Grå Stær…

«Greyhounds har opphav i fanzina Grå Stær, som utkom i fire eksemplarer i 1993 og 1994» står det skrevet hvis du klikker på Om Greyhounds i toppmenyen.   

Til glede for unge lesere og gamle nostalgikere republiserer vi  høydepunktene fra Grå Stær anno 1993 og 1994.

Siden er under konstruksjon – klar 1. oktober

Grå Stær het altså den utskjelte Strømmen fanzina som var på markedet i sesongene 1993 og 1994. Innholdet var som fanziner flest med ett kritisk supporterblikk på egen klubb og noen vittigheter på andres bekostning. Hvor morsomt det egentlig var kan kanskje diskuteres nå i ettertid – men der og da moret vi både oss selv og majoriteten av leserne. Det skal dog legges til at ikke riktig alle delte vår sans for humor, og for å gjøre en lang historie kort så endte det med drapstrusler, politianmeldelse og salgsforbud på landets fotballbaner. Men la oss ta det fra begynnelsen.

Grå Stær #1 – sesongstart 1993

Gjennom vinteren…

 Det beste fra denne historiske førsteutgaven publiseres på Greyhoundsweb 15. oktober.

Grå Stær #2 – sesongstart 1994

Fjorårets elendige resultater skremte bort det lille som var av publikum på Strømmen Stadion og det samme gjaldt redaksjonens skrivelyst. Men 1994 bød på nye utfordringer i 2. divisjon…

 

Publiseres 10. oktober.

Grå Stær #3 – sommeren 1994

Utover vårsesongen 1994 steg redaksjonens arbeidslyst i takt med de uforutsette utgiftene. Med en glimrende kariktatur av treneren Odd Wilhemsen og Tresko-Jens på forsiden, en tegning som for øvrig er bra den dag i dag, måtte fanzineselgerne stille seg opp på utsiden av telleapparatene på Strømmen Stadion.   

Publiseres 5. oktober

 At Tom Nordli sesongen etter skulle bli trener i Strømmen var kanskje en strek i regninga. Denne tegningen ble publisert da psykopaten fortsatt var Lørenskog trener, et par uker før han fikk sparken der.

Så var turen kommet til Bård Bjerkeland. Med hans oppførsel burde man egentlig tåle litt av hvert.

Til slutt en etter hvert så berømt side.

Share

Legg inn en kommentar