Marerittet lever

hsk-nygrenLitt stygg overskrift. Styggere artikkel. Men ikke på nivå med Romerikes Blad, Morten Svesengen og han gamle dusten der nede.

 

For et snaut år siden hadde Per Nygren og flere med ham mareritt. Vi drømte om en tur til Nordkisa Stadion og en obligatorisk fotballkamp mellom Romerikes Stolthet Strømmen Idrettsforening og Hauerseter Sportsklubb. Vel, nå kan det snart bli en realitet. Vi tror riktig nok at det kan bli morsomt der oppe – regner med at Larsen synes gresset er bra og at Hovel kan få en billig straffe – men faktum er at det er like nedverdigende som det var å spille mot Kurland for seks år siden. Da tapte vi forresten.

 hsk-logo2

Er det mulig å unngå denne ydmykelsen? Ja, det er det. Vi kan faktisk fikse det på egenhånd. Det eneste vi trenger å gjøre er å rykke opp til Adeccoligaen. Men hvorfor taper vi da 3-1 mot en nystartet fotballklubb fra Tønsberg?

 

Grunnen var enkel i dag. Vi tapte mot et bedre fotballag. Ett fotballag som produserte tre målsjanser på nitti minutter, har et budsjett som er litt høyere enn vårt (bare fem-seks millioner tror jeg), hadde opptil flere spillere med hockeysveis og en dust av en nordlending som speaker. Hvem har noen som helst interesse av å få sju oppdateringer fra kampen Kalmar–Djurgården når man er på Tønsberg Gressbane?

 

Kampens fire første minutter ble styrt av gutta i blått. Tydeligvis var ikke det på linje med den taktiske planen som var lagt for dagen da vi faller lavere og lavere helt uten grunn.  Og konsekvent slår ballen foran spillere som tydelig viser at dem vil ha den i beina. Til pause ledet hjemmelaget 1-0 etter en bra prestasjon av avdelingens toppscorer.

 

Da var det en omgang igjen. Usikker på om byttene i pausa skal tolkes som offensive eller defensive, men vi byttet i hvert fall inn to spillere. Og utliknet etter et kvarter eller noe sånt. Deretter var presset og ikke minst sideforskyvingen i fireren omtrent som hos et middels pikelag. Ikke så lenge riktig nok, men de fire sekundene holdt til at Tønsberg igjen tok ledelsen. Resten av omgangen så vi hvorfor vestfoldingene leder serien før sommerferien. Ikke det at dem var så jævla gode, men kontroll med stor K hadde dem. Burde ikke vi ha orket mest fra det åttiende minutt og ut? Da har O2 tester og den revolusjonerende Nordlitesten ingenting å si – det går på vilje, stolthet, fotballsmarthet og evnen til å pine seg selv. Eventuelt at motstanderen er mye beder enn deg. Jada, motstanderen var bra dem. Men ikke så bra at våre dødballmuligheter på overtid i begge omganger trenger å resultere i målsjanse for motstanderen. Hjemmelaget avsluttet dagen med å fastsette sluttresultatet til 3-1 foran snaut 1800 tilskuere på Tønsberg Gressbane.

 

En stappfull buss med strømlinger (inkl en danske fra Horsens og ei fra et udefinert sted på vestlandet) kunne så analysere kampen i ro og mak på vei hjem. Vil du ha detaljene må du spørre Dagga. Faktum er i hvert fall at vi hadde 10 poeng på samme dato for ett år siden. Nå har vi 29.

 

Ettersom det ble dårlig med grillmat på meg før dagens kamp (takk til Oseberget forresten, dem andre omtalte det som dagens høydepunkt)  så må jeg ut og få meg en kebab. Vi er neppe så sure som denne artikkelen kan gi inntrykk av, men det svir å tape mot et lag som er på samme nivå som Lillestrøm.

 

Les mer om tidligere mareritt her

Se Strømmens tabellplassering her

Se Hauerseters tabellplassering her

Vent en ukes tid for vår årlige halvårsoppsummering. I mellomtiden kan du lese fjorårets her

Vent i tre år så jobber artikkelforfatteren her i RB

Tønsberg Blad skriver om kampen her. Skryter blant annet av at det var 1 772 tilskuere på Tønsberg Gressbane i går. Hva så? Vi har hatt 2 009 tilskuere på Strømmen Stadion i år. Riktig nok når vi summerer alle hjemmekampene i serien, men det er detaljer.

Oseberget skriver om kampen her

Share

4 tanker om “Marerittet lever

  1. skam for Strømmen If!!

    eneste som fortjener litt creds er Johan Nås som kom bort til oss etter kampen!
    her reiser vi mange strømlinger nedover og lager liv..det vi får er et strømmen-lag som etter kampen går RETT i garderoben?!?

    GREIT..vi taper fortjent 3-1..men FAAAAAAN gutta!?!?! vi reiser nedover..vi synger..vi engasjerer oss?!?!

    SKUFFA!!!

  2. Enig i det, Knugen. Men jeg mener spillerne bør lære seg å komme til oss når de scorer. Lurer på om de kan trene litt på det. 😉

Legg inn en kommentar