Serieåpning: Randaberg borte

Søndag 3. april spilles første serierunde i Adeccoligaen. Vi åpner borte mot nyopprykka Randaberg.

Avspark 18:00 på Randaberg Stadion.

.

For oss strømlinger som tar turen til Rogaland kan vi anbefale Corner Sportspub. Puben åpner kl 15:00 og ligger i Jon Torbergsonsvei 10, 600 meter fra Randaberg Stadion. Dere andre kan se kampen gratis på NRK Nett-TV.

.

Hva kan vi forvente av Strømmen IF i klubbens jubileumssesong? Stallen er ganske lik fjorårets, på papiret verken spesielt fryktinngytende eller spesielt dårlig. Resultatene i treningskampene har vært like dårlige som i fjor, før den generalprøven mot Mjøndalen har vi to seire (KIL, Alta), en uavgjort (LIF) og fem tap (Kamma, Nybergsund, Bærum, Bryne, LSK) på åtte kamper. I fjor var vi en halvtime unna fjerdeplass og kvalik for Tippeligaen. Men er det ikke noe som heter den vanskelige andresesongen? Blir det øvre halvdel? Blir det nedrykk? Blir det opprykk? Blir det endelig cupfinale?

Premieremotstanderen Randaberg har også spilt treningskamper. De har bl.a slått Bryne, spilt uavgjort mot Flekkerøy og Nybergsund samt tapt mot HamKam. Stallen trener Thomas Pereira disponerer kan du se her, vi merker oss Ezekiel Bala (eks Lyn, Bryne) og keeperen Olav Dalen (eks Kongsvinger).

.

Randaberg Idrettslag Fotballer en av klubbene i allianseidrettslaget Randaberg IL. Andre idretter (klubber) er volleyball, svømming og turn. Da klubben ble stiftet 10. april 1925 var navnet Ørn. Da de ble medlem i NFF i 1933 ble navnet endret til Randaberg Fotballklubb og senere til Randaberg Idrettslag. Teller vi både spillere og ledere har klubben i dag cirka 1400 medlemmer. Før krigen spilte Randaberg i B og C-klassen i Rogaland krets. I årene etter krigen gikk det bedre og i sesongene 1950/51 og 1951/52 spilte de i Landsdelsserien (nivå 2). Rogalendingene var på 60-tallet tre sesonger i tredje høyeste divisjon (dagens 2. div), så femten år nede i glemselen før de igjen befant seg på nivå 3 i periodene 1985-1991 og 1995-2000.

Fred Ingebrigtsen rettsalen

For fem-seks år siden var Randaberg en av landets mest omtalte 3. divisjonsklubber. Den lokale millionæren Fred Ingebrigtsen åpnet lommeboka og rekordbudsjettet på 6 millioner kroner i 2006 ble fulgt av et budsjett på ikke mindre enn 17 millioner i 2007. Da ble det ikke overraskende opprykk til 2. divisjon hvor de spilte i 2008, 2009 og opprykkssesongen 2010. I løpet av disse årene, nærmere bestemt 16. juni 2008 ble Acta-gründer Fred Ingebrigtsen (bildet) siktet for misbruk av innsideinformasjon i det politiet har betegnet som norgeshistoriens største innsidesak. De nye stadionplanene (bildet under) fikk seg sannsynligvis en liten knekk da snuten henta Fred. Klubbens beste cupprestasjon er 3. runde i 1964.

.

 

 

.

Randaberg kommune ligger i Rogaland fylke nord for Stavanger og grenser også til Sola, Rennesøy og Kvitsøy kommuner. Innbyggertallet er 10 061, noe som er en fordobling siden 1980. I kommunevalget i 2007 fikk Arbeiderpartiet 33% av stemmene, Fremskrittspartiet 18%, Høyre og Kristelig Folkeparti begge 16%. Borgerlig flertall med Venstre på vippen, ordfører er Tone Tvedt Nybø (KrF).

Hjemmebanen Randaberg Stadion ble åpnet i 1952. På hovedtribunen er det 1 033 sitteplasser og til serieåpningen er det meningen at ytterligere en sittetribune med ca 5000 plasser og muligens en ståtribune for bortesupportere skal kunne tas i bruk. Banen ligger 22 meter over havet og tilskuerrekorden er fra 2007 da 2 544 så Viking vinne 6-0 i 2. runde av køppen.

.

Dette blir første gang Strømmen møter Randaberg i en obligatorisk kamp. Tre poeng er alt vi ber om.

Share

11 tanker om “Serieåpning: Randaberg borte

 1. Å som jeg gleder meg til serien starter. Nå starter vi mobilisering til 1 serierunde. Flere av oss skal over å se kampen, men her er det plass til fler ! T/R for under høvdingen m/fly går glatt !!! Ellers så må jeg si at jeg personlig er usikker på hvor vi står pr.i dag. Resultatene og det spillemessige har ikke vært all verden så langt i oppkjøringa ! Men som nevnt «over», så var det likedan i fjor. Men keeper’n vår, han er jævla svær! og ryktene skal ha det til at portigeser’n som er på prøve hos oss (fra Benfica?), har en voldsom skuddfot ! Offensiv midtbanespiller (en liten tass). Spennende. Med Ibba i tillegg og portugiser’n på plass ser det bra ut i begge ender. Får håpe vi får se «førsteelver’n» i siste oppkjøringskamp mot Bruntrøyene på søndag, da det var en begredelig forestilling mot Lørenskog hvor vi riktignok vilte våre «beste menn». Jeg gleder meg, NÅ ER VI IGANG IGJEN !!!! Sees på søndag !

 2. Hehe, ytterlige en sittertibune på 5000. Hvor skal den få plass henne? Det blir en liten ekstra på ca 150-200. Vi i supporterklubben ønsker dere velkommen til Randaberg for første runde i serien.

 3. Nå må vi begynne å tenke på kampen mot Randaberg. Merkelig stille her ! Vi skal da over å se på? La oss begynne oppkjøringa ! Hva skal med over av tifo?

 4. Hvem er det som skal over forresten? Jeg, Beiner’n, Knall og Jendor reiser søndag ved 10-11 tiden. Noen reiser vistnok allerede fredag ! Blir kult det her ! Ryktene skal ha det til at Dagga skal over? Med han og Aarnes på plass så blir det ikke stille i allefall. he..he..

 5. Skal jeg love dere, her skal det synges for full hals. Gleder meg som en unge til detta her, endelig er vi igang igjen gutta. KOM IGJEN STRØMMEN!!!!!

 6. /de som er ansvarlig for denne artikkel om umiddelbart å fjerne det manipulerte bidle av Fred Ingrebrigtsen. Bildemanipulasjonen er til informasjon rapportert og vil om nødvendig bli tatt videre til NFF.
  Lykke til med sportslige resultater.
  Mvh Ingrid Ottesen

 7. Med et lite unntak i 1994 (en liten glipp vedr Mette Schiller) har SG konsekvent holdt seg på korrekt side av norsk lovgivning. Det samme gjelder i forhold til etiske og moralske spørsmål. Sett i lys av dette fjerner vi bilder når det passer oss, for eksempel etter høflige forespørsler. Dette er et bilde det ikke passer oss å fjerne. Ei heller er det en høflig forespørsel. Din kommentar er til informasjon rapportert til Randaberg Fotball og NSA. Lykke til med resultatene i fremtidige rettsaker. Mvh Strømmen Greyhounds

 8. Jeg setter pris på at det manipulerte bilde av Fred Ingebrigtsen som dere har lagt inn på nettsiden likevel er fjernet. NFF har i mail til meg opplyst at også de har anmodet dere om å fjerne bilde. Som dere vet har jeg også varslet Strømmen fotballklubb da jeg syns dette var både krenkenede og usportslig.
  Jeg takker derfor for at bildet nå er fjernet fra deres nettside. Jeg setter også pris på at dere selv har orientert Randaberg Fotballklubb. – Ingrid Ottesen.

Legg inn en kommentar