2. divisjon avdeling 1 sesongen 2008

Vurdering av 2. divisjon avdeling 1
Det er på høy tid å komme med noen seriøse vurderinger og spådommer i forhold til den kommende sesongen. Vi har tatt en nærmere titt på 2. divisjon avdeling 1.

Drøbak/Frogn (nr. 3 avdeling 4)
Det satses i badebyen og det mangler verken på penger eller ambisjoner. Fjorårets trener Håvard Lunde har fått flere oppgaver i klubben og er supplert med vår gamle helt Espen Haug (du har vel ikke lagt opp Espen?). Når det gjelder den siste brikken i trenerteamet, keepertreneren, så mener vi å gjenkjenne ham som barkeeper på en pub i Oslo. Mulig at det har vært en aldri så liten misforståelse her? Sannelig er det ikke en ex-Strømling til der nede, Knut Hovel Heiås har rukket innom Vålerenga, Hønefoss, Moss og Hødd siden han forlot oss og er nå altså i Drøbak Frogn. Klubben kjempet i teten i fjor og vil ganske sikkert gjøre det i år også. Opprykkskandidat og skulle de lykkes må det nok gjøres en del med koselige Seiersten Stadion.

Follo (nr. 5 avdeling 4)
Follo er som dere vet Ski i nye klær og med mer penger. Målet er krystallklart og det er å komme seg tilbake til Adeccoligaen. Follo lå gjennom hele forrige sesong noe skuffende alltid noen poeng bak tetlagene, de fikk liksom ikke ut alt de hadde inne. Håper det er kunstgress på Ski Stadion nå, hvis det gamle ”gressteppet” fortsatt brukes kan alle planer om pasningsspill langs bakken skrinlegges. Opprykkskandidat.

Fredrikstad 2 (nr. 6 avdeling 1)
Tippeligaens andrelag forblir i 2. divisjon som ”vanlige” lag. Men for at forslaget om å plassere dem i en egen avdeling skulle trekkes fra det nylig avholdt fotballtinget vil det nå bli slik at andrelagene skal stille med minimum fire og maksimum syv spillere fra A-stallen. Så gjenstår det å se om avtalen virkelig er så enkel og om den vil bli fulgt opp. Vi har liten tro på at Fredrikstad 2 vil hevde seg i teten og enda mindre tro på at dem rykker ned. Middelhavsfarer. Kampene spilles i år på nye Fredrikstad Stadion.

Lørenskog (nr. 4 avdeling 4)
Sesongens eneste lokaloppgjør blir mot Lørenskog. Det er ti år siden sist klubbene møttes og naboen har tatt seg den frihet å etablere seg som nummer to på Romerike mens vi har hatt en noe tilbaketrukket tilværelse i divisjonen under. Flere sentrale spillere har nær sagt som vanlig forlatt Rolvsrud Stadion i løpet av vinteren, spørsmålet blir om Lørenskog nok en gang klarer å stable på beina et lag som vil hevde seg i toppen. Vi tror ikke det, selv om resultatene i treningskampene virker ganske bra, en gang må det få resultatmessige konsekvenser å miste et halvt lag hver vinter. Middelsjiktet, som gode naboer legger vi til øvre. Våre krigere Otto Mostue, Eirik Jansen, Petter Larsen, Calle Gran, Christian Lamptey, Thomas Melbye og Peter Reed har alle en fortid i Lørenskog – til gjengjeld finner vi Bent Brattbakken i målet og Knut Aga Jr som trener på Rolvsrud.

Manglerud/Star (nr. 3 avdeling 3)
Dette er tidligere Oslo Øst som i ny klubb ser ut til å ha fått orden på både økonomi og spillerstall. Opprykkskandidater i fjor og vil være det også i år. Navn som for eksempel Lorenzo Caroprese, Edson da Silva og Stian Kristoffersen skulle tyde på det. Hvis noen lurer på hva Andreas Thorud slår i hjel tiden med nå som han har sluttet å prise kommunismen gjennom daglige leserinnlegg i Romerikes Blad, så kan vi fortelle at han er å finne i backfireren hos Manglerud Star. Kampene spilles som i fjor på Lambertseter Stadion.

Mjøndalen (nr. 2 avdeling 4)
Da har vi kommet til lag nummer fem som har kjempet om opprykk i fjor eller forfjor, og som akter å gjøre det igjen. Rykket opp fra 3. divisjon samtidig som oss i 2006 og ble et topplag allerede den første sesongen, men er det ikke en floskel som sier noe om det vanskelige andreåret? På tide med litt usaklig drittslenging i denne artikkelen og da er Mjøndalen et passende offer. Brune drakter er ikke pent, det kan virke som om generasjoner med innavl har begynt å sette sitt preg på lokalbefolkningen rundt Nedre Eiker Stadion og bandy er en håpløs idrett. Vi tror ikke at Mjøndalen er like sterke som når de slo Werder Bremen på bortebane i 1989, men allikevel en outsider til opprykk.

Modum FK (nr. 7 avdeling 4 som Åmot)
Modum er en kommune i Buskerud, enda lengre inn i ødemarken enn Mjøndalen, med Vikersund som administrasjonssentrum. De lokale klubbene Vikersund, Geithus, Bingen, Haugfoss, Moingen og Åmot støtter opp om paraplyklubben Modum FK som har overtatt plassen til Åmot i seriesystemet. Hjemmekampene skal spilles på Åmot Stadion. Noe ala FK Tønsberg så vidt vi kan forstå og noe annet de også har felles med vestfoldingene er lokale investorer og eget ASA.. Laget er forsterket og man sikter høyere enn fjorårets syvendeplass. Det er vel ikke plass til flere på øvre halvdel nå, så vi får tippe denne nygamle klubben midt på tabellen.

Raufoss (fra Adeccoligaen)
Her har vi da et lag som pr definisjon er gode nok for Adeccoligaen. Raufoss rykket ikke ned men ble flyttet ned da de ikke fikk profflisens for sesongen 2008. Økonomien var en ting men det ble ordnet opp i, infrastrukturen på Raufoss Stadion ble til slutt det utslagsgivende. Det vil anslagsvis koste femti millioner å oppgradere arenaen til Adeccoligastandard… Med dette som utgangspunkt er Raufoss en tetkandidat i vår avdeling, brukbare resultater i treningskampene forsterker det inntrykket.

Sprint/Jeløy (nr. 9 avdeling 4)
Endelig en kandidat for nedre halvdel. Til deres fordel skal det sies at de har kvittet seg med galematias Mike Speight men vi tror ikke at det holder for annet enn så vidt å overleve i divisjonen. Kanskje går det mot nedrykk på Bellevue.

Stabæk 2 (nr. 9 avdeling 2)
Det andre av tre reservelag i avdelinga. Rykker garantert ikke opp og trolig ikke ned heller. Stusser på at de får lov til å spille hjemmekampene på Nadderud Kunstgress, en treningsbane fri for andre fasiliteter enn et bra underlag.

Strømmen (nr. 12 avdeling 1)
Vinneren på overgangsmarkedet skriver Romerikes Blad. Vi får håpe at det stemmer samtidig som stammen fra fjoråret hever seg et hakk. Begge deler vil være nødvendig for å etablere seg i divisjonen med dette avdelingsoppsettet.

Strømsgodset 2 (fra 3. divisjon)
Vi må nødvendigvis tippe tre lag ned og da trår vi til med Strømsgodset 2.

Valdres FK (fra 3. divisjon)
Klubben som spiller på banen med det koselige navnet Blåbærmyra sørget for litt av en overraskelse da de i kvalifiseringen slo HamKam 2 4-1 borte etter å ha tapt 3-1 hjemme. Klubben vant for øvrig ikke sin 3. divisjonsavdeling, det gjorde Raufoss 2. Dette er gamle SAFK Fagernes (sammenslåing mellom Fagernes IL og Sør Aurdal FK i 2002) som i 2006 skiftet navn til Valdres FK. Til tross for en tilsynelatende koselig hjemmebane tror vi det blir med en sesong på dette nivået.

Østsiden (fra 3. divisjon)
Ved å bruke eliminasjonsmetoden tipper vi Drillos gamle arbeiderklubb rett ned igjen.

Litt av et oppsett dette. Vi anser at nøyaktig halve avdelinga er opprykkskandidater, tar vi med oss selv blir det åtte opprykkskandidater blant de fjorten lagene. Så kommer det tre andrelag fra Tippeligaen i tillegg til det igjen. De andre avdelingene høres liksom litt enklere ut selv om de nok er tøffe de også. Hvordan går det med Romerikes Stolthet da mon tro? Åttendeplass kanskje? Forhåpentligvis klarer vi tidlig å få en luke ned til dumpekandidatene slik at ikke nedrykksspøkelset skremmer vannet av alle og enhver gjennom hele sesongen. På en annen side så klarte vi jo akkurat det i fjor, uten at sluttabellen ble så bra av den grunn. Det er i hvert fall duket for en spennende sesong med mange gode motstandere. Vi sees på Stadion.

Tabelltips:
1. Drøbak Frogn
2. Raufoss
3. Follo
4. Manglerud Star
5. Modum
6. Lørenskog
7. Mjøndalen
8. Strømmen
9. Stabæk 2
10. Fredrikstad 2
11. Sprint Jeløy
12. Strømsgodset 2
13. Østsiden
14. Valdres

Share

Legg inn en kommentar