1. Serierunde: Tromsdalen hjemme 5. april

Let the games begin - som det heter på norsk

Ventetiden er over. Ikke bare gjennom en laaang vinter (som ennå ikke vil slippe taket), men også gjennom mange og lange år i fotballens bakgård. Endelig er vi tilbake i toppfotballen. Så får det bare være at vi møter en usexy (jfr. Gullit) motstander som fort kunne hørt hjemme i den russiske ligaen istedet for den norske, nemlig Tromsdalen.

Strømmens tilstand

Laget kom hjem fra La Manga lørdag kveld,  27. mars. Kamper mot henholdsvis Ranheim og Notodden ga 1-4 og 1-1. Litt bekymringsverdig. Spesielt 1-4 for Ranheim lugger, men like greit å ta sånne drittresultater før det dreier seg om poeng. Vi merker oss også at viktige spillere som Nordnes, Dosso og Yabre ikke var med sydover og at J. Hansen var småsjuk under oppholdet. Dette demper en litt stigende bekymring.

De øvrige resultatene i vinter har heller ikke senket oddsen på at vi rykker opp. Uavgjorte resultater mot M/S, Follo og Stabæk 2, samt grisejuling av Vålerenga og periodevis underlegenhet mot LSK skremmer heller ikke vannet av noen. Vinterens seiere kom hjemme mot divisjonskollega Nybergsund og Bærum på Kadettangen.

Forhåpninger

Sesam må levere varene

Selv om vinterens resultater ikke har vært all verden trenger ikke det å bety det samme som at vi ikke er «ready to go». Berntsen og Myhre har vært klare på at vinteren i stor grad må brukes til å finne konstelasjoner som går godt sammen. Sånn må det nødvendigvis også bli når så mange nye spillere er kommet inn i troppen. Og for å fortsette resonementet. Så mange nye har vi igjen vært nødt til å hente inn for å ha noe i denne ligaen å gjøre. Og det kommer vi til gjøre. Enkelt og greit. Strømmen blir garantert ikke noe Skeid i årets Adecco. Derimot kan vi ha et berettiget håp om en god sesong med meget gode overlevelsesmuligheter. For det er det det dreier seg om i år. Vi skal overleve. Vi skal ta de poengene vi trenger – så raskt som mulig. Det begynner vi med mandag 5. april hjemme mot Tromsdalen.

Kampen 

Hjemmekamp mot Tromsdalen føles umiddelbart som en kamp vi bør vinne. Det behøver selvfølgelig ikke være sånn, men uansett føles det sånn. Det vil bety en «flying start» – ro og tro. Tromsdalen skal vanligvis heller ikke være blant de sterkeste i ligaen.  Sannsynligheten for at dette er ett av lagene vi skal legge bak oss er ganske stor. Tradisjonelt har de også tatt flest poeng på hjemmebane. Desverre vil hverken Nordnes eller Dosso bli spilleklare til serieåpningen. Det betyr at vi stiller redusert. På toppen av det kan Nordnes-erstatter Yabre også være indisponibel. Da blir det opp til bevis for andre. Stallen er jevn og laget skal uansett være bra nok til å hamle opp med snøscooterkjørere fra Tromsø.

Motstanderen

Tromsdalen Fotball er fotballavdelingen til Tromsdalen Ungdoms- og Idrettslag (TUIL). A-laget trenes av Morten Pedersen og har Tromsdalen stadion som hjemmebane. Klubben har de siste årene gått hyppig opp og ned mellom første- og andredivisjon. Etter å har rykket ned i 2007-sesongen, vant TUIL andredivisjon avdeling fire i 2008-sesongen og rykket opp igjen. TUILs historie strekker seg tilbake til 1938, da idrettslaget het Fart og ungdomslaget Freidig. I 1947 ble det nye navnet Radar, men det skulle bare vare frem til 27. oktober 1951 da klubben fikk navnet Tromsdalen Idrettsforening. Klubben har hatt sitt nåværende navn, Tromsdalen Ungdoms og Idrettslag, siden 1968. U-en kommer fra sammenslåingen av ungdomslaget Freidig og Tromsdalen Idrettsforening.

 2009-sesongen var TUIL det laget med det desidert minste budsjettet i de to øverste divisjonene i Norge. Med budsjett på 3,5 millioner kroner hadde TUIL mindre busjett enn Mjøndalen. Laget har en veldig ung tropp og svært mange av spillerne kommer fra Tromsø og Nord-Norge. TUIL har en klar målsetning om å få frem lokale talenter, som også er noe av grunnen til at laget ofte blir kalt «Talentfabrikken».  Laget spiller i blå trøyer og røde bukser.

Tromsdalen er en av bydelene i Tromsø. Bydelen forbinder Tromsøya med fastlandet gjennom Tromsøbrua som ble bygget i perioden 1958-1960. Grenser mot Tomasjord i nord og mot Solligården i sør. Bydelen har fått navn etter dalen som ligger i området. Tromsdalen er et dalføre som leder fra Tromsdalstinden ned til Tromsøysundet og Tromsøya (Tromsø).

Her finner du klubbens hjemmeside.

Da skulle alt være på det rene. Hvis ikke får du bare føye til i kommentarfeltet! Det er uansett nå det gjelder folkens! Strømmen stadion klokken 18.00. Mandag 5. april. Vi ses!

Kan jo det meste, men har glimset innom Wikipedia….

Share

Én tanke om “1. Serierunde: Tromsdalen hjemme 5. april

  1. Begynner å bli klar for match. Hvor/når skal vi møtes før matchen? Smelteriet eller Liquid?

Legg inn en kommentar