Etter kampen: Godset 2 borte

Thomas Berntsen fikk ikke en spesielt hyggelig debut i rollen som høstens store redningsmann på Romerike. Strømmen tapte 5-1 borte mot Strømsgodset 2 og er med det ikke så veldig langt unna Opakermoen, Gjerdrum Stadion og Aursmoen. Kampen sett under ett blir vi vel utspilt, selv om det skal legges til at Romerikes Stolthet hang godt med i første omgang.

La oss gjøre som de fotballkyndige gjør når laget deres taper kamp etter kamp, vi tar en titt bak resultatet. Det teller null og niks når tabellstatus skal gjøres opp i oktober en gang, men vi nevner allikevel at Godset 2 aldri har stilt et sterkere lag i årets 2. divisjon. Samtlige spillere var fra klubbens Tippeligastall og har til sammen denne sesongen spilt 80 kamper for A-laget. Som bortelag og bunnlag er man da i utgangspunktet sjanseløse, noe som skulle vise seg å stemme ganske bra. (Mrk: Godset brøt ikke gentleman avtalen vedr antall A-spillere da fire av de elleve spillerne holder junioralder)

Vi leter desperat videre etter det positive. Som sagt hang vi bra med i første omgang, det var vel kamp helt til Stian Ohr setter 2-0 kvarteret før slutt. Flere gode muligheter skaper vi også og det hadde vært lite å si på om vi hadde gått til pause med ledelse.

Laget:
Eirik Jansen – Erlend Krogsgård, Jo Grønlund, Herman Odden, Martin Reier – Thomas Kopperud, Sigurd Dalen, Jonny Hansen – Thomas Melby, Alan Jakirovic, Moui van Nguyen. Castilla, Mostue og Beqiri byttes inn.

Jakirovic virket lovende på spissplassen, forsvaret tror jeg vil kunne hamle opp med ethvert motstanderlag som ikke stiller med en angrepsrekke som har 34 opptredener i Tippeligaen denne sesongen og laget viste at det er mulig å spille fotball på en annen måte enn i et fastlåst 4-3-3 system. Det blir veldig galt å dømme Strømmen nedenom og hjem etter denne kampen, noe Lørenskog skal få merke allerede førstkommende lørdag.

For å unngå undervurdering av motstanderne utover høsten avslutter vi med en noe mer negativ vinkling. Målene som avgjør kampen er en katastrofe, rettere sagt tre katastrofer. Et tilbakespill til keeper som blir snappet opp, et feilplassert forsvar og keeper på halvdistanse samt en hodeløs dytt som resulterer i straffespark. Med slike gavepakker taper vi fotballkamper uansett hvem vi spiller mot.

14 Strømmen 15 2 4 9 14 – 34 -20 10

De tre andrelagene blir vanskelige å få bak seg, de prioriterer ganske sikkert kampene mot bunnlagene for å sikre plassen. Raufoss har hatt en oppsiktsvekkende svak sesong så langt og mye tyder på at de klatrer noe på tabellen i løpet av sesongen. Opp til Østsiden er det fire poeng og dem tar vi selvfølgelig igjen, men vi må faktisk ta igjen to lag til. For å ta 30 poeng, som kanskje ikke er nok, må vi ta 1,81 poeng pr kamp denne høsten. Kan bli tøft det når vi har tatt 0,67 poeng pr kamp hittil i sesongen og tok 1,08 poeng pr kamp i fjor.

Nok om det. La oss drite i tabeller og teorier, nå fokuserer vi på å vinne fotballkamper. Ting pleier og ordne seg for fotballag som vinner fotballkamper.