8. serierunde: Hønefoss borte

AKA Arena søndag 29. mai klokka 18:00.
.
Bortekamp igjen. Det gikk til helvete forrige helg. Kanskje bra at det meste gikk til helvete samtidig. Da øker sjansene for at det går til himmels ved neste korsvei.
.
Buss 1 går fra Strømmen Stadion klokka 15:00.
AKA Arena søndag 29. mai klokka 18:00.Bortekamp igjen. Det gikk til helvete forrige helg. Kanskje bra at det meste gikk til helvete samtidig. Da øker sjansene for at det går til himmels ved neste korsvei.
Vi har da fortsatt elleve poeng og ligger med det på en sjetteplass i Adeccoligaen. Det er henholdsvis to og fem poeng til strekene, to til opprykk og fem til nedrykk. Etter fem i ræva på Jæren har vi nå negativ målforskjell, fire minusmål. Hønefoss har to plussmål men bare 9 poeng, noe som gir en tiendeplass. Bryne og Hønefoss var før sesongstart de to klare opprykkskandidatene. Hønefoss har ikke fått det helt til å gli ennå, Bryne sprekker hver eneste høst… slår vi Hønefoss er vi opprykkskandidat igjen.
.
Hønefoss Ballklubb ble stiftet 4. februar 1895 som IF Liv. Noen år senere kom Fossekallen IF til verden og på 1950-tallet ble ideen om sammenslåing av de to klubbene lansert. Noen år senere, nærmere bestemt i 1987, var sammenslåingen av de to Hønefossklubbene en realitet. Klubben valgte da det velklingende navnet Liv/Fossekallen. Verken Liv eller Fossekallen hadde til da vært høyere enn dagens 2. divisjon (nivå 3), og i sesongen før sammenslåingen (1986) befant de to klubbene seg i henholdsvis 5. og 6. divisjon. Etter sammenslåingen gikk det sakte men sikkert fremover, 3. divisjon i 1993 ble til 2. div i 1995 og til Adeccoliga i 1999. Underveis var klubbnavnet endret til L/F Hønefoss. Klubbens tredje og nåværende navn er fra 2002 Hønefoss BK. I mellomtiden hadde AKA-gründer Aage Thoresen kommet inn som klubbleder og da var målsettingen enkel: Tippeligaen. Opprykket dit ble sikret med Ole Bjørn Sundgot som trener høsten 2009. Høsten 2010 var det klart for retur til Adeccoligaen, da uten Ole Bjørn Sundgot som trener. Beste køpprestasjon er semifinaletap mot Molde i 2005. Ikke for å være frekk, men Hønefoss har sannsynligvis den kjedeligste historien av alle klubbene vi har skrevet om. Skal vi nevne at Espen Haug har vært innom HBK og at kultstopperen Erik Panzer Hagen fortsatt er i klubben… ja, vi gjør det. Hagen mot Christer Jensen, synes jeg ser det, stakkars panzermann. Men det forutsetter at Hagen blir skadefri og Jensen ikke byttes ut etter 36 minutter.
.
Byen Hønefoss ligger i Ringerike kommune og Buskerud fylke. Ca 14 000 innbyggere. Noe om en foss… og i forrige kommunevalg var Ap og Frp de to største partiene, ordfører er Kjell Hansen (Ap). To puber og en kinasjappe så vidt jeg husker.
.
Vi håper mange strømlinger tar turen til Hønefoss. Gule Sider forteller at de snaut 80 kilometerne vil ta 58 minutter med bil. Men skal du kjøre bil da? Nei… bli med på bussen da vel. Bussalternativ 1 med voksen profil kjører kl 15:00 fra Strømmen Stadion og kl 15:05 fra Rockwood Pub. Alternativ 2 er for Gråtassene, Youth Firmaet vårt, og kjører fra Strømmen Stadion kl 16:00. Sannsynligvis er det plass til foreldre som ønsker å sitte på.
Begge bussalternativene er gratis. Klikk her for å melde deg på alternativ 1 for voksne og her for å melde deg på alternativ 2 for Gråtassene.
AKA arena

AKA arena

.
Forhåpentligvis blir det en del strømlinger på AKA Arena førstkommende søndag. Greyhoundsweb har hatt rekordmange sidevisninger, besøkende unike besøkende og kommentarer de siste ti dagene. Bra engasjement har det også vært. Prioriterer du ikke Hønefoss på søndag prioriterer du feil. Tribunedelen for strømlinger er felt L, sitteplasser under tak på tribunen bak målet.
.
AKA Arena ble åpnet i 2009, Hønefoss flyttet da de 100 meterne fra sin gamle hjemmebane Hønefoss Idrettspark til den nye banen. AKA Arena ser litt halvferdig ut, kan grunnen være at det bare er tribuner på den ene langsiden og bak det ene målet..? Publikumsrekorden på den gamle banen er 3733 fra en køppkvartfinale mot HamKam i 2005. AKA Arena har plass til ca 4500 tilskuere. Publikumsrekorden ble satt mot Brann i fjor sommer, 4489 i følge stadionsiden.com, 4245 i følge klubbens hjemmesider, eventuelt 4256 som de samme hjemmesidene kan fortelle deg et annet sted. Føler at jeg gir faen i det men når jeg så tilskuerrekordene skjønner jeg hvorfor det var kjedelig å skrive om historien til Buskerudklubben.
.
Ha en fortsatt god dag, snakkes på Hønefoss.
Share

8 tanker om “8. serierunde: Hønefoss borte

Legg inn en kommentar