Serieåpning: Første trepoenger i Tromsø?

tromsøSerieåpning førstkommende søndag. Tromsdalen – Strømmen. Avspark 18:00 på TUIL Arena. De som ikke tar turen nordover kan se kampen på storskjerm.

 

Tar Strømmen IF sin første trepoenger i Tromsø?

 

 

Tror det. Håper det. Seks ganger har vi prøvd tidligere, tre mot Tromsdalen og tre mot storebror Tromsø IL. To poeng har det blitt på de seks kampene der oppe i nord, begge mot Tromsø. Vårt første poeng mot Tromsdalen er et folkekrav fra oss søringer før serieåpninga. Måtte det bli tre.

 

 

Eksempel på spiller

Klikk her for spillerstallen 2014. I følge NFFs hjemmesider har vi pr dato 22 spilleberettigede spillere. Av disse er 15 såkalte «forbundsutviklede spillere»: Steinar Strømnes, Marius Amundsen, Thor Lange, Mahmoud El Haj, Mustapha Achrifi, Eirik Schulze, Daniel Moen Hansen, Ole Marius Aasen, Kristian Jahr, Esben Mohammed Rashid, Ulrich Østiegård Ness, Tom Kristoffersen, Fredrik Nilsen, Martin Ramsland og Vetle Winger Dragsnes. En er «klubbutviklet»: Johannes Grødtlien. I tillegg har vi fire «frie spillere»: Haraldur Bjørnsson, Miguel Hamutenya, George White og Samuel Josef Dircher samt to spillere på «spillerliste B»: Mathias Verket Dekko og Stian Bolstad.

Litt forenklet er en «forbundsutviklet spiller» en norsk spiller, «klubbutviklet spiller» kommer naturlig nok fra egen klubb og en «fri spiller» er utenlandsk. Vil du vite hvorfor Thor Lange regnes som «norsk» og hvorfor ikke Ulrich Ness er «klubbutviklet» kan du sette av et par timer og fordype deg i NFFs reglement. Da finner du kanskje også ut hvorfor vår serbiske nyervervelse Igor Mirceta ikke er med i oversikten over spilleberettigede spillere.

Nok om det. Laget som startet generalprøven mot Sandefjord: Haraldur Bjørnsson – Miguel Hamutenya, Steinar Strømnes, Marius Amundsen, Thor Lange – Mahmoud El Haj, Mustapha Achrifi, Eirik Schulze, George White – Igor Mirceta, Daniel Moen Hansen. Vi tipper på omtrent det samme fra start søndag, muligens med Ramsland inn for Igor.

Tromsdalen er av mange tippet som en nedrykkskandidat denne sesongen. Det er for så vidt vi også, men det har vi så smått begynt å venne oss til. Noen grundigere analyse av stallen Tromsdalen trener Gaute Helstrupden disponerer har vi ikke tenkt å begi oss ut på.

 

Klikk her for tabelltips og klubbpresentasjoner 1. divisjon 2014

 

tromsdalenTromsdalen Fotball er fotballavdelingen i Tromsdalen Ungdoms- og Idrettslag, forkortet TUIL. Klubben har røtter tilbake til 20. september 1938 da Fart Idrettslag og Freidig Ungdomslag ble stiftet. I 1947 ble navnet endret til Radar og i 1951 ble navnet Tromsdalen Idrettsforening tatt i bruk. Dagens navn fikk klubben først i 1968. De øvrige fire avdelingene i allianseidrettslaget TUIL er turn, ski, friidrett og ungdomslag/leik. Tromsdalen blir først nevnt i fotballsammenheng som deltakere i B-serien i Tromsø og Omegn Fotballkrets, året er 1950. Spill i lokale kretsserien blir det helt frem til 1980. Da var TUIL å finne i 4. divisjon Nord Norge avdeling C og i 1981 deltar klubben for første gang i Norgesmesterskapet (cupen). Første sesong på nivå 3 i norsk fotball spiller Tromsdalen i 1984, rykker rett ned igjen før de er tilbake i 1988. Siden den gang har det blitt 12 sesonger i 2. divisjon og årets sesong er den 16. i Adeccoligaen for lillebroren i Tromsø by.

Tromsdalen Ungdoms- og Idrettslag kommer fra bydelen Tromsdalen i bykommunen Tromsø. Kommunen har 71 845 fastboende i tillegg til anslagsvis 8 000 studenter. Tromsø heter Romsa på nordsamisk og Tromssa på kvensk (finsk). De to språkene snakkes av henholdsvis 20 000 og 5 000 mennesker. Det er fint i Tromsø, og hvis du vil ha med deg noe annet enn Rorbua og Ølhallen kan du gå en tur over Tromsøbrua, ta en titt på Ishavskatedralen og ta Fjellheisen opp til fjellhylla Storstein på fjellet Fløya. Skal du til Tromsø og synes 175 mil er i drøyeste laget bak rattet tar du fly til flyplassen på Langnes. Tromsø Lufthavn som den nå heter ligger ikke langt fra sentrum. Tog er dessverre ikke en mulighet da andre verdenskrig tok slutt før tyskerne rakk å bygge ferdig Nord-Norgebanen. Etter kommunevalget 2011 ble Jens Johan Hjort fra Høyre byens tredje borgerlige ordfører siden krigen, partiet økte sin oppslutning fra 11,7% i 2007 til 36% i fjor.

 

tuil arenaEtter å ha tatt Fjellheisen opp Fløya kan du se hjemmebanen til Tromsdalen hvis du kaster et blikk til høyre. Kapasiteten på nyrenoverte TUIL Arena er 2 015 tilskuere fordelt på 1 165 sitteplasser under tak og 850 ståplasser. Banen ble åpnet i 1954 som grusbane og i 1983 ble det lagt kunstgress for første gang. Tilskuerrekorden på 3 200 ble satt i 1992 i en seriekamp mot Bodø/Glimt. Om arenaen er videoovervåket eller ikke skal være usagt, men den forrige formannen i TUIL er ganske tydelig på hva han mener om NFFs «sikkerhetskrav»: – Hva skal vi med videovervåkning? Vi har et publikumssnitt på 375 tilskuere, og vi er på fornavn med dem alle sammen, spør styreleder i TUIL, Robin Sommerseth.

 

 

Søndagens motstandere har møtt hverandre seks ganger tidligere. Vår hittil eneste seier kom i juli 2012 da TUIL ble nedstablet 5-0 hjemme på Strømmen Stadion. Også i 2010 da vi gjorde comeback på nivå 2 etter 16 års fravær møttes Strømmen og Tromsdalen i serieåpninga. Andreas Moen og Alan Jakirovic oss ledelsen 2-0 men TUIL kom tilbake og fikk med seg ett poeng nordover etter å ha utliknet på overtid av overtiden. For de spesielt interesserte har vi sakset referatet fra fanzina Grå Stær høsten 1993 da Tromsdalen sendte oss ned i daværende 3. divisjon:

Strømmen – Tromsdalen 1-2 (1-1), 107 tilskuere. Samene ble et hakk for store for oss og samme faen kan det vel være. Hans Tvedte utlikner reinsdyras tidlige ledelse, men Strømmen mister taket utover i kampen og dermed også poengene. 5. september 1993, merk deg datoen. Da rykket Strømmen ned til 3. divisjon for første gang siden 1981.

 Alle resultatene:

2012-09-02 Tromsdalen – Strømmen 3-0 (Adeccoligaen, 507 tilskuere)

2012-07-29 Strømmen – Tromsdalen 5-0 (Adeccoligaen, 376 tilskuere)

2010-10-03 Tromsdalen – Strømmen 1-0 (Adeccoligaen, 597 tilskuere)

2010-04-05 Strømmen – Tromsdalen 2-2 (Adeccoligaen, 376 tilskuere)

1993-09-05 Strømmen – Tromsdalen 1-2 (2. divisjon avd A, 107 tilskuere)

1993-06-13 Tromsdalen – Strømmen 4-2 (2. divisjon avd A)

 

 

 

Share

Legg inn en kommentar