Før kampen: Hjemme mot Sprint/Jeløy

Vi startet med 0-1. Sprint med 1-0. Nå skal lagene møtes på Strømmen stadion. Vi tar en titt på kampen i 2. serierunde, og Sprint/Jeløy især.

Vi kan begynne med litt geografi. Det forutsettes at du vet hvor Strømmen ligger. Jeløy også? Vel, kort fortalt er Jeløy en av Ytre Oslofjords største øyer, ca 1. mil lang og vel 4 km bred. Alt i alt vel 19 kvadratkilometer stor. Jeløy er del av Moss. Mot øst ligger øya ned mot Mossesundet, i sørøst mot Værlebukta. Ut fra det sør-vestlige neset ligger Gullholmen med en ubetjent fyrstasjon. Nordvest av Jeløy ligger Bile og Bevøya, mens nordsiden vender mot Sons-kilen. Fram til 1946 var Jeløy en egen kommune, under navnet Jeløy kommune.

Skal vi se på det som kanskje kan anses som noe mer interesant så kan vi fortelle at Jeløy`s største idrettslag heter…nettopp….Sprint/Jeløy. Klubbens stiftelsesår er 1926, da både Jeløy Idrettsforening og Sportsklubben Sprint ble stiftet. De to klubbene slo seg sammen til Sportsklubben Sprint-Jeløy 11. oktober 1940. Klubben har i dag over 400 aktive medlemmer. Sprint`s hjemmebane heter Bellevue og er naturgress. Det trenger vi ikke å bekymre oss for før til høsten… Sprint vant 1-0 over Stabekk 2 i serieåpningen. Egentlig er det fint lite mer å fortelle om klubben. De har liksom aldri vært noe høyere opp i divisjonssystemet, rett og slett en litt småkjiip historie totalt i skyggen av Moss FK (de med ekle gule og svarte drakter). Sitter likevel med en følelse av at folk fra Jeløy ser på seg selv som litt «finere» og «slickere» enn folket fra fastlandet. Arrester meg hvis jeg tar feil. Men for å sitere Børchan – » Det tror jeg ikke at jeg gjør.» Vel, en liten ting til kan vi nevne om Sprint. Damelaget deres har vunnet noen serie- og cupmesterskap mellom 1984-93. Men ganske likt Strømmen har de vel ikke noe lag på spinnesiden lenger..?

Jo, noen Sprint-resultater i år, foruten serieseier:

Tap 1-6 for Moss
Seier 3-2 over Lisleby
Seier 4-2 over Kurer
2-2 mot KFUM
Tap 2-4 for Askim

Så var det ståa der stå`n gjelder. Situasjonen hos vårt kjære Strømmen. Seriestarten var alt annet enn oppløftende. Et nitrist resultat i en nitrist kamp, på en nitrist vårbane. Og nettopp her ligger mye av svaret mener vi. De grå er et spillende lag, hvilket var alt annet enn lett på en særs tung gressbane. Vi er derfor veldig optimistiske med tanke på helgens kamp. Hjemme skal vi være best, hjemme på kunstgresset går ballen dit du ønsker, i det tempoet du ønsker. Legger vi til at vi har et håp om at Petter Larsen og Trond Olsen blir klare til denne kampen ser vi ikke noe annen løsning enn en relativt enkel seier. Calle Gran og Jan Otto Mostue blir ikke klare. Et kjempeslag var det også at Marius Ulekleiv røk achillisen på onsdag og er borte for resten av året.

Som en liten kuriositet kan vi vel nevne at Sprint spiller i hvit og blått. Hadde vel da vært jævlig passende om vi har rødt og grått..?

Kilder til denne artikkelen er Sprint`s hjemmesider og Wikipedia.

Share

Legg inn en kommentar