om vi gleder oss til søndagens kamp. Men hvis det går som forrige gang vi var der oppe kan det jo bli bra. Veldig bra.

 

 

 

Share

4 tanker om “Siste serierunde: Nybergsund borte

 1. Ibba har ikke karantene, kun Nilsen og Djupesland.
  Frode kan høyst sannsynlig ikke spille, så mye som han header er nok ikke det lurt.
  Sandefjord vil absolut vinne (se lenke fra Facebook)
  Sundet er fortapte og skadskutte, hvis vi ikke slår dem der oppe kan det være det samme med å beholde plassen. Vi vinner.

  Føere kan gjerne være aktive på facebook, kanskej enda flere blir med på buss? Vet dere jobber med å få flest mulig med.
  https://www.facebook.com/strommenif

 2. «Vi» jobber med å få flere folk på bussen – ikke «dere». Du må gjerne bli med selv.

Legg inn en kommentar