Klubblisens: Krav, myter, penger og cirka 500 tettskrevne A4 sider

lisensadeccoGreyhoundsweb har tatt en titt på noe som alle har hørt om men som nesten ingen vet noe om. Vi snakker om klubblisensen, noe alle som har tenkt å yppe seg i Adeccoligaen eller i Tippeligaen må ha. Er lisenskravene urimelige? Er de roten til alt ondt i norsk fotball? Eller kanskje de er den viktigste grunnen til publikumsboomen de siste årene? Tilfredsstiller Strømmen lisenskravene? Kanskje finner du svar på noen av spørsmålene i denne artikkelen.

 

 

 

Planen var egentlig å sjekke hva som må gjøres med Strømmen Stadion før Adeccoligaen sparkes i gang 5. april. Vi endte opp med å lese stort sett det meste. Lisenskriteriene er nedtegnet i ti kapiteler, hvert på mellom 10 og 35 A4 sider. Så kan vi plusse på med prosedyrebeskrivelser, turneringsbestemmelsene for Adeccoligaen (52 sider), skjemaer for alt fra draktdesign til dagsorden på kampmøtet og korrigeringer av AS-bestemmelsene og sikkerhetsbestemmelsene (35 sider). For ikke å glemme retningslinjene for hvordan klubbene skal forholde seg til alt sammen. Når vi hadde kommet til vedlegg 9 i turneringsbestemmelsene som omhandler hvordan gresset skal klippes ble vi litt lei. Men da kom en positiv overraskelse fra de høye herrer på Ullevaal. Herifra og ut var det også bilder!

Idiotisk og håpløst? Nei, i grunnen ikke. Stort sett fornuftige krav til alles beste, sånn generelt sett. Men kanskje NFF har litt å gå på når det gjelder presentasjonsformen? Rett før vi skulle publisere denne artikkelen oppdaget vi at de fire første kapitelene i lisensbeskrivelsene var erstattet med et enkelt dokument på syv sider. Way to go!

Vi skal nå gjøre et tappert forsøk på å forklare våre trofaste lesere hvilke krav som stilles til toppklubbene i norsk fotball. Du bør nok sette av et drøyt kvarter…

 

Økonomiske kriterier

De 33 tettskrevne A4 sidene ble litt for tørre til å sette seg godt inn i. Blåruss kan klikke her for å lese og drømme seg tilbake til økonomilinja på Hval. Andre som er interessert i temaet har vel fått med seg det essensielle gjennom dagspressen de siste ukene og månedene. Før vi går videre legger vi til at vi selvfølgelig er klar over at økonomien og de økonomiske kriteriene sannsynligvis er klubbenes største utfordring.

 

Sportsrelaterte, personalrelaterte og administrative samt lov og reglementskriterier

Vi slår glatt de tre kapitelene sammen og oppsummerer med at en del personer må på plass. Eventuelt blir det en del mer arbeid til de som er på plass. Daglig leder, sikkerhetsansvarlig, medieansvarlig, spillerutvikler for aldersbestemt og trenere må vi visst ha. Og en del andre. Det stilles også en del krav til kompetanse, utdannelse osv som for så vidt er fornuftige, det er nok av inkompetanse i norsk fotball. At Thomas må ha gjennomgått D-kurs, at den sikkerhetsansvarlige må ha NFFs sikkerhetskurs og at den økonomiansvarlige, vi siterer: ”skal relevant økonomiutdanning fra universitet eller høyskole, eventuelt minimum tre års relevant økonomisk bakgrunn og erfaring” er tre eksempler. Liknende krav stilles til flere i den beskrevne sportslige og administrative organisasjonen. Med unntak av daglig leder, spillerutvikler og muligens et par roller til er det ikke krav til at de som utfører oppgavene er ansatt i en heltids- eller deltidsstilling. Muligheter for å leie inn den nødvendige kompetansen er det også, men hvor godt det vil fungere i en fotballklubb vil sikkert variere en del.

 

 Infrastrukturkriterier

Vanskelig navn for anlegg. Dette er vel det som opptar mannen i gata mest, mannen som ser kampene fra tribuneplass. Vanningsanlegg, treningsbaner, kunstgresstyper, varmekabler, nødstrøm, reservemål og beskyttelse mot lynnedslag hopper vi glatt over. Bortsett fra at innbytterbenkene må utvides er Strømmen Stadion sikkert grei nok her. Det samme gjelder garderober, dopingrom og antall dusjer i det nye klubbhuset. Pressefasilitetene er kanskje et lite stykke unna.

 

Tribuner og tilskuerkapasitet

Jada, vi har forenklet denne overskriften som beskrives veldig grundig i kapitelet om infrastrukturkriterier. Først tar vi tilskuerkapasitet:

Total tilskuerkapasitet på stadion skal være minimum tilsvarende gjennomsnittlige publikumsbesøk foregående sesong.

Stadionets tribuner må uansett ha følgende minimum antall sitteplasser:

• 0. divisjon, ikke mindre enn 3000 (tre tusen) enkeltseter.

• 1. divisjon ikke mindre enn 1000 (ett tusen) enkeltseter

Av stadions totale godkjente publikumskapasitet tillates inntil 20 % ståplasser. Dersom ståtribuner brukes, skal det installeres bølgebrytere for minimum hver 5. rad; høyde 1,1 m og dimensjonert for å tåle trykket fra publikum som står bak dem. Minst 10 plasser for rullestolbrukere.

Høyden på ryggstøttene skal for øvrig være minst 30 cm høye. En større utfordring blir kanskje de 1000 setene.

 

Vi er usikre på hva som gis av dispensasjoner. Men planene er vel å bli i Adeccoligaen helt til Romerikes Stolthet rykker opp ytterligere en divisjon så vi konsentrerer oss om de fullstendige kravene. Tusen sitteplasser hvorav minst hundre under tak er det som gjelder for Adecco. Hvis minimum antall seter monteres, pluss noen ekstra for sikkerhets skyld, blir kapasiteten inkludert ståplasser på Strømmen Stadion cirka 13-1400. Holder det da? Selvfølgelig ikke vil noen si, det kom jo nesten 3000 mot cupkampen mot Lillestrøm. Tja sier vi, det er en stund siden Strømmen Stadion hadde besøk av mer enn 1400 tilskuere på en seriekamp. Faktisk er det 21 år og 4 måneder siden. Med en tilskuerkapasitet på 1400 er det to kamper i løpet av de samme 21 årene som ville vært utsolgt. Hvem vi spilte mot i de to kampene vet du, og med hånden på hjertet kom vel ikke alle for å se Strømmen… Men 1400 plasser er minimum av hva vi må ha. Til tross for mangelfull undervisning i tegning på Sagdalen Skole gir vi deg løsningen på hvordan Stadion kan se ut om noen måneder:Stadion adecco

 

 

 

 

 

 

Den svarte greia øverst er hallen som er under planlegging og de grå strekene skal forestille et tak. Tak, i en eller annen form, vil etter hva vi erfarer bli realisert i løpet av vinteren. Antall seter tror vi blir ca 1100 og de ca 300 ståplassene blir der flest folk står i dag. Bortelaget har krav på – hold deg fast – 70 billetter til seriekamper og 140 til cupkamper. Plasseringen bør være ytterst til venstre på bildet, noe som gjør nødvendig segregering (adskilling) og tildeling av eventuelle ekstra plasser enkelt.

Sånn. Da har vi løst den biffen. Les også vår artikkel om tilskuere i Adeccoligaen hvis du ikke allerede har gjort det.

 

 

Infrastruktur kan være så mangt…

Toaletter for eksempel. Det må være minimum fem stk wc og åtte stk urinaler for pr 1000 tilskuer. Med en kapasitet på 1400 skulle det bli 7 stk wc og 11 stk urinaler. Det bør ikke være mer enn femti meter fra tribunen til nærmeste toalett og det skal selvfølgelig være både kaldt og varmt vann samt papirhåndklær eller håndtørrere. Videre skal halvparten av wc-ene være reservert for kvinner. Halvparten av sju… den var vrien. Vi skal sende en e-post til NFF og undersøke saken.

Nei da, vi tuller ikke med deg. Derimot har vi redigert sammen det essensielle i lisenskravenes toalettbestemmelser. Kanskje ikke så rart at hele greia blir på over fem hundre A4 sider? Noen andre godbiter er:

 • ¤Alle stadioner må være utstyrt med fastmonterte farge videoovervåkingskameraer som kan dreies både horisontalt og vertikalt.
 • ¤Billettene må være minimum 11,5 x 7,5 cm og inkludere et kart over arenaen. Det er ingen øvre grense på billettstørrelsen. Prisen er opp til klubbene selv å bestemme.
 • ¤To båreteam.
 • ¤Alle informasjons- og sikkerhetsskilt både på norsk og engelsk. I tillegg skal alle skilt med informasjon for bortesupporterne også være på tegnspråk. Mulig vi misforstår her men det var nytt for oss at mennesker med hørselsskader er overrepresentert blant de få analfabetene her i landet. Hvorfor skal forresten ikke døve dyslektikere som holder med hjemmelaget ha krav på samme informasjon?
 • ¤Fem flaggsenger (vi antar her at NFF mener flaggstenger). Flagg som skal heises er det norske flagget, NFF flagget og Fair Play flagget. Så skal vi vel heise klubbflagget som er brukt siden 7o-tallet, men hva er den siste stanga til? Vi venter i spenning.

Da skal vi gi oss. Men først skal vi ettertrykkelig understreke at infrastrukturkravene vi nå har gjort narr av sannsynligvis er en av de viktigste årsakene til at det aldri har vært så mange tilskuere på norske fotballkamper som i de seks siste sesongene. Tilskuersnittet i Tippeligaen er på 9 309 de seks siste årene sett under ett og uansett hva Bruno, Hengern, Kaka og hva de heter alle sammen sier (eller sa) så er det to-tre tusen flere tilskuere pr kamp enn på 60-tallet. Høyeste snitt i Adecco er 1988 fra 2008 sesongen og årets kamper i den nest høyeste divisjonen trakk i snitt 1 291 tilskuere pr kamp.

 

Spillere

Alle lag i Adeccoligaen, og i alle andre divisjoner og serier, må ha minst 7 spillere som er minimum for at kampen skal kunne startes. De fleste klubber foretrekker dog noen flere spillere enn som så. Stallen kan bestå av maks 25 spillere. Alle spillerne må ha såkalte proffkontrakter med en minimumslønn på kr 40 000.- Sammen med solidaritetsmidlene og utdannelseskompensasjonen som må betales til spillernes tidligere klubber når en proffkontrakt inngås kan dette, som Petter Myhre nylig påpekte i RB, være en grunn til at småklubbene (som oss) kvier seg for å bruke og/eller satse på unge spillere fremfor de eldre og mer rutinerte. Vel, det kan ikke være bare lett å lage regler som skal passe for både Løv-Ham, Fredrikstad og Strømmen.

Minst 14 av de 25 spillerne i stallen skal være såkalt lokalt utviklede spillere, og av disse 14 spillerne skal minst 2 være utviklet i egen klubb. Det skilles mellom forbundsutviklede spillere (som har spilt minst 3 sesonger fra de var 15 til 21 år i en norsk klubb) som man må ha minst 14 av og klubbutviklede spillere (tilsvarende i egen klubb) som man må ha minst 2 av i en spillerstall på 25. Maks antall frie spillere (som er betegnelsen på resten, i hovedsak utenlandske spillere) er dermed 11. Hvis en klubb for eksempel ikke har 2 klubbutviklede spillere kan dette løses ved å redusere stallen til 23 spillere. Ønsker klubben å ha flere enn 25 spillere i stallen må øvrige spillere være lokalt utviklede. En juniorspiller kan fritt trene med A-stallen, men for å kunne spille må det inngås en proffkontrakt med spilleren.

Vår største utfordring på spillerfronten blir nok å komponere et lag som er godt nok for å holde seg i Adecco. Reglene om lokalt utviklede spillere skulle vi i hvert fall ikke ha noen problemer med å tilfredsstille. Som en kuriositet nevner vi at Strømmens opprykkslag fra 1985 besto av 22 spillere hvor samtlige var forbundsutviklet og ikke mindre enn 14 av de 22 spillerne ville i dag ha gått under betegnelsen klubbutviklede spillere.

 

Sikkerhetsbestemmelser

Selv om det har vært en svak nedgang de to siste årene har norsk fotball de siste årene trukket rekordmange nordmenn ut av sofaen og inn på landets fotballtribuner. Bedre fasiliteter får som sagt mye av æren for det og man kommer vel ikke unna at den noe overdimensjonerte mediedekningen også er en grunn.  Hvordan legges det så opp til at de mange som betaler sine inngangspenger på norske fotballarenaer skal ønskes velkommen?

Flere steder i den 500 siders store dokumenthaugen er det flettet inn setninger og avsnitt som omhandler korrekt og høflig opptreden av vakter og verter, god informasjon til publikum og ikke minst er det strenge krav til publikumsfasiliteter som tribuner, kiosker, speakertjeneste og annen komfort. For ikke å glemme toaletter. Vel og bra så langt. Men når vi pløyde igjennom det 35 siders lange dokumentet som omhandler sikkerhetsbestemmelsene på norske fotballkamper fikk vi en litt flau smak i munnen. At det ikke skal slurves med sikkerheten for de 2,5 millionene tilskuerne som kommer til å betale sin inngangsbillett i Tippe- og Adeccoligaen neste sesong er vel og bra. Det er nok av skrekkeksempler på hva en ulykke eller andre uforutsette hendelser på en fotballarena kan medføre.

Sikkerhet og behandling av mennesker er to ting som ikke alltid går smertefritt overens. Enda vanskeligere blir det når det er snakk om kundebehandling. Hvilket inntrykk sitter du igjen med etter å ha lest avsnittene vi har limt inn under? Merk at dette er regler som gjelder på alle norske fotballkamper fra Tippeligaen til 8. divisjon.

2.4.3 ALKOHOL/RUSMIDLER

Det er absolutt forbud mot å innta eller omsette alkohol eller andre rusmidler innenfor arenaområdet. Publikum må kontrolleres ved inngangene for å hindre at dette medbringes inn på arenaområdet. Arrangøren er ansvarlig for denne kontrollen.

En kommentar skytes inn: Hver helg er det noe sånt som 150 000 nordmenn som betaler inngangsbilletten sin på Lerkendal, Melløs, Bruvollen eller Varden Amfi. Formålet er å se en fotballkamp. Hvor mange av disse menneskene tror du har interesse av å helle i seg brennevin eller sette seg et skudd heroin under kampen?

 

3.1.19 INNGANGSKONTROLL

Det skal føres streng kontroll ved inngangene slik at man forhindrer at forbudte effekter medtas inn på arenaen. Kontrollen kan være personlig visitasjon. Ingen kan pålegges å bli kroppsvisitert, men kroppsvisitasjon kan være en forutsetning for å slippe inn på arenaen. Kroppsvisitasjon bør gjennomføres av øvet personell der forhold til kjønn er en forutsetning.

Følgende effekter er det forbud mot å ha med inn på arenaen:

• våpen

• effekter som kan brukes som våpen

• flasker i glass eller plastikk

• fyrverkeri eller effekter som oppfattes som slikt, jfr. reglement om pyroteknikk.

• alkohol eller alkoholholdige drikker

• andre rusmidler

• større flagg og bannere(til å trekke over publikum) som ikke er brannsikre og

godkjent av arrangørens sikkerhetsansvarlige, og evt. brannvesenet.

• seil og plakater med

– politiske slagord

– rasistiske budskap

– kommersielle bekjentgjøringer

– reklame eller utsagn om sex eller seksuell legning

• laserpenner

• Videokameraer

• Dyr med unntak av evt. førerhunder

 

Hvorfor skal Tresko-Jens defineres som en oppvigler eller det som verre er på grunn av at han har med seg bikkja på Strømmen Stadion? Hva er problemet med at det selges plastflasker når Løvenstad Fotballklubb spiller hjemmekamp på Sandbekken?

 

Hører vi noen tenke at det er lov å bruke hodet? Jaaa, det er heldigvis det. Men hvorfor ikke bruke hodet  når man lager reglene i utgangspunktet fremfor å overlate det til klubbene, rettere sagt til folk som jobber frivillig for klubbene?  Eller enda verre, til innleide sikkerhetsselskaper som gyver løs på jobben med et engasjement som burde vært forbeholdt de 22 spillerne på banen. Hvis man har sett noen fotballkamper rundt omkring i verden vet man at intimmassasje og en finger i toeren fra en i uniform bare kan oppleves når man ser en landskamp på Ullevaal eller en sjelden gang beveger seg over elva til Lillestrøm og Åråsen. Og alle andre arenaer i norsk toppfotball. Greit nok det hvis man liker slikt, men det gjør vel de færreste. Vi kan le av billettstørrelser, toalettbeskrivelser og andre overdetaljerte krav – men ikke av en totalt mangel på respekt for andre mennesker. Hører du Sondre?

 

Da vet du det du trenger å vite om lisenskravene i norsk toppfotball. Hvor nyttig denne kunnskapen egentlig er får vi leseren selv vurdere. Vi snakkes 5. april.

Share

16 tanker om “Klubblisens: Krav, myter, penger og cirka 500 tettskrevne A4 sider

 1. Blir det mulighet for å kjøpe sesong billeter har lyst på mitt eget sete (er dårlig til beins) veit liksom at supporter skal stå under fotball kamper

 2. 1500 spenn for sesongkort på strømmen stadion er vel litt i dyreste laget?

  Sarpsborg 08 – 1500
  SandnesULF – 1500
  Fredrikstad – 1400 (plankehaugen)
  Follo – 1200 med skjerf
  Glimt – 1200 (dengulehorde)
  Nybergsund – 1000/1200 fram til 23.des
  Ranheim – 1100 før 15.des
  Sogndal – 1090 (saftkokaradn)
  Lyn – ikke spesielt opptatt av seongkort for øyeblikket
  Alta – ?
  Moss – ?
  Bryne – ?
  Løv Ham – ?
  Mjøndalen – ?
  Tromsdalen – ?

 3. Tragisk prisøkning 🙁
  Sesongkort 1500,-, vanlig billett 150,-.

  Alle skjønner jo at klubben må øke inntektene etter opprykket, men dette er jo en prisøkning som er helt hinsides.

  Hvorfor er det ikke rabatt / egne priser for medlemmer av Greyhounds ?
  Hvorfor går styret i Klubben ut med dette nå, før samarbeidsmøtet med Greyhounds i januer ???????
  Har Greyhounds vært med i diskusjoner om dette i det hele tatt ???
  Skal Klubben klare å hevde seg i Adecco må styret spille på lag med supporterne !!!

  Strømmen IF har tidligere vært en klubb med en klar sosial profil.
  Med disse prisene blir det dessverre et større økonomisk løft for mange å gå på stadion på kamp.

  Hvis Strømmen kjemper høyt oppe i Adecco vil tilskuere komme uansett.
  Men, hvis det butter sportslig, vil dessverre disse prisene gjøre at det vil komme langt færre tilskuere på kampene.

 4. årets oppsett er klart.
  5.apr – SIF – TROMSDALEN
  11.apr – SANDNES ULF – SIF
  18.apr – SIF – LYN
  25.apr – GLIMT – SIF
  2.mai – SIF – NYBERGSUND/TRYSIL
  5.mai – SIF – MOSS
  9.mai – FREDRIKSTAD – SIF
  16.mai – SIF – SOGNDAL
  24.mai – LØVHAM – SIF
  30.mai – SIF – ALTA
  6.jun – RANHEIM – SIF
  4.jul – SIF – BRYNE
  10.jul – MJØNDALEN – SIF
  18.jul – SIF – SARPSBORG
  25.jul – FOLLO – SIF
  1.aug – SOGNDAL – SIF
  8.aug – SIF – FREDRIKSTAD
  15.aug – LYN – SIF
  22.aug – SIF – SANDNES ULF
  29.aug – BRYNE – SIF
  5.sep – SIF – RANHEIM
  12.sep – ALTA – SIF
  19.sep – SARPSBORG – SIF
  26.sep – SIF – MJØNDALEN
  3.okt – TROMSDALEN – SIF
  10.okt – SIF – FOLLO
  17.okt – MOSS – SIF
  24.okt – SIF – GLIMT
  31.okt – NYBERGSUND/TRYSIL – SIF
  7.nov – SIF – LØVHAM

 5. Hei! Tragisk prisøkning? Syns vel det er å overdrive litt.. I år kostet det 700 + 380 i ‘målbonus’
  Er det ikke verdt å betale 400 mer for Adeccoligakamper?

  Vil gjerne også påpeke at vi har gratis for barn opp til 16 år, det vet jeg ingen andre som har.
  Og hvorfor styret går ut med dette nå, er at vi har hatt mange forespørsler, folk vil gjerne kjøpe det til jul.
  Jeg mener 100% bestemt at vi fremdeles kommer til å være en klubb med sosial profil, men du er sikkert klar over at det koster en smule mer å være Adeccoligaklubb.
  Styret spiller gjerne på lag med supporterne, derfor syns jeg det er trist at du uttaler deg som en medgangssupporter som bare vil komme på kamper og støtte klubben hvis vi ligger i toppen av Adecco.

 6. Kristin, trekk pusten. Slapp av. At en person sier noe om prisen, er ikke noe å ta på vei for. God jul til alle.

 7. Sportsmann! Helt fair spørsmål du stiller og som det absolutt skal være lov å både mene og ytre. La meg besvare de så godt som mulig.

  Hvorfor er det ikke rabatt / egne priser for medlemmer av Greyhounds ?

  – Fordi vi pr. definisjon ikke har noen medlemsmasse. Vi er rett og slett ingen strukturert organisasjon. Vi har således heller ikke noe fysisk bevis på at man er en Grå Hund. Sett i forhold til klubben ville dette blitt helt umulig å håndheve ved salg av sesongkort. Alle, eller ingen, kan si de er medlem. Poenget er likevel godt, fordi det reiser spørsmålet om vi bør gjøre nettopp dette – organisere oss altså. Da vil en slik deal være en naturlig del av prosessen. Dette er et tema for supportermøtet.

  Hvorfor går styret i Klubben ut med dette nå, før samarbeidsmøtet med Greyhounds i januer ???????

  – Dette svarte vel Kristin greit nok på. Folk ønsker å kunne gi det i julegave. Jeg vil mer presisere at møtet vi holder 21. januar ikke er påtenkt som et samarbeidsmøte, men som ett supportermøte. Vi har spurt om klubben kan delta på møtet først og fremst for å kunne gi oss nytt om klubben, være seg anleggsituasjonen og annet som vil være direkte knyttet opp mot tribunelilvet. Håpet er jo også å få rykende ferske nyheter om spiller o.l:-) Dette har de sagt seg villig til. Vi har ikke lagt noen andre føringer. Når det er sagt, vi både håper og tror jo likevel at det kan komme opp temaer der spørsmål vil kunne bli drøftet og besvart også fra klubbhold.

  Har Greyhounds vært med i diskusjoner om dette i det hele tatt ???

  – Nei.

  Liker engasjementet ditt!:-) Vi ses på klubbhuset torsdag 21. januar!

  PS: Nå har vi opprettet forum, så ta gjerne diskusjonene der. Opprett nye tråder etter eget ønske.

 8. Noe som engasjerer igjen ser det ut til. Nemlig billettpriser.

  For å se en Adeccoligakamp på Strømmen Stadion neste sesong betaler du…
  Kr 150.- hvis du er voksen
  Kr 80.- hvis du er 16-19 år eller honnørist
  Gratis hvis du er under 16 år (el. annen fribillett som f.eks juniorspiller i SIF)
  Sesongkort koster kr 1500, noe som betyr en hundrelapp pr kamp.

  Sammenlikninger med en del andre klubber viser at Strømmen er relativt dyre, i hvert fall på sesongkort. Priser som ikke er nevnt over er bl.a at Moss tar kr 180 (2160 sesongkort) for sitte og kr 100 (1200) for ståplass og at Bryne tar omtrent det samme. Ikke så lett å sammenlikne sesongkortpriser så lenge en billett er en billett på Stadion. Blir det tak er 1500 for å sitte i ly av regnet billig mens ståplass uten tak for samme pris er vel heller dyrt. For de 34 eller der omkring som kommer til å kjøpe sesongkort tror jeg det spiller mindre rolle…

  Kr 150.- er vel en grei pris? Litt dyrt kanskje ja, men da kan du glede deg over at din ekstra tjuemynt gjør at fattige (og rike) ungdommer kommer billigere inn og alle under 16 år gratis.

  Hvis det er noe jeg savner så er det et sesongkorttilbud som betyr at det selges en del sesongkort. Sesongkort betyr inntekter uansett om det går til helvete på banen eller om det regner på halvparten av kampene som det gjorde sist vi spilte i Tippeligaen. En pakke som inkluderer fast nummerert sete, skjerf, gratisbillett til bortekampene langt unna (førstemann til mølla) og billettgaranti til utsolgte cup- og kvalikkamper (møter vi LSK i 2010 slipper bare halvparten av dem som var der i år inn). Hadde vi solgt to hundre sesongkort da?

 9. Jeg skjønner at klubben trenger penger og at alt er dyrere i Adeccoligaen. Men når det koster like mye for sesongkort på Ullevaal stadionen å se VIF(riktig nok billigste alternativet) som på Strømmen stadioen, blir det litt rart. Tror kanskje det er viktigere finne en riktig pris hvor man kan få solgt flere sesongkort og på den måten tjent mer totaltsett. Men de som har satt prisene har vel gjort seg noen refleksjoner som er fornuftige rundt temaet får jeg håpe…

 10. «Tror kanskje det er viktigere finne en riktig pris hvor man kan få solgt flere sesongkort og på den måten tjent mer totaltsett»

  Nesten helt enig. Bytt ut «finne en riktig pris» med «lage et bra konsept» så er vi helt enige.
  Jeg tror pris har lite å si for sesongkortsalget i Norge, og minimalt å si for hvor mange som kjøper sesongkort på Strømmen Stadion.

 11. Savner spillere med addeco erfaring,blir litt lite med Kristoffersen fra eidsvoll,håper det kommer ett par til.

 12. Fredrik Nilsen har mange adecco-matcher,frode bjørnevik har spilt både adecco og tippeligaen,samme med kristoffersen..husk på at det er enda 5-6 spillere som skal inn!

Legg inn en kommentar