Idrettshall på Strømmen Stadion

pernygren_portrett_100px

Per Nygren planlegger hall

Den lenge kjente (ja, Greyhoundsweb har kjent til dette en stund) planen om en idrettshall bak tribunen på Strømmen Stadion ble lørdag lansert av Per Nygren i Romerikes Blad. Dette fører helt sikkert til hallelujastemning (med rett?), men bør vi ikke tenke oss godt om før vi roper ut alle mulige hyllester?

Jeg er den første til å rose Per Nygren for både hans visjoner og hans faktiske evne til å få de realisert. Sånn sett betviler jeg heller ikke på at det blir hall, hvis Nygren vil bygge hall. Jeg innrømmer også at jeg syntes det hørtes både uvirkelig og helt fantastisk ut da jeg fikk høre om planene. Det går lenge mellom hver gang vi snakker om så store og kostbare prosjekter hvor vår klubb er innvolvert. For å være ærlig, det har vel aldri skjedd før. Således er dette selvfølgelig veldig spennende. For de som ikke har lest Romerikes Blad, og det er det jo veldig mange strømlinger som av naturlige årsaker ikke gjør, skal jeg kort oppsummere hvordan denne påtenkte hallen skal se ut.

– Hallen skal ha 2. etasjer og ligge bak dagens tribune.

– Underetasjen skal ha plass til tre håndballbaner med tribune på den ene siden. De totale målene på denne flaten vil være 75×53 meter.

– Etasjen over skal etter planen ha en kunstgressbane med samme dekke som på hovedbanen. Her skal målene etter planen være 40×64 meter.

– 16 000 -17 000 kubikk masse skal fjernes slik at den kommer i flukt med hovedbanen.

– Med hallen bygges det tak over eksisterende tribune

– Det vil bli garderober, kiosker og tunnel ut til hovedbanen fra hallen.

– Kostnadsramme ca. 70 millioner kroner.

Dette er store planer. Dette er gode planer. Ingen tvil om det. Når jeg nå likevel tar meg den frihet å betvile prosjektet er det ikke fordi jeg tror dette ikke er gjennomførbart eller kan bli flott som bare det. Bevares, jeg blir kjempeglad om vi får en flott idrettshall på stadion. Tak over tribunen høres også helt suverent ut for oss som gjerne vil at fotballkamper skal foregå med litt stemning. Mine motsigelser går mer på om vi skal fortsette å bygge og bo på Strømmen Stadion. Når vi begynner å snakke om 70 millionersanlegg synes jeg i det minste spørsmålet er betimelig. Skal vi investere, hvis vi først fikk pengene, så mye på Stadion? Nye flotte stadionanlegg blir bygd for denne summen.

Uansett hvordan man snur og vender på det har Strømmen Stadion sine begrensninger. Foruten det faktum at halve anlegget praktisk talt ligger i Lørenskog kommune er det også klemt inn mellom boliger og blokker. Det er derfor få muligheter til å videreutvikle området. Spesielt etter løsningene man valgte med det nye klubbhuset og beliggenheten på dagens hovedbane. Hvis man likevel bestemmer seg for å videreutvikle stadionområdet er en hall således et veldig bra tiltak. Sannsynligvis det beste. Jeg mener likevel at det vil og bør være naturlig å, i det minste, se på muligheten for en aktuell tomt til å bygge et flunka nytt anlegg. Et anlegg som ligger ennå mer sentralt for stedets befolkning. Et anlegg som i stedet for å konstant bli flikket på er helt nytt fra tegnebrettstadiet.

Nå ser jeg at dette også dreier seg om politikk. Det vil i større grad være spiselig for kommunens politikere å finansiere enn hall som vil «serve» mer enn bare fotball, og som vil lette trykket på halltid for kommunens håpefulle. Jeg ser det. Nygren`s utspill om «en storstue for Strømmen-samfunnet» er i så måte et godt politisk utspill. Ett nytt anlegg trenger slett ikke gå på tvers av disse kriteriene. Snarere tvert imot. Skreddesydde løsninger vil være enklere. Pengespørsmålet satt til side.

Jeg var en av de som slaktet forslaget om et nytt anlegg på Slora for mange år siden. Det gikk først og fremst på de ekstremt store proposjonene prosjektet hadde. Det hadde ikke rot i virkeligheten. Nå er jeg villig til å frifinne de gutta som lanserte det. Dette var før tiden hvor det var helt naturlig å bygge nye og flotte anlegg. Den gang var SIF i toppdivisjonen og ettertiden har vist at utviklingen gikk den veien som styret den gang muligens(?) hadde forutsett. Hadde rammene vært litt mindre så kanskje også jeg hadde kjøpt det. Nå fremstår ihvertfall Slora for meg som en våt drøm. Området ligger tett inntil togstasjonen og bussterminalen. Etter Strømmen Vel og Sagelva`s venner sitt utretterlige arbeid for elva vil Sloraområdet med sine gang- og sykkelveier få den beste innpakning. Logistikken er skreddersydd. Nærmere sentrumsområdet skal du vel også vanskelig komme på et sted som etterhvert begynner å bli blottet for friområder. Slora har det meste spør du meg. Så bra kunne det blitt at jeg står over den helgen med Sirkus Arnardo og er villig til å reise til Skedsmohallen med ungene for sirkusopplevelsen.

Ryktene om slam og dritt i grunnen kan ikke være ett problem hvis man graver nok. Jeg er villig til å la dette forbli en våt drøm og bli storfornøyd med hall på stadion. Jeg vil derimot ha vanskeligere for det om det ikke blir vurdert. Vi snakker tross alt om 70 millioner kroner som utgangsbud. Så får det jo bare være at også Slora delvis ligger i Lørenskog….

Share

4 tanker om “Idrettshall på Strømmen Stadion

  1. Høyt nivå på både hall og pepperkakebakingen. Ikke noe tvil om det;-) Mange fine bilder forøvrig også. Legg gjerne inn disse i vårt flickr-arkiv. Send oss i så fall en mail så får du innlogging.

  2. Når ble anlegget på Slora planlagt? Jeg huske dette som svært fasinerende, men med karakter av et luftslott? Det vil være interessant om noen kan hente frem prosjektet igjen. Foreligger det en skisse? Tegninger? Et forprosjekt?

    Romerikes blad (daværende Akershus arbeiderblad) har antakelig hatt en fyldig dekning av saken. Kan noen med tilgang til RB sitt arkiv eller Atekst undersøke og kanskje hente ut noen pdf-er?

  3. Det var da svært:-) Alle mine Grå Stær lånte jeg ut til noen som skulle scanne de. Det var 2 år siden…. I et av nr. var det en tegning mener jeg å huske. Vi har vel folk i denne redaksjonen som sitter på noen utgaver. Ellers kan det vel ikke være så tungvint å slenge en mail ned til Roseveien..

Legg inn en kommentar