Før kampen: Manglerud Star borte

Manglerud Star Idrettslag Toppfotball er det korrekte navnet på neste motstander. Det blir nesten feil å kalle vår kommende motstander for Manglerud Star, forstadsklubben som ble stiftet tilbake i 1913 og med to Kongepokaler i ishockey. Men laget er nå en formell del av klubben etter sammenslåingen med Oslo Øst FK og draktene er endret fra rødt til de noe mer spesielle MS fargene grønt og gult. Oslo Øst FK som ble stiftet som en paraplyklubb for MS, Oppsal, Abilsø, Nordstrand og Rustad før sesongen 2000. Senere har Nordstrand takket for seg og Hauketo kommet til. Klubben har tilbrakt sine åtte sesonger i 1. og 2. divisjon, alternert mellom Bislett og Lambertseter som hjemmebane og stort sett slitt med en heller skrall økonomi. Nok om det, vi bruker bare MS heretter.

Gamle MS var på nivå 3 i 1983 og i 1999, da Oslo Øst overtok plassen året etter. Tidligere oppgjør mellom MS og Strømmen må vi tilbake til 1975 for å finne. Resultatene klarte vi ikke å spore opp men sesongen endte med opprykk fra nivå fire for Strømmen og en fjerdeplass for MS. Oslo Øst har vi aldri møtt og noen cupkamper mot noen av de to klubbene har det heller aldri vært. Lambertseter Stadion er årets hjemmebane for MS. Tilskuerrekorden på 1100 tilskuere skriver seg fra en Oslo Øst kamp mot Fredrikstad i 2003. Klubbens høyeste tilskuertall er 1565 mot Aalesund på Bislett i 2005.

Manglerud er en drabantby i bydelen Østensjø som fikk trikkeforbindelse i 1957 og t-bane i 1973. Alle blokkene og rekkehusene dukket opp i årene fra 1953 til 1962. Bydelen har ganske nøyaktig 45 000 innbyggere. Ved forrige valg fikk Ap seks mandater i bydelsutvalget, SV to, Venstre en mens Høyre og Fremskrittspartiet fikk tre hver.

MS har hatt en skuffende start med to poeng på tre kamper og jakter sin første seier i morgendagens oppgjør. Med vår bortestatistikk vil i hvert fall ikke det overraske Norsk Tipping som gir 1,30 på hjemmeseier, 4,30 på uavgjort og 4,00 på borteseier. Dog er MS klare for andre runde i NM etter å ha slått GBK 4-1 borte i første runde.

Stallen er ryddet opp i og forsterket, Romeriksinnslag er Andreas Thorud og Stian Kristoffersen som begge er nye foran årets sesong. Andre navn vi legger merke til i stallen er Lorenzo Caroprese og Aleksander Kristoffersen. Hovedtrener for en trenertroika i klubben er Håkon Grøttland, en relativt fersk mann i gamet som med sine 25 år vel er den yngste treneren i de tre øverste divisjonene. Kjell Roar Kaasa er for øvrig leder for Toppfotballavdelingen i MS.

Oss selv da? Med fire poeng på fire kamper kunne det vel ha gått både bedre og dårligere så langt, helst bedre hadde vel de fleste et godt håp om. Ut i første cuprunde ble det også. Påminnelser om statikken på bortebane får vi flere ganger i uka, vi får håpe at spillerne er sterkere psykisk enn oss dødelige som snart tror at det er umulig å vinne på bortebane. Stallen er fortsatt bred den, hvor god den egentlig er vil tiden og tabellen vise. Vi tror øvre halvdel, minst. Da bør poengsankingen starte på Lambertseter 16. mai.

Share

10 tanker om “Før kampen: Manglerud Star borte

 1. Håper skjortesrykingen går på første forsøk i kveld for da rekker jeg kampen.
  Jeg har skikkelig tro på at trenden snur i dag og at gutta viser at de har baller av Inconel X 750

 2. Jeg og fattern kommer. Kan det utrolige skje, jeg blir pappa, strømmen vinner borte i samme uke?

 3. Har’a født, så gratulerer, hvis ikke………be hu knipe igjen (hvis du vet hvem som er mora !

 4. Du vet ikke hvem mora er du…….Vi vet jo alle når du kjørte mini beiner’n inn i gamla på’a. Vi var på tur til Tønsberg i fjor. Var du der? Vi skimta deg liggende i gresset på andre siden av tribunen. Vet ikke om det var der det skjedde….men tida passer og du var borte det meste av tida. Gratulerer !!!

 5. På en åpen søknad til NFF vedr boten SIF ble ilagt etter det pyrotekniske vanviddet(det tok jo litt av med 5-6 bengalske lys på 1 gang) som ble gjennomført på Eidsvoll en høstdag i 2007. Blir det informert at saken mot LSK enda ikke er avsluttet. Kanskje forbundet ønsker å sende boten tilbake slik at vi kan bruke pengene til noe fornuftig og ikke julebord for den usæle kisen Are Hokstad. Har krapylet lagt opp?

  Hei
  Det foreligger ikke noen beslutning i saken vedrørende Lillestrøm. Saken skal behandles i Doms- og sanksjonsutvalget tirsdag 20. mai 2008.

  Dette til deres orientering.

  Med vennlig hilsen
  Norges Fotballforbund
  Roger Ness
  Seksjonsleder
  Forvaltning og jus

 6. Tilbaketråkk: Strømmen Greyhounds » Før kampen: Manglerud Star hjemme (II)

Legg inn en kommentar