19. serierunde: Ranheim hjemme

Strømmen stadion førstkommende søndag klokken 18. Selv om vår hjelpeløse lokalavis lar seg diktere og kun skriver om poengene vi trenger for å unngå nedrykk, klarer vi å ha to tanker i hodet samtidig. Vi skal ikke bli altfor kjekke, men faktum er at vi med seier i kampen vi har tilgode på Bodø/Glimt er på kvalifiseringsplass til Tippeligaen. Velkommen til toppoppgjør!

Ranheim Idrettslag heter allianseidrettslaget hvor bl.a Ranheim Fotball er organisert. Klubben som ble stiftet 17. februar 1901 hadde sin storhetstid i årene etter andre verdenskrig. Frem til 1962 spilte trønderne noen år i hver av de to øverste divisjonene i landet. Så var det nivå 3 (2. divisjon) frem til 1980, enda lengre ned og så tilbake igjen på nivå 3 i 2005. Ranheim rykket som oss opp til Adecco igjen i fjor høst. Vi snakker med andre ord om en gammel storhet som etter mange år med hardt arbeid er tilbake i toppfotballen? Vel, ikke helt. Riktig nok har ildsjelene sikkert jobbet både hardt og lenge der oppe, men den avgjørende årsaken til comebacket i norsk toppfotball er nok at Rosenborg valgte Ranheim som sin samarbeidsklubb høsten 2006. Trønderne ønsker altså å etablere et farmerlag i Adeccoligaen. I så fall er det greit å tape for oss nå, i motsatt fall er de farlig nære Tippeligaen.

For Ranheim har uten tvil vært Adeccoligaens store overraskelse i år. De som har ventet på en sprekk fra Trondheim – har ventet forgjeves. Laget har vært stabilt gjennom hele sesongen og er med en hengekamp forbi Fredrikstad med seier i denne.

For de som har hatt innvendinger mot SIF sin fotballsang Strømmensommer, sjekk ut Ranheim sine sanger og det er høyst sannsynlig at du forandrer mening om vår sang. Sjekk ut Ranheimsangen og ikke minst Adecco-Koko….

Nå har det seg slik at Ranheim stiller bra redusert til søndagens kamp. Martin Halvorsen Grønning og viktige Kenneth Dokken soner pga. henholdsvis rødt og gule kort. At Kenneth Dokken soner kommer vel forøvrig neppe som noen overraskelse. Noen som har glemt tidenes styggeste fotballoverfall i fjor? Dokken, da Odd, sparker ned Aalesunds Johan Arneng. Ballen var vel rundt 60 meter unna den hendelsen.. Som om ikke det er nok ble også begge trenerene, Per Joar Hansen og Irak-suksessen og den mest talentløse eksperten gjennom norsk fotballs historie, Otto Ulseth, utvist i siste hjemmekamp. Den endte 2-2 mot Tromsdalen. Disse vil da sikkert innta stadions flotte betong.  Siste er nå at Rosenborg har hentet hjem Michael Jamtfall som var på lån. Lukter vi walk-over?

Romerikes stolthet masjerer for tiden fra seier til seier. Hjemme er vi nær sagt blitt uslåelige. Større klubber enn Ranheim har reist hjem uten poeng de siste par månedene. Berntsen og Myhre har etter hva vi kan erfare en noe tilnærmet skadefri tropp å velge blant.  Kristoffersen er vel den eneste som ikke er disponibel.

Velkommen til opprykkskamp! (eller nedrykkskamp om du vil.)

Share

11 tanker om “19. serierunde: Ranheim hjemme

  1. Ser man det! Nettopp kommet bekreftelse på at Michael Jamtfall, som har vært på lån hos Ranheim, er hentet tilbake til Rosenborg. Ranheim må da stille redusert på søndag?

  2. Kampen går direkte på NRK ! Hva gjør vi? Hvordan få samlet en masse på 30-40 som ALLE bidrar under hele kampen med stemmebruk. Smelteriet allerede kl.15 er kanskje det beste? Og sørge for at alle er på plass på lektaren når gutta entrer banen. Vanskelig nok det. Forslag, ideer, tanker rundt kampen og det vi kan bidra med?

  3. Jeg rekker ikke smelteriet før kl. 16:00 dessverre, men viktig at alle «sprer ordet» og får folk på kamp!

  4. Skal gjøre mitt for å få med folk, burde kunne få med en 5 sangglade hurragutter etter en runde på smelteriet. Så hvis alle klarer å få med seg noen blir vi fort en del

  5. Dassruller på Nille koster vel ikke mye. Modellen står for innkjøpet? Da skal også jeg prøve å få med så många som muligt til å ta noen øl på Smelteriet. SMSen skal ut til alle mine denne helgen. Det her blir kult

Legg inn en kommentar