Før kampen: Valdres borte

Da vi avholdt avstemning over hvor årets tur bør gå, vant neste reisemål med forholdsvis klar margin. Valdres borte, det betyr Blåbærmyra Stadion på Fagernes, lørdag 5. juli klokken 16. Nå blir det ikke noen organisert transport (med mindre 50 stk. plutselig utrykker ønske her) men vi ønsker jo at så mange strømlinger som overhodet mulig tar turen nordover for å støtte de grå i en særdeles tung periode. I kommentarfeltet her har du muligheter for å bekjentgjøre om du reiser, om du har plass i bilen – eller det motsatte, om du trenger plass. Flere reiser sannsynligvis hvis de vet bekjente gjør det, så kom igjen.

Denne artikkelen vil selvfølgelig bli stappfull av forhåndsavtale torsdag kveld/natt (avhengig av om det er Norrøna eller undertegnede som finner frem vinglasset først).

Valdres FK ligger etter elleve serieomganger på en åttende plass med femten poeng. Det er elleve poeng bak Mjøndalen på topp og seks poeng foran de tre dumpekandidatene, dvs Raufoss, Fredrikstad 2 og Strømmen Idrettsforening.

Det begynner å bli en utfordring å presentere klubbene vi skal spille mot. Også denne gangen må vi grave etter historien til flere klubber – vi møter nok en paraplydrink. Navnet Valdres Fotballklubb dukket opp i fjor høst da SAFK Fagernes skiftet navn. SAFK Fagernes er igjen en sammenslåing av Fagernes IL og Sør-Aurdal FK som skjedde i forkant av sesongen 2002. Fagernes IL ble stiftet som Heimdal i 1904 og kan vel kalles mannen i forholdet. Sør-Aurdal FK ser ut til å ha forsvunnet fra fotballkartet, i hvert fall på seniornivå da Valdres FK kun har lag to lag i seniorlag og ett juniorlag. Føler dog at vi beveger oss på litt tynn is her, fotballen i Valdres er ikke vår sterke side og noen raske nettsøk viser at Sør-Aurdal lå i 3. divisjon og Fagernes i 5. div da klubbene slo seg sammen. De siste ukene har Valdres fått sine minutter i rampelyset. Først ble Hamarkameratene eliminert på hjemmebane i cupens andre runde før det ble et hederlig nederlag på Brann Stadion inneværende uke. Så vidt vi kan se er dette den beste prestasjonen i Norgesmesterskapet for noen av de tre klubbene. Før opprykket i fjor høst hadde heller ingen av klubbene vært høyere enn dagens 3. divisjon i seriesystemet. Opprykket var for øvrig relativt overraskende. Et toppet HamKam 2 lag vant bortekampen 3-1 (mrk at kampen ble spilt samme helg som Rakfiskhelga, noe som neppe var heldig for hjemmelaget) og skulle bare sikre opprykket i hjemmekampen. Men på Hamar gikk det ikke som forventet og fire minutter før full tid la gjestene fra Valdres på til 4-1 og avgjorde kampen til sin fordel, noe som ble feiret heftig. Strømmen har aldri møtt Fagernes, Sør-Aurdal eller Valdres i en obligatorisk kamp.

Blåbærmyra Stadion i Fagernes blir altså et nytt bekjentskap for tilreisende Strømlinger. Legg spesielt merke til den blå løpebanen rundt gressbanen. Fra og med i år spilles kampene på kunstgressbanen hvor det er satt opp en ny hovedtribune. Lokalbefolkningen later til å bry seg om fotball, klubben trekker opp til 500 tilskuere på hjemmekampene sine. Tilskuerrekorden ble satt under cupkampen mot HamKam for noen uker siden da 956 tilskuere løste billett. Før det var rekorden 600 tilskuere mot HamKam 2 i fjorårets opprykkskval. Før Blåbærmyra ble åpnet i 1993 spilte Fagernes IL sine hjemmekamper på Fagernes Stadion. Valdres FK Support Drageberget ser i likhet med klubben ut til å ha fått sving på sakene.

Distriktet Valdres ligger i Oppland fylke og omfatter kommunene Nord-Aurdal, Sør-Aurdal, Øystre Slidre, Vestre Slidre, Vang og Etnedal. Det bor cirka 18 000 mennesker i Valdres og den eneste byen er altså Fagernes hvor distriktets fotballstolthet holder hus.. By og by forresten, uten å kjenne noe spesielt til ”by og tettsted reglene” virker det noe underlig at et sted med 1762 innbyggere kan kalle seg by. Turisme og rakefiskproduksjon er vel hva folk lever av der oppe. Bortsett fra et par lokale bygdelister ble Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Fremskrittspartiet de tre største partiene i alle Valdres kommunene ved valget i 2007, ikke overraskende da Oppland er regjeringspartienes sterkeste fylke.

Vi lover ikke t-skjorte ved seier denne gangen, men tre poeng er det veldig viktig å ta med seg hjem fra gammeldansen på Fagerneset og Blåbærmyra Stadion. Har du tenkt deg oppover må du beregne tre timers effektiv kjøring på ganske nøyaktig 20 mil. Gule Sider sender deg via Sandvika. Det er kortere å kjøre Rv4 mot Gjøvik, men det blir vel hipp som happ. Faen heller gutta, vinn denne kampen er dere snille.

For dere som ikke tar turen skal det være mulig å se kampen her

Share

12 tanker om “Før kampen: Valdres borte

 1. Koppy du er en strålende fotballspiller, ha trua grip sjansen og skyt Vadrissenes hjulbeinte keeper sønder og sammen.

 2. Velkommen skal dere være, Strømmen! Håper på godt vær, mye folk og en god fotballkamp!

 3. Apropos valdrisenes «hjulbeinte» keeper, Kai Erik «Baja» Rundbråten:
  Han ble av BT kåret til BANENS BESTE spiller (og på Brann stadion spilte blant andre Thorstein Helstad, Håkon Opdal, Azar Karadas, Jan Gunnar Solli, Erik Huseklepp osv….. you name them)!
  Velkommen til Valdres, strømlinger, håper dere får fullt opp en buss!

 4. FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!!!!!!!!!!1

 5. Dette er flopping!! Stille som i kjerka fra klubbhuset. Handlingslammet hele gjengen? Bærer lukt ned i 3. div igjen. Helt latterlig!

 6. Keeperen til Valdres var en av banens klart beste spillere i dag.Forskjellen på lagene var at Valdres har matchvinnere i hver lagdel,noe som Strømmen mangler.Dere har gode midtbanespillere og bra kanter,men mangler stoppere og en god spiss

 7. Hadde vært på tide med en uttalelse i fra de i styret i klubben, for dette er SÅ jævlig dårlig..

 8. Tilbaketråkk: Strømmen Greyhounds » Før kampen: Valdres hjemme (II)

Legg inn en kommentar