Greyhoundsweb.nos første måned – en oppsummering

Det er lite fotballnytt i julehøytiden, men 2. juledag er på sitt vis likevel en interessant dag. Greyhoundsweb.no har i dag eksistert i èn måned og vi synes tiden er inne for en oppsummering av hva, hvem og hvor mange.

Hva har vi levert?
Første artikkel ble skrevet 21.11.2006, altså fem dager før vi valgt å gjøre siden kjent. Etter det er det skrevet 38 artikler og 94 kommentarer. Fordelt på èn måned tilsvarer det mer enn èn artikkel og tre kommentarer daglig. Det er et antall vi er meget stolt av, særlig siden desember på ingen måte er høysesong for nyheter om og begivenheter for et fotballag i norsk 2. divisjon. At redaksjonen for Greyhoundsweb.no består av tre person, hvorav to bidragsytere er nokså beskjedne, gjør oss ikke mindre fornøyd. I rettferdighetens navn bør det også nevnes at redaksjonen har en assosiert, meget ivrig sangtekstforfatter.

Hvem besøker oss?
Halvparten av våre besøkende kommer via strommen-if.no. 40% er direkte besøkende, det vil si at de skriver inn adressen, har oss som bokmerke eller at adressen hentes fra nettleserens minne. Vi tolker dette som at vi har svært lojale besøkende noe som bekreftes av statistikken som forteller oss at så mye som 70% av våre besøkende har besøkt oss tidligere.

Hvor mange besøker oss?
Målt etter antall besøkende er den mest populære artikkelen Første signering – Marius Ulekleiv. Fanden vet hvorfor! Skal man derimot vurdere på bakgrunn av antall kommentarer er Opprop for Petter Larsen den klart mest populære. Totalt har Greyhoundsweb.no hatt vel 33 000 besøkende og 17 000 sidevisninger. Det svarer til ca 100 besøkende per dag og et snitt på fem sidevisninger for hvert besøk.

Ilustrasjon, antall besøkende og sidevisninger først måned
Antall besøkende (grå strek) og antall sidevisninger (rød strek) siden lansering.

Verdens navle
En side med norsk tekst forventes rimelig nok å ha besøkende hovedsakelig fra Norge. Så er også tilfelle. 97,5 % av alle besøkende besøker oss fra en maskin lokalisert i Norge. Foruten Norge har vi imidlertid besøkende fra mange andre land i Europa, fra USA og fra Sør Amerika (Brasil, selvsagt). At Strømmen IF i hovedsak er av lokal interesse kan illustreres med at antall besøkende fra Bergen kun er dobbelt så mange som antall besøkende fra Amsterdam, eller for den saks skyld, Los Angles eller Brasilia. Nærmere sesongstart kan vi antakelig vente en større spredning blant de besøkende i fra Norge, noe vi fikk en smak av da vi omtalte Tønsberg en gang og en gang til.

Fornøyd?
Er vi så fornøyd? Svaret på det spørsmålet vil være et nølende ja. Vi synes vi har skapt en interessant nettside og tilbakemeldingene vi har fått forteller oss at vi blir satt pris på. Antall besøkende er heller ikke verst. Et konsept vi ikke er helt ulikt er Vålerenga på nett. De har ca 100 ganger så mange besøkende. Til gjengjeld har klubben Vålerenga antakelig bortimot 100 ganger så stort budsjett som Strømmen IF. Som illustrasjonen over viser er imidlertid trafikken stabil, om ikke svakt dalende. Den er ihvertfall ikke klart økende. Det kan forklares som sesongavhengige variasjoner, men er likevel en tendens vi ikke liker. Vårt nyttårsforsett blir derfor å opprettholde den gode kvaliteten og snu omtalte tendens. For å klare det trenger vi hjelp fra våre besøkende. Hvis du ønsker å bidra med foto, tekst eller annet er du velkommen til å ta kontakt med oss. Å lenke til nettsiden og å tipse venner og bekjente er også god hjelp. Et tips er å inkludere en lenke til www.greyhoundsweb.no i e-postsignaturen din.

Til slutt – bruk siden aktivt! Vi ønsker ikke å bli lest og glemt. Skriv kommentar og bruk diskusjonsforumet.

God jul og godt nytt år!

Hilsen redaksjonen for Greyhoundsweb.no

Share

3 tanker om “Greyhoundsweb.nos første måned – en oppsummering

 1. Vil gratulere Greyhounds til den første måneden på nett og kan ikke skryte nok av initiativtakerne.
  Som sportslig leder i senioravdelingen og delvis ansvarlig for å sørge for at trenerne får de nye spillerne de ønsker, vil jeg fremføre at Greyhounds, indirekte, har vært med å bidratt til at noen av overgangene har vært vellykkede.

  Å kunne fortelle nye spillere at vi har en egen aktiv supporterklubb er uvurderlig. Det er det ikke alle klubber på vårt nivå som kan skryte av. Ved alle samtaler med nye spillere har vi vært innom Greyhoundsweb og presentert vår supporterklubb. Mozarts sanger om våre spillere har vært fryktelig populære og vi håper dette tiltaket fortsetter.

  Er helt sikker på at antallet besøkere på siden vil stige når treningskamper og ikke minst serien starter. Så her ser jeg ingen grunn til bekymring.

  Ønsker dere lykke til videre og garanterer at det ikke skal bli en vane å trenge lese mine «svorske innlegg» på weben. Men en gratulasjon til et helt fantastisk initiativ og produkt synes jeg er på sin plass.

  PS: Beklager ev. stavefeil.

 2. Kjære Stefan!

  Jeg leste din kommentar med glede og stolthet! At dette iniatiativet til og med har vært av aldri så liten betydning ved signering av spillere er langt mer enn forventet. Vi ser derimot ingen grunn til at du eller andre skal unnlate å kommentere det som blir skrevet her, tvert i mot!

Legg inn en kommentar