Mer musikk

Etter alle de gode tilbakemeldingene vi har fått på vår musikkfaglige vurdering av StrømmenSommer følger vi nå opp med mer Strømmenrelatert musikk.

Merkelig nok finner vi ikke fler enn to sanger på Youtube med relevanse til Strømmen. Den første hyllestsangen som dukker opp er den velkjente «En kugutt fra Strømmen» av Trond Viggo Torgersen. Vi merker oss tekstinnhold som bl.a «…litt margarin i håret bryr ikke meg – en kugutt i fra Strømmen her er jeg…» og «…i byen er det biler, diskotek og øl – fyll og fest og purker – pushere og junk…».

video

Det lokale bandet Bjelleklang synger blant annet om Sagelva i sin sang «Strømling«. Ordrett synges det «Sagelvas brune møkkabånn, syns i ditt dype øye«.

video

Bjelleklang har i denne sangen laget ny tekst til «Främling» av Carola Häggquist. Innledningen lyder… «Strømling, hva skjuler du for meg, under din lave panne, en slags mystikk, ditt sløve blikk – en slags mystikk…» Avslutningsvis gjør vi bjellene oppmerksomme på at ingen av dem hadde bodd på Romerike hvis det ikke hadde vært for den nevnte elva de synger om.

Share

Legg inn en kommentar