Avdelinga 2009

Hvem rykker opp? Hvem rykker ned?

Start 2
Startreservene rykket opp fra 3. divisjon samtidig som A-laget tok steget tilbake til Tippeligaen. Som vanlig vil reservelagene fra Tippeligaen være relativt uforutsigbare. Dumt å møte dem i første kamp, greit å møte dem i siste kamp.

Fram Larvik
Klubben vant serien i 1950 før naborivalen Larvik Turn tok over fotballhegemoniet i byen. Fram ser ut til å ha beholdt sin status som folkets klubb og trekker bra med folk på kampene sine, vi nevner 720 hjemme mot Svarstad og 1350 hjemme mot byrivalen. Skal vi kjempe i toppen må det bli poeng her.

KFUM Oslo
Seks poeng er det som gjelder for oss. Kåffa rykket opp etter kval mot kjøpebondelaget Høland og vil nok slite i 2. divisjon. Nye KFUM Arena på Ekeberg venter på oss.

Flekkerøy
Oops, vi kom til skade for å omtale klubben som nyopprykket. Det er den ikke, dette er gamle Fløy fra en øy utenfor Kristiansand som har skiftet navn. Treningsleir i Brasil betyr ikke annet enn brukbar økonomi, noe som sikkert kan være en styrke.

2-div-avd-1-091

Mandalskameratene

Øystein Stray Spetalen gjorde klubben landskjent i 2001 med sin uttalelse ”varen er levert, den heter 1. divisjon og Mandalskameratene”. Storebror på Sørlandet en kort stund i 2003 men er nå tilbake på vanlig nivå. Vil nok kjempe på øvre halvdel.

Vindbjart

Det vanskelige andreåret kommer nå for Vindbjart fra Sørlandet et sted. Vi overlevde i vår vanskelige andresesong, noe neppe Vindbjart gjør.

Pors Grenland
Lillebroren i Grenland Fotball ypper seg stadig. Neppe helt i toppen men der oppe på tabellen et sted.

FK Tønsberg
På bakgrunn av økonomi og de siste års resultater må sammenslåingen fra Tønsberg regnes som en klar opprykkskandidat. Fin bane med 3820 sitteplasser og klubben er på alle måter modne for Adecco. Sånn rent bortsett fra at de ikke er gode nok…

Skjetten

Noen som hater Skjetten? Noen som egentlig bryr seg? Det er slutt på telefonkatalogpenger og innkjøpte trøndere hos ”talentfabrikken” og hadde poengene mot de svake Nordnorske klubbene blitt trukket fra i fjor hadde det blitt nedrykk med glans. Vi takker NFF for serieoppsettet som ga oss en bortekamp der oppe mellom blokkene og sprøytespissene på fotballens nasjonaldag 16. mai. Ingen har vel glemt hvordan de feiret opprykket fra 3. divisjon..?

Strømmen

Romerikes Stolthet er tilbake.

Ull/Kisa

Best på Romerike i 2008 og vil vel gjerne bli det igjen. Men ingen opprykkskandidat denne gangen slik vi ser det.

Eidsvold Turn

Sist vi vant der oppe var i cupen i 1988, neste gang blir 10. oktober 2009. Husk at bluss er forbudt og at de innfødte vet hvordan man provoserer folk fra møblerte hjem som ikke nødvendigvis er i slekt med hele kommunen dem bor i.

Lillestrøm 2

Det ble ikke Romeriksderby mot LSK i Adecco, da nøyer vi oss med to kamper mot reservene derfra. Dessverre ikke gunstig for oss å møte dem på starten og slutten av sesongen.

Vålerenga 2

Faen, enda ett reservelag fra Tippeligaen. Svake i fjor men vil nok satse litt mer på å holde god margin til nedrykk denne sesongen.

Vår opprykkskandidat er FK Tønsberg. En av de få klubbene som både har økonomi, ressurser og fasiliteter gode nok for Adeccoligaen.

Deretter følger et kobbel av lag. Vi er en av dem og det samme er Ull/Kisa, Mandalskameratene, Pors, Flekkerøy og kanskje Fram Larvik. Kun MK har en hjemmebane som tilfredsstiller kravene men NFF er ikke så veldig kjipe med å gi dispensasjoner de første sesongene i Adecco. Etter hvert blir dem kjipere, bare spør Raufoss.

De tre Tippeligareservene rykker nok verken ned eller opp. I hvert fall ikke opp.

Da gjenstår Skjetten, Vindbjart, Eidsvold Turn og KFUM Oslo som våre nedrykkskandidater.

Share

3 tanker om “Avdelinga 2009

 1. Strømmen, Tønsberg, Ull-kisa, Fløy, Pors, Mandalskam, Vif 2, F larvik, Kfum, Skjetten ,Start 2, LSK 2, Vindbjart, Eidsvold T blir rekkefølgen i følge fasiten 🙂

 2. VIKTIG!!!

  Kultur- og kirkedepartementet har lagt frem et lovforslag til støtte for lokale lag og foreninger. Det betyr at du må gi beskjed når du tipper etter 1 mars at 5% SKAL gå til STRØMMEN IF.
  Hvis lovforslaget blir vedtatt av Stortinget, vil alle som spiller hos Norsk Tipping kunne bestemme at 5 prosent av spillinnsatsen går som direkte støtte til ditt lag.
  Blir dette vedtatt kan alle tilgodese at Strømmen IF mottar 5 prosent (grasrotandelen) av alt de spiller for hos Norsk Tipping.
  Eneste forutsetning er at idrettslaget du velger er registrert i frivillighetsregisteret i Brønnøysund og det er selvfølgelig SIF:-)
  Denne ordningen vil bli en viktig kontantstøtte til de enkelte idrettslagene, og bør gi et løft i innsatsen for mer aktivitet også på grasrota i norsk idrett, sier NIFs generalsekretær Inge Andersen.
  Ordningen vil også styrke samarbeidet mellom norsk idrett og Norsk Tipping som ansvarlige samfunnsaktører.
  Ordningen foreslås satt i kraft 1. mars 2009, men 5 prosent av innsatsen som er spilt allerede fra 1. januar vil komme den enkelte spillers valgte lag/klubb til gode.
  Norsk Tipping skal sørge for at grasrotmidlene overføres til de valgte grasrotformålene tre ganger i året.
  Se etter denne ordningen neste gang dere plasserer et spill hos Norsk Tipping!

Legg inn en kommentar