Lørdag klokka 13:00, Korsvoll hjemme

Korsvoll Idrettslag er geografisk trygt plassert på hovedstadens beste vestkant. Klubblogoen forteller oss at klubben ble stiftet i 1899 og en artikkel i Nordre Aker Budstikke anslår medlemstallet til 1500 aktive inkludert håndball og innebandy. En gammel og stor klubb med andre ord, men fotballhistorien der i gården glimrer med sitt fravær.

Så vidt vi klarer å finne ut av rykket klubben opp til 3. divisjon i 1998, ned til 4. divisjon igjen i 2001 for så å rykke rett opp igjen. Korsvoll nærmet seg så tredjedivisjonstoppen og snuste på opprykkskval i 2004 men endte til slutt på andreplass i sin avdeling bak xxxxx. Året etter derimot ble avdelingen vunnet med klar margin og Elverum ble noe overraskende slått i kvalifiseringen. Fjoråret var altså klubbens første i 2. divisjon og mye takket være sterke resultater på hjemmebane ble kontrakten fornyet. Det nærmeste klubben kommer cuphistorie kom for et par uker siden da Tippeligalederen Stabæk ble holdt til ekstraomganger i tredje runde. Selv om det er en trend i norsk fotball for tiden at keepere utlikner på overtid så var det vel noen som la merke til keeperutlikningen på Korsvollbanen.

Strømmen mot Korsvoll har aldri vært regnet som en klassiker i norsk fotball. Klubbene har møtt hverandre i fire seriekamper, årene var 1999 og 2001. Kampene i 2001 sesongen ga Strømmen seks poeng mens Korsvoll da ikke fikk noen. Først 3-1 på Korsvollbanen og så 4-1 på Strømmen Stadion. Når fotball.no får opp resultatservicen sin igjen kan vi redigere inn resultatene fra 1999 også.

Før sesongstart tippet vi Korsvoll som et av lagene vi må holde bak oss hvis kontrakten skal fornyes. Tipset holder stikk foreløpig, vi ligger på syvendeplassen med fjorten poeng med vestkantgutta plassen og poenget bak. Korsvoll imponerer ingen på bortebane og med vår hjemmeform bør det være duket for tre poeng på lørdag. Snakkes på stadion.

Share

Én tanke om “Lørdag klokka 13:00, Korsvoll hjemme

  1. Dette var jo lett skuring….. Burde ha vært et par goal til, men vi er fornøyd med 3 poeng.

Legg inn en kommentar