Nye drakter!

Ny sesong, nye muligheter, nye trenere, nye spillere og nye drakter.

 

Nei da. Klart vi ikke skifter farge på draktene. Ikke på hjemmedraktene i hvert fall.

 

Klubben fortsetter samarbeidet med Adidas som nå går inn i sin femte sesong som leverandør av rødt og grått. Vel, det gjør de for så vidt ikke da fjorårets drakt var den første grå drakta Adidas har produsert til oss. Adidas trengte tre år på å designe den ultimate Strømmensdrakta, du kjenner jo til tysk grundighet. Når vi tenker oss om kom vel drakta i 2010… da blir det bare to år med designutvikling. Med tanke på at dem brukte fem år på å bygge ferdig det norske jernbanenettverket er det slett ikke ille.

Alle storlag skifter drakter minst annet hvert år. Nytt design, nye sponsorer, nye grelle farger på bortedraktene og tusenvis av supportere som betaler 700 spenn for en t-skjorte det koster 8,50 å produsere i Kina eller Thailand. Selv om vi selvsagt er et storlag er ikke sistnevnte relevant for oss. Strømmen selger cirka et snes drakter i året og den koster ikke 700 kroner. Ellers passer det meste også på oss.

Design. Fargene er ikke uventet rødt og grått. På fronten er det små tynne røde striper, omtrent som draktene Newport County brukte i 1987. Muligens husker du draktene til Manchester United og Liverpool på starten av åttitallet bedre. Eller den mørkegrå tredjedrakta til Liverpool, tror det er samme modell som vår nye. Skulderpartiene og halsen er røde, stripene er grå og merkene + slutten på armene er røde. Vi går ikke god for at bildet til høyre er helt riktig, men mye har vi nok ikke bomma. Helrøde shortser og strømper uten tre striper er også en mulighet.

 

 

Fornøyd? Tja, ja, jo vi er jo det. Mer rødt er bra, oversiden av ermene eller andre steder blir ofte hipp som happ. Strømmen er det eneste laget i Norge som spiller i rødt og grått, da sier det seg selv at draktenes utseende må tas på alvor. Det avgjørende for helhetsinntrykket av årets drakt blir reklamen, hvor den trykkes og hvordan det ser ut. Nok av eksempler på hvordan man raskt og effektivt kan ødelegge en fotballdrakt. Lillestrøm kombinerer sin velkjente gulsvarte drakt med rød, blå og lysegul reklame mens i Trondheim ble heldigvis hærverksforsøket på bildet stoppet i tide. Hvorfor? Det er innlysende at både klubbene og sponsorene er best tjent med en pen drakt som representerer begge parter best mulig, eller er det egentlig det? Ikke vet jeg. Men jeg vet i hvert fall at jeg aldri mer hadde handlet hos Kiwi og Rema eller ringt med Orange hvis drakta til venstre hadde eksistert i virkeligheten.

 

Sort Strømmen Sparebank på brystet, diskret hvite/sorte logoer over er bra. Toms Budbil på ryggen er ok, men det blir kanskje penere og renere uten den hvite bakgrunnen? Så var det shortsen. Og Åkrene Mekaniske Værksted. Rød shorts med et overdimensjonert reklametrykk. Sort skrift på gul bakgrunn. Kan vanskelig se for meg noe som hadde blitt styggere. Gjør noe med det. Nå. Greia er ikke LSK-farger og alt det der. Greia er at det ser helt jævlig ut – og at de 532 tilskuerne får et dårlig inntrykk av Åkrene Mek.

I motsetning til de to foregående sesongene blir det nå drakter med både korte og lange armer. Tja, kunne vært verre, men vi håper på mye bra vær denne sesongen. Fotball skal som kjent spilles i helga og i oppholdsvær.

 

 

 

 

På Jæren i første serierunde spiller Strømmen sannsynligvis for første gang i svarte drakter. Ikke i rødt/blått som på seksti- og syttitallet og ikke i helblått som vi har gjort de siste tretti årene. Greit nok. Resten av verden bytter stadig vekk farge på reservedraktene og Strømmen er som kjent en del av verden. Vi tror draktene er helsvarte bortsett fra hvite striper og noe annet småtteri. Merk forskjellen på verbene å tro og å vite. Vi vet altså ikke.

Reklamen på trøyene blir forhåpentligvis hvit som på de blå draktene. Klubbmerket bør være i samme farge, altså hvit. Ensfarget rødt klubbmerke sammen med hvit reklame på sort drakt blir ikke bra.

 

 

Apropos ikke bra. Med en stor gul reklame for Åkrene Mek på shortsene fremstår våre nye reservedrakter som svarte og gule. Det går ikke. Da blir det opptøyer. Om ikke opptøyer så i hvert fall negative reaksjoner. Mange sådanne. Barnslig? Mulig det. Men Lillestrøm

kommer aldri til å spille i grå og rød eller blå og rød reservedrakter. Du vil nok heller aldri oppleve Glasgow Rangers i grønt og hvitt, River Plate i mørkeblått og gult eller Eidsvold Turn i gult og grønt. Strømmen skal aldri spille i gult og svart. Sånn er det bare.

 

Når vi er inne på temaet drakter, har Strømmen alltid spilt i rødt og grått? Nei, vi … ( historisk drakttilbakeblikk kommer neste fredag)
.
Share

2 tanker om “Nye drakter!

Legg inn en kommentar