Quiz

Ti nye spørsmål. Ikke fotball denne gangen. Spørsmålene handler om Strømmen.

 

Hva heter den delen av Sagelva som ligger i Lørenskog kommune?    

Ca hvor mange tyske soldater var innlosjert i tyskerbrakkene på Laakejordet under krigen?

Når var Sagdalen Skole ferdig bygget?

Veien som i Strømmen heter Strømsveien skifter navn på andre siden av Nitelva (i Lillestrøm). Hva heter veien der nede?  

Hvem er leder i Strømmen Vel?

Bildet er fra en 17. mai-feiring på Strømmen i 1950-årene, før Sagdalen Skole ble fast start og stopp sted for barnetoget. Hvor samlet folk seg etter barnetoget på den tiden?

Bildet er fra krysset Statsråd Ihlens vei - Herman Wessels vei og viser et gammelt verksted/produksjonslokale slik det så ut før bygget ble revet i 1980. Rundt århundreskiftet (1800-1900) var det flere (ca 10+)  forskjellige lokaler på Strømmen som produserte de samme varene som ble laget i denne bygningen, faktisk var Strømmen en av landets ledende leverandører av dette produktet. Hvilken vare / hvilket produkt er det snakk om?

Denne kirken er levert av Strømmen Trævarefabrikk som i 1913, da kirken ble levert, var en av landets største produsentene av ferdighus. Kirken har vært gjennom mye i løpet av sine nesten hundre leveår, blant annet har den blitt brukt som bosted for soldater da området ble innvadert en gang i forrige århundre. Hvor i verden befinner kirken seg?

Den første jernbanestrekningen i Norge var Hovedbanen fra Oslo til Eidsvoll. De to eneste stasjonene (i tillegg til endestasjonene) var de første årene Strømmen og Grorud. Når ble Hovedbanen åpnet?

Hvor ligger Havegata?Share

11 tanker om “Quiz

  1. Hahahahahha 8 her, tror jeg får drite i fotball quiz og gå for lokal quiz i steden

  2. 6 av 10. Det er jeg ikke helt fornøyd med. Artig quiz! Tar jeg ikke feil er 17. maibildet tatt av en jeg kjent som het Odd Arnesen 🙂

  3. Tydelig at integrering av balkanere bør prioriteres høyere. Noen tror de har kommet til Colombia og andre husker ingen ting.

Legg inn en kommentar