Før kampen: Follo hjemme


Neste motstander er nok en opprykkskandidat, nemlig Follo Fotballklubb. Lørdag 24. mai klokka 1600 på Strømmen Stadion. Pizza og pils to timer tidligere på Peppes.

Follo Fotballklubb så dagens lys etter sesongslutt 2000. Follo er en samarbeidsklubb for klubbene Ås, Vestby, Nordby, Langhus, Ski og Oppegård og startet i 3. divisjon (på plassen til Ski?) sesongen 2001. Det ble med en sesong i 3. divisjon. Neste stoppested var 2. divisjon og etter tre sesonger var opprykket derfra et faktum. Adeccoligaen var tilholdssted i sesongene 2005 og 2006 før det var 2. divisjonsfotball igjen i 2007. Målsettingen er grei, det er toppfotball i Follo og et snarlig opprykk til Adeccoligaen.

Med fire seire og ett tap så langt ligger Follo på andreplass etter Mjøndalen. Avansement i cupen ble det på bekostning av Grorud i første runde. En sesongstart som man håpet på med andre ord, men det skal sies at alle motstanderne hittil befinner seg på nedre halvdel.

Follo er en av tre deler av Akershus fylke (de to andre er Asker & Bærum og Romerike) og har ca 122 000 innbyggere. Kommunene Ski, Nesodden, Frogn, Oppegård, Vestby og Ås sammen med deler av Enebakk (Ytre Enebakk og Dalefjeringen) utgjør altså regionen Follo. Ski kommune har ca 28 000 innbyggere og nå i det siste har også tettstedet Ski (12 000 innbyggere) fått bystatus. Ved forrige kommunevalg ble Arbeiderpartiet størst (29,4) foran Høyre (27,7) og Fremskrittspartiet (17,7). Ordfører er Georg Stub fra Høyre

Vi liker å inkludere litt historikk og statistikk om våre motstandere, men med sine drøye sju år er det ikke mye å nevne om Follo Fotballklubb. Kvartfinale NM (tap mot Sandefjord i 2006) er klubbens beste cupprestasjon. Hjemmebanen Ski Idrettspark har en kapasitet på 3500 tilskuere og tilskuerrekorden skriver seg fra 1976 da Ski møtte Leicester til en privatkamp foran 3000 tilskuere. Enkelte kilder opererer med 3200 tilskuere da Follo møtte Sandefjord i cupens kvartfinale, stemmer det er i så fall 3200 tilskuerrekorden. Vi regner Ski IL som hovedklubben i samarbeidet. Ski spilte i 1993 på nivå to i norsk fotball og deretter på nivå 3 (dvs dagens 2. div) frem til og med sesongen 2000 da plassen ble overtatt av Follo FK. Ski IL ble kretsmestere i Follo Fotballkrets i 1924 og 1927.

Strømmen har aldri møtt Follo i en obligatorisk kamp. Ski har vi derimot støtt på ved flere anledninger. Forrige gang var klubbens siste sesong på egne ben, altså i 2000. Bortekampen endte 3-3 mens hjemmekampen hele 4-0 til Ski. Ski kapret også den siste kvalifiseringsplassen dette året (serieomlegging), plassen foran oss. Så vidt vi kan se var det bare i 1973 i daværende 4. divisjon at Ski og Strømmen har møtt hverandre før i år 2000. Resultatene finner vi ikke, men Ski rykket ned og Strømmen endte på fjerdeplass det året. Tre cupkamper klubbene i mellom har blitt spilt, alle med riktig vinner: 1955 (7-2 h), 1992 (1-0 b) og 1998 (3-1 b).

Hvordan det går i lørdagens kamp? Sikker hjemmeseier. Det må det bare bli.

Share

5 tanker om “Før kampen: Follo hjemme

  1. Lørdag trenger gutta støtte. Situasjonen er ikke bra med alle de skadene og karantenene vi drar på oss. La oss gi dem støtte på lørdag, og ikke bare være enige om det her. La oss gjøre noe med det også. Tøft blir det, men…..vi går vel for 3 poeng?

  2. Skulle tro at støtten under kampen stiger proporsjonalt med antall mennesker som møter opp på Peppes før kampen og hvor mange pils de konsumerer. For de som har tungt for det: Drikk øl før kampen på lørdag. Peppes fra 14:00 og ev Smelteriet før det.

Legg inn en kommentar