Ny trener

Etter tre og en halv sesong i sjefsstolen trer Thomas Berntsen av som hovedtrener for Strømmen IF.

 

Vi rappa en del fra Romerikes Blad, la til litt sjøl og vips så hadde Greyhoundsweb publisert nok en glimrende sak.

 

 

Da Kjetil Rydje heldigvis trakk seg etter 1-4 mot Mjøndalen 2. august 2008 var det ingen tvil om at Thomas Berntsen skulle ta over treneransvaret. Han var ledig på markedet etter å ha fått sparken i Kongsvinger og var allerede inne i en rolle som rådgiver for laget. Den eneste som eventuelt tvilte var Berntsen selv, hadde han ikke ledet laget fra benken på Marienlyst uka etter hadde vi hentet ham med makt. Gode historier blir som kjent bedre med tiden. Thomas sier i gårsdagens RB at vi da lå elleve poeng unna sikker plass, men vi gjorde vel ikke det – avstanden opp til Østsiden på 11. plass var fire poeng og tre mål. Åkke som ble høsten en thriller av de sjeldne med klimaks på Nadderud da plassen i 2. divisjon ble sikret. Sammen med Petter Myhre ledet Berntsen oss opp i Adecco sesongen etter og gjennom en mer enn hederlig debutsesong. Den vanskelige andresesongen (2011) ble vanskelig for alle og trolig enda vanskeligere for treneren. Men som kjent gikk det bra denne gangen også.

 

Mer om laget, trenerne og årets sesong leser du her om en drøy uke. Det alle er opptatt av nå er hvem som tar over som hovedtrener. Den første halvdelen under er som sagt rappa fra RB, noe som selvfølgelig også gjelder påstander og spekulasjoner. Men da journalisten (Per Morten Sødal) både har jobbet med og har kunnskap om stoffet – imponerende når temaet er Strømmen, han burde vi få stoppet ut – stoler vi på det han skriver. Nesten i hvert fall.

 

 

Thomas Berntsen fortsetter ikke som hovedtrener for A-laget i Strømmen IF. Berntsen ønsker seg nå en rolle som sportssjef og assistenttrener i klubben. Da er man naturlig nok på jakt etter en erstatter som i følge Per Nygren forhåpentligvis er på plass i inneværende eller neste uke.

Den nye treneren heter ikke Per Brogeland, Ole Bjørn Sundgot, Gunnar Halle eller Kåre Ingebrigtsen. Halle har blitt kontaktet av Strømmen, Brogeland og Sundgot har ikke blitt kontaktet mens Kåre Ingebrigtsen ikke ønsker å kommentere hvorvidt han har blitt kontaktet eller ikke.

Etter hva Greyhoundsweb erfarer har klubben heller ikke tatt kontakt med Tom Rune Kristiansen (Åkrene IL), Morten Hanssen (Borgen IL), Hans ”Hasjen” Knutsen (Skårer BK) eller Klaus Wike (Kurland FK). Den slurvete RB journalisten har tydeligvis ikke sjekket disse fire ut av saken. Det samme gjelder bl.a Hallvard Thoresen, Geir Bakke, Petter Myhre og Tom Nordli som alle har trent flere sesonger på Adecconivå eller lavere. Husk at vi spiller i Adeccoligaen da Sødal. Eller rettere sagt minn kollegaene dine på det, du er vel den eneste som virker interessert i hva som skjer her på den andre siden av elva.

Andre Bergdølmo er høyt oppe på lista, men Nygren verken bekrefter eller avkrefter om han er nummer to på blokka.

Øverst på lista står Erland Johnsen. Han er i følge overskriften høyaktuell for Strømmen og bekrefter selv en nært forutstående tur over Nybrua for et møte. Johnsen passerte Nitelva ca kl 12:55 i går og like etter ”satt den tidligere Chelsea og Bayern München spilleren ansikt til ansikt med daglig leder Per Nygren for første gang” for å sitere RB ordrett. Håper du var forsiktig Per, fyren stirret i øynene brukte bare 27 sekunder på å kveste Ryan Giggs på Wembley i 1994. Det raskeste gule kortet noensinne i en FA Cup finale.

 

 

Hva skal man så tro og mene om dette? For å starte med Berntsen så var det vel som forventet at han ikke fortsetter som trener. En fremtidig rolle som sportssjef og assistenttrener… joa, Berntsen kan gjøre en utmerket jobb i de rollene han. Men kombinasjonen av de to virker litt snodig.

Velger man å stole på RB blir Andre Bergdølmo eller altså mer sannsynlig Erland Johnsen vår nye hovedtrener. Fire og en halv av fem i redaksjonen mener at dette er to gode kandidater som begge vil gjøre en bra jobb og lykkes i Strømmen. Begge har lang internasjonal erfaring, mange landskamper og har løftet tunge pokaler som aktive. Johnsen har mest trenererfaring. Noe annet som er positivt ved de to herrene er at begge røk uklar med Henning Berg på Åråsen, de sosiale antennene er med andre ord på plass.

Hvem av dem som blir ny hovedtrener? Hvis Erland Johnsen står øverst på lista, vil bort fra Åråsen, ønsker en hovedtrenerjobb og sier at Strømmen er en interessant klubb – Da gir vel svaret seg selv?

Har vi glemt noe eller noen da? Ja, det har vi. Hva skjer med Andreas Holter? RB nevnte ham ikke med et ord, vi har dog sendt ham et par spørsmål på e-post – vi oppdaterer artikkelen når vi får svar fra Andreas.

 

 

Share

6 tanker om “Ny trener

  1. Håper klubben velger trener med litt tyngde,som også kan tiltrekke seg nye spillere i egenskap av den personen han er.

  2. Misliker sterkt at Moen reiser. Viktig med et par signeringer rimelig raskt som viser ambisjoner og fører til at ytterligere spillere ser at her skjer det positive ting. Også viktig for å beholde de viktigste fra årets stall.

    Men først skal vel Erland Johnsen signere i kveld? Blir nok bra det!

  3. Erland er en vi med buskete øyenbryn husker godt,en mann som ikke gir ved dørene og vår alltid engasjerte Tom:-)
    Dette virker som et godt valg og vi gleder oss til å se hva de kan utrette.

  4. Tilbaketråkk: Sesongoppsummering 2011

Legg inn en kommentar