21. serierunde: KFUM hjemme

Lørdag 19. september kan Strømmen ta et langt skritt i retning Adecco. Avspark 16:00. Peppes fra 14:00 eller tidligere.

Først har vi pyntet litt på presentasjonen av Kåffa før vårkampen og gjenbruker den. Bør vel kanskje gjøre oppmerksom på at enkelte ord og uttrykk står for daværende artikkelforfatters egen regning.

KFUM Oslo, Kristelig Forening Unge Menn eller Kåffa i dagligtalen er vår neste motstander i serien.  Hvor mange av dagens spillere som er på lag med Jesus, vites ikke. Men vi kan opplyse om at den vandrende dildoen Henning Berg tidligere har spilt for klubben.

KFUM Kameratene ble stiftet 1/1 1939 av en kameratgjeng i Oslo. KFUM holdt lenge til i Oslo sentrum, men flyttet tidlig på 1970-tallet til Ekeberg-området. Den flyttingen markerte starten på det store barne- og ungdomsarbeidet som Kåffa er kjent for.
KFUM spilte i den gamle 3.divisjonen (nåværende 2.div) i 1984 og 1986. Klubben rykket opp til det samme nivået da de i kvalifiseringen slo Høland 3-1 på bortebane etter å ha spilt uavgjort 1-1 hjemme i den første kampen.

I tillegg var klubben i 3.runde i NM i 1984 etter å ha slått ut Eik fra Tønsberg i 2.runde som da ledet Tippeligaen.

Kåffa ligger på fjerde plass på tabellen ni poeng bak Strømmen, så dette er en toppkamp. Er spent på hvordan onsdagens cupkamp sitter i beina på gutta, eller i hodet for den saks skyld.  Men denne kampen er viktig gutter, tre poeng her så er vi tilbake på sporet igjen.

Klubben har fått nylig fått ny hjemmebane, KFUM Arena heter den. Med andre ord har de flyttet fra Ekeberg bane 7 og tvers over veien hvor det tidligere var tivoli under Norway Cup. Tilskuerrekorden er på 825 fra fjorårets cupkamp mot Strømsgodset.

Dette er den andre gangen KFUM og Strømmen møtes i en obligatorisk fotballkamp. På KFUM arena i vårkampen vant Strømmen som kjent hele 6-1.

Tabellen skulle til tross for lørdagens tap mot Pors være oppløftende lesning for strømlinger:

1 Strømmen ……….20 15 2 3 62 – 27 +35 47

2 FK Tønsberg …….20 13 1 6 64 – 32 +32 40

3 Pors …………………20 12 3 5 55 – 33 +22 39

4 KFUM ……………..20 11 5 4 46 – 28 +18 38

5 Flekkerøy ……….20 10 4 6 45 – 35 +10 34

6 Vindbjart ………..20 10 3 7 35 – 33 +2 33

7 Start 2 …………….20 8 3 9 42 – 40 +2 27

8 Ull/Kisa …………..20 7 4 9 37 – 35 +2 25

9 Eidsvold Turn ….20 6 7 7 33 – 38 -5 25

10 Vålerenga 2 ….20 6 5 9 48 – 54 -6 23

11 Fram Larvik ….20 7 2 11 30 – 55 -25 23

12 Lillestrøm 2 ….20 5 2 13 29 – 52 -23 17

13 Mandalskam ..20 4 2 14 24 – 52 -28 14

14 Skjetten ……….20 2 5 13 17 – 53 -36 11

For å starte der vi hadde fokus i fjor, altså rundt nedrykket, ser det nå ut til at Skjetten offisielt har resignert. Mandalskameratene er heller ikke langt unna samme skjebne og det samme kan til dels sies om LSK 2. Men her er det verdt å merke seg at de sannsynligvis vil bli ”ledige plasser” i 2. divisjon neste sesong. Hvis vi tar tabellene slik de er pr i dag vil Strømsgodset 2 flyttes ned i 3. divisjon og slik sett frigjøres en plass. Videre har alle lagene som er i nedrykksstriden i Tippeligaen med unntak av Ålesund sine andrelag i 2. divisjon, og pr i dag er VIF 2, Strømsgodset 2 og Fredrikstad 2 på sikker plass i sin 2. divisjonsavdeling. Kun små tabelljusteringer skal til før det blir mer enn en ledig plass i 2. divisjon – men er det ikke herlig hvor totalt uinteressant dette er?

Da var det toppen av tabellen.

KFUM kan fortsatt rykke opp, selv om dem neppe tror på det selv. Men bortsett fra oss på bortebane og Pors hjemme har ikke Kåffa spesielt vanskelig program igjen. Vinner vi som vi skal og bør lørdagens kamp er dem tolv poeng etter oss og fullstendig hektet av, med uavgjort vil vel Ekeberglaget også være definitivt ute av opprykkskampen.

Pors fikk kanskje blod på tann når de avgjorde mot oss på overtid forrige helg. Det er farlig å avskrive Pors av to grunner, de har både et relativt lett program igjen (bortsett fra KFUM borte) og de har ikke tapt på sine ni siste kamper (en uavgjort og resten seire). Vinner Pors sine ses siste kamper ender laget på 57 poeng.

Tønsbergs skjebne i opprykksstriden blir avgjort på Romerike da klubben har igjen å møte Eidsvold Turn, Ull/Kisa, Skjetten og Strømmen i tillegg til Fram og Start 2. Det er jo ikke usannsynlig at dette ender med full pott, og i så fall vil FK Tønsberg ende på 58 poeng.

Strømmen. Altså er det 59 poeng som gjelder hvis Tønsberg tar full pott i sine resterende kamper. Det betyr tolv poeng det. Forutsatt at vi taper mot Tønsberg kan vi altså tillate oss et tap til. Gjenstående kamper er altså KFUM, Vindbjart, LSK 2, Eidsvold Turn, Tønsberg og Start 2. Da kan du spekulere så mye du vil selv, kampene de involverte lagene har igjen finner du under.

Hva vi tror? Vi tror at dagens luke på syv poeng er like stor når vi reiser til Eidsvoll for tredje siste serierunde. Det kan bli morsomt på Myhrer da…

21. runde:

Mandalskameratene – Pors

FK Tønsberg – Eidsvold Turn

Fram Larvik – Skjetten

Strømmen – KFUM

22. runde:

Ullensaker/Kisa – FK Tønsberg

Vindbjart – Strømmen

KFUM – Flekkerøy

Pors – Vålerenga 2

23. runde:

Flekkerøy – Pors

FK Tønsberg – Skjetten

Vålerenga 2 – KFUM

Strømmen – Lillestrøm 2

24. runde:

Eidsvold Turn – Strømmen

KFUM – Pors

Start 2 – FK Tønsberg

25. runde:

KFUM – Lillestrøm 2

Pors – Vindbjart

Strømmen – FK Tønsberg

26. runde:

FK Tønsberg – Fram Larvik

Start 2 – Strømmen

Lillestrøm 2 – Pors

Eidsvold Turn – KFUM

Share

10 tanker om “21. serierunde: KFUM hjemme

 1. Opprykket sikres på Aidsvold! Regner med at vi får en sikkelig kroppsvisitering når vi entrer Myhrer…Kun minibluss…

 2. Skøien: Er det du som sitter med den store drakta – flagg etc.etc…. På tide at vi tar dette med på kampene. Hvis du kommer da…. Jeg har utfordret Gråtassene til en liten konkurranse i morgen. Hvem lager mest støy (eller «liv» om du vil….) De mot oss «gamlingene». Det betyr at dere ALLE må kjenne deres besøkelsestid og KOMME PÅ KAMP !!!!!!!!!!! Så kan vi gjerne stå noen meter fra hverandre, men viktig at vi på tampen av kampen står samlet og hjelper gutta sammen mot nye 3 poeng, og ikke minst at vi STÅR IGJEN OG TAR IMOT HYLLESTEN FRA SPILLERNE. Gjør vi jobben vår kommer de garantert bort til oss. Nå er det opp til alle dere som leser dette. Kommenter gjerne, kom med innspill, forslag på verbal støtte o.a. Hva med å få lagd et «banner» med «Adecco 2010» Behøver ikke være mer enn 2 x 20 meter. Annet? Vi snakkes og sees i morgen ALLE MANN !

 3. Bra initiativ MaWo,, banner er bra… jobber fortsatt på gjøvik et par helger til så får dessvere ikke kommet i morgen heller,, men kommer til å bonkre meg foran pcn å følge med…Håper på 3 poeng i morgen.. å at flest mulig støtter gutta fra tribuneplass… lag litt støy for meg også så kommer jeg sterkere tilbake på kampen mot søpplestrøm 2 og resten av matchene ut sesongen… RØØØØØ GRÅÅÅÅ!!!!

 4. Nei, jeg sitter ikke på den store drakta nå. Det gjør Tangen, så den var vel på kampen? Klar for ett banner som nevnt jeg, men det er vel strengt tatt ikke bare-bare å lage ett banner. Spesielt ikke på 2 x 20 meter. Krever litt tid, talent og ressurser… Tar noen ansvar for det skal jeg bidra jeg… Har stått (og ventet) høy på spraygasser før for å si det sånn.. Fikk ikke bivånet kampen på lørdag men ble imponert over hvor mange som gjorde det. Synd ikke underholdningen (slik jeg har forstått det) var som under tidligere kamper i år. Men, hva f…gjør det – for dette somler vi ikke bort!

 5. Det står i artikkelen: «Det er farlig å avskrive Pors av to grunner, de har både et relativt lett program igjen (bortsett fra KFUM borte)»

  Pors har igjen nummer 4,5 og 6 på tabellen, to av dem borte. Det mener jeg er et vanskelig program, Fløy og KFUM borte og formlaget Vindbjart hjemme. i tillegg to 2. lag som kan være hva som helst.

  Tønsberg derimot har nummer 8, 11 og 14 (samt oss og et 2. lag da). Det er et mye lettere program. Nå tror jeg også at Pors kan bli skumle men det er på tross av et lit tøft program.
  Tønsberg kan veldig fort ta full pott, beste håp for poengtap er nok Kisa til helga. Ser vi bort fra kampen mot oss er det sannsynlig at de tar 9-12 poeng på de fire andre.

  Foreslår tre strake seiere nå så er slipper vi spenningen i innbyrdes mot dem

 6. Hva som er lett, relativt lett, litt vanskelig, vanskelig osv osv i fotball blir (heldigvis) uansett subjektivt. Jeg tror, med strek under tror, at de to TL lagene Pors møter ikke prioriterer kampen, at Vindbjart som de har gjort i hele år fortsatt sliter mot lag foran seg på tabellen og at de tar seks poeng i Agder. Men jeg vinner aldri på oddsen da…
  Og ja, Tønsberg har bare «lette» kamper igjen og kan/bør ta full pott. Skal sette et par hundrelapper på det.

Legg inn en kommentar