Fortsatt på vei til Ullevaal?

Klart vi drømmer

Klart vi drømmer

Norgesmesterskapet i fotball for menn 2013 startet 5. mars. Siden da har 208 klubber sagt takk for seg. Hvor mange av de 64 gjenværende som drømmer om Kong Harald, pokalen hans, Sinsen Janitsjar og senere folkehyllesten på torget skal være usagt. Men sikkert som banken, for eksempel Strømmen Sparebank, er det at Strømmen eller Alta er med blant de 32 lagene i 3. runde.

Strømmen IF – Alta IF (2. runde NM), Strømmen Stadion, onsdag 1. mai kl 15:00.

 

 

Har du noe tro på Strømmen som ett av de to lagene i den 108. finalen i Norgesmesterskapet i fotball for menn? Ikke det, men du har vel drømt om det? Noter deg for sikkerhets skyld søndag 24. november i almanakken. Avspark 13:15. (NB: vi anbefaler almanakk og kulepenn. Selv om sportslig leder Espen Olsen har fikset app / kalender til redaksjonen står det ikke et ord på Iphonen min at Strømmen skal spille køppfinale 24.11. derimot står de to neste bursdagene til driftsansvarlig for greyhoundsweb (Lars Quisle), mon tro om det skal tolkes som en invitasjon?)

Info: Ikke åpen pub før dagens kamp. Rockwood åpner til normal onsdagstid (18:00) da noen … muligens en av oss …. her glemt å avtale tidligere åpningstid.

Ny info: Vil du allikevel ha en pils før kamp treffer du en Høyrepolitiker, en liten greker og en annen dust på Peppes fra 13:00.

 

Alta Idrettsforening er altså klubben som kan nekte oss 3. runde. Runden spilles helga 1.2. juni. Siden webredaksjonen har vært slappe den siste tiden gir vi deg oppsettet for 3. runde allerede nå:

Sarp – Follo –

Stabæk – Vålerenga

Strømsgodset – Ull/Kisa

Lillestrøm – Strømmen

Sogndal – Kongsvinger

Hønefoss – Elverum

Sogndal – Kamma

Hønefoss – Elverum

Sandefjord –

Odd – MIF

– Sandnes Ulf

– Start

Viking – Bryne

Fyllingsdalen – Brann

Vard – FK Haugesund

AaFK – Hødd

X – Rosenborg

Oppdateres 13:00  

Ny info: oppdateres ikke da skribenten prioriterer pub 

 

Som en av landets få ubeseira klubber er vi vel storfavoritter hjemme mot vesle Alta? Eller kanskje ikke. For det første er vi ikke heldig med oppsettet, kunne vel faktisk knapt vært verre. Motstander Alta har beholdt de fleste fra i fjor og er nå landets beste 2. div lag sammen med Asker (dog kan tabellen lyve etter 3-4 runder). For det andre var det vi viste på Jessheim forrige helg ikke akkurat oppløftende. Katastrofalt dårlig var det faktisk, det positive er at de færreste spiller to så dårlige kamper på rad.

For det tredje så etterlyste noen, mer konkret Christian Scheie, en oppdatert skadeoversikt i en nettkommentar på klubbens hjemmeside. Den oversikten fikk vi av Romerikes Blad i dagens avis. Et godt råd er å sette seg ned før man leser. Og Christian, hvis familien fortsatt har kontakter med ham der oppe, kunne du i så fall tatt en liten prat med ham før kampen?

Forslag til startekllever er det siste vi får tid til. Og så kandu lese masse uinteressant om dagens motstander Alta IF under bildet. Måtte det sydligste laget vinne.

Tok med et par offensive taktiske innspill

Tok med et par offensive taktiske innspill

.

På vei til Ullevaal? Strømmen i køppfinalen? Ha ha sier du. Vi sier hvorfor ikke? Haugesund kom dit i 2007. Follo i 2010. I august skal regjerende Norgesmester Hødd IL fra Ulsteinvik spille Europa League. Selvfølgelig kan Strømmen komme til køppfinalen. Selvfølgelig kan vi det. Norgesmesterskapet i fotball ble introdusert i 1902 og arrangeres i år for 108. gang. Strømmen har deltatt 93 ganger og i 86 av dem har vi kommet til første ordinære runde eller lengre. Første gang vi, rettere sagt Norrøna, deltok i Norgesmesterskapet var i 1915. Med forbehold om tellefeil blir onsdagens kamp mot Ottestad vår 254. NM-kamp. Beste prestasjon er semifinalen i 1957 hvor vi tapte 4-1 mot Sandefjord. Kvartfinale ble det sist i 1988. Klikk her og her for å lese mer om Strømmen IFs prestasjoner i Norgesmesterskapet (lenkene finner du i artikkelen om 1. runde mot Ottestad)

 

altaAlta Idrettsforening ble stiftet 29. mai 1927 som Elvebakken Idrettslag. I 1931 skiftet de navn til Alta Idrettslag og 10. juni 1946 ble idrettslag erstattet med idrettsforening. Som kjent ville NFF helst ikke ha med nordlendinger, kjerringer og utlendinger de første 60 årene det ble drevet organisert fotball her i landet. Men det var nok av mindre betydning for Alta da den første fotballbanen i byen ble åpnet på femtitallet. Ti år senere ble underlaget noenlunde brukbart og bestod av leire bundet sammen med en blanding av sagflis og spon på toppen. Siden den tid har de fått både gress og kunstgress, mer om det under. På nittitallet gikk Alta fra å være et av mange trauste nordnorske lag til å bli en av landsdelens ledende fotballklubber. I 1990 rykket man opp til det som i dag er 2. divisjon og i 1994 debuterte klubben på Adecconivå. Debuten i den ordentlige Adeccoligaen kom i 2003, og siden 2008 har Alta kontinuerlig spilt i divisjonen under Tippeligaen. Beste serieplassering er en sjetteplass i Adecco 2009. I køppen er det vel fjorårets kvartfinale (tap mot Start) som er klubbens beste prestasjon. Alta IF driver også med enkelte idretter uten offside. Tre stk for å være presis, nærmere bestemt håndball, friidrett og ski.

 Supporterklubben heter Steinberget.

 

Alta er med sine 19 360 innbyggere Finnmarks største by. Byen eller bykommunen, som heter Álaheadju på samisk og Alattion på kvensk, ligger ganske langt unna Strømmen, 1 764 kilometer med bil for å være nøyaktig. Velger du derimot å kjøre like langt i motsatt retning, altså sørover, kommer du nesten til Roma. Det er da snakk om korteste vei. Alle veier fører som kjent til Rom. Alta er blant annet kjent for sine helleristninger og den storstilte Folkeaksjonen mot utbygging av Alta-Kautokeinovassdraget i 1981. Byen ligger i luftlinje 250 kilometer fra grensa til Russland, omtrent det samme til Sverige og litt kortere til Finland.

 

Ved fjorårets kommunevalg ble Arbeiderpartiet størst med en oppslutning på 29,0% og Høyre nest størst med 26,9%, for øvrig en fremgang på ikke mindre enn 20,3 prosentpoeng. Ny ordfører etter Arbeiderpartiets Geir Ove Bakken er Laila Davidsen fra Høyre. Hun styrer ved hjelp av et flertall bestående av Høyre, Frp, Venstre og Kystpartiet. Ved sametingsvalget i 2009 fikk Ap 25,3%, Frp 17,8%, Nordkalottfolket 13,6% og NSR 12,5%.

 

Da Alta Idrettspark, også kalt Aronnes, ikke tilfredsstiller NFFs krav til infrastruktur har Alta spilt sine Adeccokamper i Finnmarkshallen siden 2008. Hallen er sertifisert for 1 000 sittende og 300 stående tilskuere. Alta hadde i 2011 et snitt på 630 tilskuere pr kamp i Finnmarkshallen, årets snitt på hjemmebane er 671 pr kamp (vårt snitt er pr dato på hele 445). Publikumsrekorden i hallen er fra 2002 da 2 204 tilskuere så ”fotballkampen” mellom IF Mølja og FK Tufte. På Aronnes, også kalt Alta Idrettspark, er publikumsrekorden 2 905 mot Rosenborg i køppen i 1995.

 

Strømmen og Alta har møtt hverandre fem ganger i obligatoriske kamper, alle i Adeccoligaen de siste tre årene. Resultater fra tidligere kamper:

11.07.2012 Alta – Strømmen 2-3 (Adeccoligaen, 000 tilskuere)

23.10.2011 Strømmen-Alta 1-2 (Adeccoligaen, 570 tilskuere)

03.07.2011 Alta – Strømmen 1-1 (Adeccoligaen, 460 tilskuere)

12.09.2010 Alta – Strømmen 3-1 (Adeccoligaen, 620 tilskuere)

30.05.2010 Strømmen – Alta 6-1 (Adeccoligaen, 376 tilskuere)

Share

Legg inn en kommentar