4. serierunde: Toppkamp mot Ranheim på Strømmen Stadion

Toppkamp i Adeccoligaen.

Strømmen Stadion mandag 2. påskedag klokka 18:00.

Tabelltoer Strømmen mot nummer tre på tabellen, trønderlaget Ranheim. Årets påskehøytid bør så absolutt avsluttes på Strømmen Stadion.

Rockwood åpner tre timer før kampstart. Kr 42.-

.
Tre av tretti serierunder i Adeccoligaen er spilt, Strømmen ligger på andreplass og hittil har vi verken tapt eller ligget under.
Vi har syv poeng, like mange som Bryne og Ranheim som er foran og bak oss på tabellen. Som dere vet rykker to lag opp i Tippeligaen… toppen av tabellen:

1 Bryne 3 2 1 0 +8 7
2 Strømmen 3 2 1 0 +3 7
3 Ranheim 3 2 1 0 +2 7
4 Hødd 3 1 2 0 +3 5

.

Forhåndsfavorittene Sandefjord og Hønefoss har fem poeng, Kongsvinger har tre, Kamma to og Bodø Glimt ett poeng hver.

.

Forrige kamp borte mot Asker ble en middelmådig affære. Strømmen åpnet svakt og svakere ble det den neste halvtimen. De cirka 80 strømlingene på tribunen var forståelig nok heller ikke fornøyd og fryktet et stortap. Mot slutten av første omgang får vi heldigvis bedre kontroll defensivt og halvveis ut i andre omgang har gutta mer eller mindre snudd kampen. Derfra og ut er det Strømmen som jager tre poeng. Litt dramatikk det siste kvarteret med to røde kort og en mulig straffesituasjon på overtid. Ingen stor kamp, men det er sterkt å snu kampen utover i andre omgang etter den håpløse førsteomgangen.

Van den Burgt må altså stå over påskekampen, en annen endring er at Moen forhåpentligvis er klar igjen. Fjorårets overraskelseslag Ranheim har innledet sesongen sterkt med å slå Løv-Ham hjemme og HamKam borte før det forrige helg ble 2-2 hjemme mot Bryne (klikk her for høydepunkter). Ranheim er Rosenborgs samarbeidsklubb i Trondheim. Denne (vår)sesongen er tre spillere lånt ut til Ranheim fra RBK, Riginiussen er på lån fra Tromsø og i tillegg har ytterligere to spillere Tippeligaerfaring (RBK) og keeperen har flere sesonger i Allsvenskan. Sjekk stallen her

.

Ranheim Fotball er en av tre klubber i allianseidrettslaget Ranheim Idrettslag, de to andre er Ranheim Håndball og Ranheim Friidrett. Klubben ble stiftet 17. februar 1901 og hadde sin storhetstid like etter andre verdenskrig. Frem til 1962 spilte trønderne noen år i hver av de to øverste divisjonene, rykket så ned til 3. divisjon og ble der til 1980. Det tok 25 år før trønderne kom seg tilbake til nivå 3 (2. div). Altså opp i 2. divisjon i 2005 og videre opp i Adecco samtidig som oss høsten 2009. I fjor rappa Ranheim den kvalikplassen vi gjerne skulle hatt og tapte der knepent 2-1 for Hønefoss. For nordmenn flest er Ranheim mest kjent for en noe… ehh… spesiell klubbsang. Klikk her for å høre Ranheimsangen, og hvis du tror det ikke kan bli verre klikker du her for Adecco-koko, Ranheims offisielle opprykkssang.

Ranheim Stadion var frem til i fjor sommer navnet på klubbens hjemmebane, etter fjorårets nyåpning ble navnet endret til DnB NOR Arena. Foreløpig er kapasiteten ca 1 250 fordelt på 750 sitteplasser og 500 ståplasser. Med et snitt på 536 tilskuere pr kamp var Ranheim et av de fire lagene som ble sett av færre tilskuere enn Strømmen. Vi tar en nærmere titt på DnB NOR Arena før bortekampen.

.

Ranheim er en bydel øst i Trondheim og var en del av Strinda kommune før sammenslåingen med Trondheim i 1964. Bydelen har historisk en sterk arbeiderbevegelse grunnet papirfabrikken som la grunnlaget for bebyggelse på dette stedet. Elva Vikelva renner gjennom bydelen, og tilgangen på rennende vann var en stor årsak til at Ranheim Papirfabrikk AS ble lagt her i 1884. Ved kommunevalget i 2007 ble det avgitt 3164 stemmer i Ranheim valgkrets, 49,6% av dem gikk til Arbeiderpartiet og deretter
fikk Høyre og Fremskrittspartiet ca 15% hver.

.

Strømmen har møtt Ranheim seks ganger tidligere:

1949/50 Strømmen – Ranheim 4-1 (vår første kamp i Hovedserien)

1949/50 Ranheim – Strømmen 0-3 (Hovedserien ”nedrykksfinale”)

1954/55 Strømmen – Ranheim 1-2 (Hovedserien)

1954/55 Ranheim – Strømmen 3-2 (Hovedserien)

2010 Strømmen – Ranheim 1-0 (Adeccoligaen)

2010 Ranheim – Strømmen 0-0 (Adeccoligaen)

.
Høydepunktene fra tilsvarende kamp 2010

Share

8 tanker om “4. serierunde: Toppkamp mot Ranheim på Strømmen Stadion

  1. Påske…….Sol……rundt 20 grader…….hjemmekamp……Må jo bare bli noen pils før match da? Vi er ikke store familien, men vi bør vise oss frem i denne toppkampen. Vi starter mobiliseringen NÅ. Jeg kommer på Rockwood!!! Vi setter oss mål: Alle tar med hver sin kompis/fiende/nabo/elskerinne..whatever…… Klarer vi å bli 30 til samling før match? 40? 50? Kl.1500 er tiden, Rockwood er stedet, rødt og grått er fargene. Sees vi?

  2. 3 dager før match er vi eeeeeeeeh………………..la meg telle………………….eeeeeeeeeeeh……Sniffer……………eeeeeeeeeeeeh………..Stig…………..puuuuuh…………..det blir to det. Kom igjen’a… Er alle på fjellet uten internet-tilgang???

  3. aarnes er ikke vond og be, stiller jeg, men det blir kun kaffe, skal på jobb om natta..Men jeg skal nok klare og være med på og lage liv alikevell jeg

Legg inn en kommentar